Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Túlzásba esett: dupla csonttörést okozott az edző saját játékosának

Sajnálatos eset történt a Szentes-Pécs fiú gyermekbajnokság vízilabda-mérkőzésén, amikor a hazaiak edzője egy gyakorlatot akart bemutatni a 14 éves fiúnak. A mozdulat balul sült el, hiszen szegycsont- és bordatörés lett a vége, ám a gyermek már otthon gyógyulhat.
A vízilabda kőkemény, akár agresszív sport is. Aki versenyszinten űzi, az tudja, mi várhat rá a vízben – és azon kívül is. Vannak dolgok, amiket meg kell mutatni a fiatal játékosoknak a parton, hiszen enélkül a vízben sem tudják alkalmazni azt.

A Legrand Szentes–Pécs fiú gyermekbajnoki mérkőzésen éppen ezt történt: a hazai edző egy gyakorlatot mutatott be, ám közben túllépett egy határt, és a túlzottan vehemens akció közben súlyos sérülést okozott saját tanítványának. Információink szerint a fiatal játékos még visszaszállt a meccsbe, ám később rosszul lett, és a kórházban kötött ki. Az orvosok megállapították: szegycsont- és bordatörést szenvedett. A tréner már nem a klub alkalmazottja, és a Szentesi VK megtette a hivatalos lépéseket is az ügyben.

A klub a következő hivatalos álláspontot tette közzé a közösségi oldalán: „Elhatárolódunk! Az elmúlt vasárnap rendezett Legrand Szentes– Pécs fiú gyermek vízilabda- mérkőzésen történt sajnálatos esetet a Szentesi Vízilabda Klub határozottan elítéli, amely nem maradt következmények nélkül. A vétkes edzőt felmentettük a munkavégzés alól, aki ezt követően beadta felmondását. A Szentesi VK az érintett trénert feljelentette, a Szentesi Rendőrkapitányság vizsgálatot indított az ügyben. A szegycsont- és bordatörést szenvedett játékosnak mihamarabbi felépülést kívánunk."
 
Kemény sport.  A vízilabdában a víz alatt és fölött is komoly harc dúl.  Illusztráció: Vidovics Ferenc
Kemény sport. A vízilabdában a víz alatt és fölött is komoly harc dúl. Illusztráció: Vidovics Ferenc
 – Ezt az esetet én és a Szentesi Vízilabda Klub is maximálisan elítéli. Természetesen az ügy nem múlt el következmények nélkül, megtettük a megfelelő lépéseket. Úgy tudom, a fiút azóta már kiengedték a kórházból – mondta Bujdosó Tamás, a szentesi klub elnöke.

Az érintett edzőt telefonon sikerült elérnünk, ám az üggyel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni.

A testi nevelés egyik minősített esetével találkozhattunk a szentesi ügy kapcsán, amely minden valószínűség szerint nem volt szándékos. Ám az biztos, hogy az edző túlzásba esett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyerte az Eb-n a B csoportot Nagy Péter

Megnyerte az Eb-n a B csoportot Nagy Péter
Mindkét fogásnemben és összetettben is első lett az ólomsúlyúak B csoportjában a súlyemelők georgiai… Tovább olvasom