Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Tóth Ákos fiatalokkal erősítené meg a Tisza Volánt

Szeged - Fiatal játékosokkal erősítené meg a keretet, és hosszú távú terveket sző a Tisza Volán SC-nél az NB III-as labdarúgócsapat új edzője, Tóth Ákos. A télen a Mórahalomtól távozó szakember január 7-én kezdi meg a munkát Szegeden.
Azután, hogy a nyáron szinte teljesen új csapatot épített Mórahalmon, januártól ugyanez a feladat vár rá a Tisza Volánnál. Tóth Ákos előrelépésnek tekinti vezetőedzői kinevezését a szegedi NB III-as labdarúgócsapatnál.

– Amikor egy edző elkezdi a pályafutását, ott motoszkál benne, hogy szeretne lakhelye legjobb csapatainak egyikénél dolgozni – legalábbis nálam ez biztosan így volt. Nagy felelősséggel jár az új feladatom, de az alapján, amit a vezetők felvázoltak, nem volt kérdéses, hogy belevágok-e – mondta Tóth Ákos, akinek munkáját Szegeden is Siha Zsoltsegíti.

Tóth Ákos (jobbra) új csapatot építhet Szegeden. Fotó: Frank Yvette
Tóth Ákos (középen) új csapatot építhet Szegeden. Fotó: Frank Yvette

A megfelelő személy

A Tisza Volán szakosztályvezetője, Halkó Pálígy vélekedett az új trénerről: – Hüvös Gábor, akinek munkáját ezúton is köszönjük, civil életbeli elfoglaltságai miatt új edzőt kellett keresnünk. Továbbra is fiatal, szegedi kötődésű szakemberben gondolkodtunk, aki ambíciójával, energikus hozzáállásával felrázza többre hivatott csapatunkat. A Tóth Ákossal folytatott tárgyalások megerősítettek abban, hogy megfelelő személy a céljaink eléréséhez. Hosszú távra tervezünk vele, és másfél plusz egyéves megállapodást kötöttünk. 

A Tisza Volán SC jelenleg kilenc pontjával utolsó előtti a tizennégy csapatos Alföld csoportban, tizennégy ponttal lemaradva az ötödik, még osztályozós helyen álló Üllőtől. Van remény a bennmaradásra? – kérdeztük az új edzőt.
– A jelenlegi helyzetben azt gondolom, nincs miről beszélni. Ha azonban mégis lesz negyedik NB III-as csoport jövőre, és a nyolcadik hely is osztályozót ér, akkor még lehet esélyünk. Mindezektől függetlenül a csapatnál olyan a jövőkép, amely motivációt ad, és ebben elvárásként nincs benne kötelezően a bennmaradás.

Tóth Ákos a nyáron új csapatot épített Mórahalmon – fél év után most kezdheti elölről a munkát, mert bár a Volánban tehetséges játékosok futballoznak, a keretre ráfér az erősítés.

– Ki kell jönnünk a hullámvölgyből, visszatalálni ahhoz a formához, amellyel tavaly a negyedik lett a csapat. Néhány új játékos biztosan érkezik majd, olyan huszonéves fiatalok, akik már játszottak ebben az osztályban, és konkurenciát jelenthetnek a jelenlegi csapat tagjainak.

A Tisza Volán január 7-én kezdi meg a felkészülését. 

Olvasóink írták

  • 1. ungijozsef 2012. december 22. 18:32
    „A megfelelő személy,Hüvös Gábornak megköszönjük.Miről van szó?????Halkó úr???vagy az ujság.......!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 éves lett a Tisza Volán

„Ezt jó látni!" – állapította meg egy néző a lelátón ülve csütörtök este az újszegedi sportcsarnokban. Tovább olvasom