Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Továbbra is ledületben a napraforgós futók

Futás - A közelmúltban tartotta közgyűlését a gyálaréti Napraforgó Futóklub, amelyen az értékeléskor ismét elmondhatták: az eddigi legsikeresebb futóévet zárták.
A gyálaréti Napraforgó Futóklub közgyűlésén először az elmúlt év eredményeit vették számba. Ezek közül kiemelkedik Lukácsi István produkciója, aki a veterán maratoni Európa-bajnokságon tagja volt az ezüstérmes csapatnak, Rostás Pál pedig a 45 év felettiek versengésében országos bajnoki címet szerzett a 42,195 kilométeres távon. Az utcai futóversenyek közül meg kell említeni a „Négy évszak, négy félmaraton" sorozatot, melyen Lukácsi korosztályos sikere mellett az abszolút 2. helyen végzett, korcsoportjában a legjobbnak bizonyult még Herpainé Farkas Mária és Marótiné Bense Krisztina.

Idén is a hosszú távú utcai futóversenyeken, szupermaratonikon való eredményes szereplés a „napraforgók" célja, a napokban – ennek jegyében – már szép sikereket értek el. Márciusban a II. Balaton szupermaratonon Dezső Sándor és Rostás Pál teljesíti négy nap alatt a 200 kilométeres távot, majd a hónap végén pozsonyi „kirándulás" következik. Ott lesznek a gyálarétiek a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba viadalon, és a júniusi 212 kilométeres UltraBalatonon is.

A márciustól novemberig tartó versenyévadban a tervek, célok valóra váltásának határokat szabhatnak a korlátozott anyagi lehetőségek. A gyorsan elhasználódó cipőkön, ruhákon kívül ebben az évben is mindenkinek – elsősorban saját zsebből! – hat számjegyű összeget kell nevezési díjként kifizetnie. Az egyesület mindent megtesz, hogy támogathassa sportolóit: a vezetők szponzorok után „kajtatnak", pályázatokat írnak –, de ez kevés pénzt hoz a konyhára.

A Napraforgó Futóklub általában rendezőként is jeleskedik: hagyományos versenyeiket Szegeden és a környező településeken az idén is szeretnék lebonyolítani, ezenkívül a Délikert Kulturális Egyesület nevét és segítségét ajánlotta fel egy félmaratoni megszervezéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Péter: irány az Európa-bajnokság

Súlyemelés - A Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, Nagy Péter bekerült a bukaresti Európa-bajnokságra… Tovább olvasom