Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Tovább fejlődik a szegedi jégkorong: Pápai Miklós szerint olyan értékeik vannak, ami biztató a jövőt illetően

Tovább fejlődik a szegedi jégkorong: Pápai Miklós szerint olyan értékeik vannak, ami biztató a jövőt illetőenFotó: szegedhoki.hu/Hemmertné Németh Annamária
Már a következő szezonra hangolnak a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatai: a felnőttek és az utánpótlás is száraz edzésekkel készül. A 2018-2019-es évadban tovább fejlődött a szakosztály, amelynek egy játékosa és egy edzője is lehetőséget kapott a magyar utánpótlás-válogatottaknál.
A 2018–2019-es szezon volt az első a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának életében, amikor tíz hónapon keresztül használhatták a szegedi műjégpályát. A korábbi felújításoknak köszönhetően jelentősen nőtt a jégidő, így többet edzhettek ideális körülmények között a Tisza Volán SC hokiszakosztályához tartozó csapatok. Egészen május végéig tartottak a jeges foglalkozások, júniustól pedig száraz edzésekkel készülnek a következő szezonra.

– Többéves szünet után indultunk újra a felnőttek között, az OB II-es bajnokságban a jónak számító ötödik helyen végeztünk. Ez egy szép sztori úgy, ahogy van! A nézőszámunk átlagosan is több volt, mint háromszázötven, ez a bajnokságban a legmagasabb, év közben pedig beépültek az U18-as korosztály játékosai. Ilyen szellemben folytatjuk jövőre is – mondta Pápai Miklós szakosztály-igazgató.

– A szezonunkkal meg vagyok elégedve, jó eredmény az ötödik hely. Azért dolgozunk a nyáron, hogy jövőre ez még jobb legyen. Saját nevelésű fiatalokkal biztosan erősödünk, ők új lendületet hoznak a csapathoz. Erősebb felkészülésre lesz szükségünk, de most több időnk is lesz rá. Ha ez összejön, akkor meglehet a harmadik hely, hiszen ismerjük az ellenfeleket. Tavaly csak augusztusban álltunk össze, most viszont egész nyáron tudunk készülni, ez mindenképpen előny – fogalmazott Szalai Ákos, az OB II-es gárda kapusa, a 2018–2019-es szezon legjobbja.

– Az egyesült ebben az évben már olyan értékeket tudott felmutatni, ami biztató a jövőt illetően – fejtette ki az utánpótlással kapcsolatban Pápai. – A szülői közösségünk, ha nem is egyedülálló, de bizton merem állítani, hogy dobogósok vagyunk az országban, jó szellemű emberek vesznek minket körül. Nálunk nem az eredmények a legfontosabbak. A fejlődés a lényeg, és az, hogy haladjuk a céljaink felé. Ilyen az, hogy legyen egy stabil felnőttcsapatunk szegedi játékosokból, ezért kell dolgoznunk. Ezt saját erőből szeretnénk elérni, amihez idő kell, de kivárjuk!

Kiemelte, Sári Krisztián személyében ebben a szezonban is volt válogatott játékosa a klubnak, míg Balázs Csongor az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozhatott edzőként.

– A mentoredzői program tovább működik, az erőtérprogram központja Szeged marad – a szövetségtől komoly dicséretet kaptunk az elvégzett munkánkért. A Korisuli-programunk is megmarad, ennek egy látványos eredménye, hogy májusban hat új kis jégkorongost igazoltunk le – korábban ilyenkor csak tűntek el a gyerekek. Jövőre beindul egy hokis osztály a Tisza-parti Általános Iskolában, kezdeti lépésekkel. Az elsősök kijárnak majd a jégpályára, a szakmai felelős Maslac Michael részt vehet a testnevelés órákon – tette hozzá Pápai.
A legjobbak

Az évzárón minden korosztályban díjakat osztottak ki az edzők döntései alapján. A 2018–2019-es szezon legjobbjai, U8: Molnár Noel, U10: Molnár Ádám, U12: Pallós Zsombor, U14: Markulik Kende, U16: Pallós Bertalan, U18: Csanády Zsombor, felnőtt: Szalai Ákos, kapusok: Hemmert János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új edző irányít Csongrádon, Keller Mihály az utánpótlásban dolgozik tovább

Edzőt váltott a Csongrád-Kunság Aszfalt megyei I. osztályú csapata. Tovább olvasom