Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Túlteljesítette a kitűzött célt a Pendola Szentes

A vártnál jobban, a nyolcadik helyen fejezte be a férfi vízilabda OB I-et a Pendola Szentes Elektroglob. A Kurca-partiak egy év alatt három pozíciót javítottak.
Egy esztendővel ezelőtt a bennmaradásért küzdött a Szentes. A tizenegyedik helyért folytatott párharcban ugyan simán verte a Neptunt, de azért ott volt a félsz a drukkerekben, hogy a tavalyihoz képest megerősödött mezőnyben akár a kiesés szele is megérintheti a csapatot.

– Elismerem, akár ez is előfordulhatott volna – jegyezte meg Berki András edző. – Elég csak a nyári felkészülés kezdetére gondolni. Akkoriban volt olyan hetünk, amikor mindössze négy szerződtetett játékosunk volt. Szerencsére később jobb lett a helyzet, leigazoltuk például Maklári Ádámot és Turzai Gábort. Igaz, részünkről lutri volt ez a javából, hiszen előbbi három, utóbbi pedig egy év kihagyás után döntött a póló folytatásáról. Ilyen és ehhez hasonló előzmények után a klubvezetés nem tette, nem tehette magasra a lécet, célkitűzésként a stabil bennmaradást rótta ránk feladatul. Elhiheti mindenki, hogy személy szerint nekem mekkora örömet jelentett, hogy jócskán túlteljesítettük a célt. Gratulálok a srácoknak, én igenis nagy sikernek tartom a nyolcadik helyünket!

Berki András edző (sapka nélkül) és legénysége várakozáson felül szerepelt Fotó: Vidovics Ferenc
Berki András edző (sapka nélkül) és legénysége várakozáson felül szerepelt
Fotó: Vidovics Ferenc

A Pendola Szentes Elektroglob az alapszakaszban 12 pontot szerezve végzett a nyolcadik helyen. Érdekesség, hogy a bajnokság ezen szakaszában Döbrőssyék hazai medencében, a ligeti uszodában egyetlen meccset sem nyertek. Döntetlent négy gárda, a Pécs, az OSC, a Fehérvár és a BVSC ellen értek el, viszont idegenben az előbb felsoroltakból a Pécs kivételével az összes riválist legyőzték, a siker kulcsát – azt, hogy az 5–8. helyért játszhattak a rájátszásban – viszont a Szolnok otthonában két fordulóval a vége előtt aratott 11–10-es győzelem jelentette.

Marad vagy megy Berki?

Játékosmozgásról szóló hír egyelőre nem szivárgott ki a Pendola háza tájáról, és még a lejárt szerződésű Berki András sorsa sem tisztázódott. Ezzel kapcsolatban a Szentes férfi pólógárdáját három éve edző (a mérleg: 8., 11., 8. hely) szakember így nyilatkozott: „Amennyiben a mostanihoz hasonló erősségű csapatot sikerülne összeverbuválni, szívesen folytatnám a munkát, ha nem, akkor nem tudom, mitévő leszek. Egy dolog viszont biztos: ez a csapat nagyon a szívemhez nőtt..."
– Ha csak az elért eredményeket nézik az emberek, azt feltételezhetnék, hogy ligetiuszoda-fóbiában szenvedünk – folytatta a tréner. – Ezt nem írom alá, inkább abban látom az okot, hogy egyrészt a riválisainkat Szentesen számunkra nem túl szerencsés periódusban fogadtuk, másrészt a mai napig részemről meg nem értett három találkozóról szóló eltiltásom is bezavart. Mindegy, most szeretnék csak a szép emlékekkel foglalkozni.

Berki edző nem nagyon akarta nyilvánosan minősíteni pólósait, de azért a következőket sikerült „kiszedni" belőle:

– Ahogy az elmúlt évadokban, a mostaniban is kapusunk, Horváth Tamás nyújtotta a legjobb teljesítményt. Rajta kívül Maklári is ebbe a kategóriába tartozik, de másoknak is bőven akadtak jó meccsei. Nekünk nincsenek olyan játékosaink, akik egymaguk is képesek mérkőzéseket eldönteni, mi csak akkor tudunk nyerni, ha csapatként funkcionálunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puljezevics sérülten is védett

A Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjének két mérkőzésén elmaradtak a megszokott… Tovább olvasom