Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Tóth lett 2005 legjobbja

Évtizedes hagyomány Szentesen, hogy díjazzák, jutalmazzák a nemzetközi porondon, a magyar bajnokságon és diákolimpiákon érmes helyezést elért egyéni sportolókat, csapatokat.
Fotó: Tésik Attila
Szentesen figyelnek a sportolókra és büszkék az általuk elért eredményekre. Még a legkisebbek produkcióját is ajándékkal ismeri el a város.

Évtizedes hagyománya van már ennek az ünnepségnek, melyet szombaton a Dr. Papp László-sportcsarnokban rendeztek meg. Szirbik Imre polgármester köszöntőjét és a Bokafogó Táncegyüttes műsorát követően Farkas Sándor országgyűlési képviselő átadta a díjakat a gyermek és ifjúsági csapatoknak (tizenegy ilyen gárda volt), majd az egyéni sportolók (összesen hatvanegyen!) Székely Bulcsú olimpiai bajnok vízilabdástól vehették át a nekik járó elismerést. Az újabb táncos program után a felnőtt együtteseknek (Hungerit-TopCop Security-Szentesi VK, Legrand-Szentesi VK, Szentesi Futsal Klub) képviselőinek gratulálhatott Szűcs Lajos szentesi alpolgármester, míg az egyéni díjazottak (összesen harmincheten) Szirbik Imrétől kapták meg a díjakat.

És ezzel még korántsem „állt el" az elismeréseső. Három különdíj
Örömszavak

– Nagyon örülök, és egy kicsit meg is hatódtam, hogy én kaptam ezt a díszes serleget – mondta megkeresésünkre a világbajnok pólós Tóth I. Andrea. – Ez is egy olyan elismerés, amit csak itt kaphattam meg, nagyon sokat köszönhetek Szentesnek, nem is gondolok arra, hogy eligazoljak.  
átadására sor került. Az év sportolója – itt nem lehetett nagy vita... – a Hungerit-Szentesi VK világbajnok pólósa, Tóth I. Andrea lett, aki bár pesti, mára teljesen szentesivé vált, nagyon megszerette a Kurca-parti várost. Őt is a drukkerek. Életműdíjban ketten részesültek, Szabó László, aki a város labdarúgásában alkotott maradandót, valamint a sakkozó, dr. Makay Andor – az NB II-es gárdának jelenleg is tagja.

Aki végignézett a mosolygós arcokon, fürkészte a boldog tekinteteket, megállapíthatta: Szentesnek 2005 is gazdag év volt a sportban és arra, hogy az idei – és az ezután következők– is hasonló legyen a nagyszámú és tehetséges utánpótlás a garancia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics-előny

Szárazföldi versennyel nyitja az évadot a magyar kajakos válogatott. A különleges verseny nyolc… Tovább olvasom