Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Türelmet kér a neves vezetőedző

Hat edző több mint kétszáz gyerekkel foglalkozik a Szegedi Úszó Egyletben. Bán Sándor vezetőedző szerint sok tehetséges gyerek van, de még sok munka és főleg nagy türelem kell ahhoz, hogy felhúzzák a címeres mezt.
A Szegedi Úszó Egyletről korábban megjelent írásunkban felvetettük, hogy a sportuszodában már kinőtték a lehetőségeiket. A városi sportigazgatóság szerencsére gyorsan a segítségükre sietett, s kaptak még egy pluszóra edzésidőt és eggyel több pályát. Így ma már az idősebb versenyzők közül öten-hatan edzenek egy sávban, míg a kisebbek 15-en, 20-an róják a hosszakat két kötél között.

– Nem panaszkodunk. Nagyon népszerű az egyesületünk. Ami lényeg, hogy senkit sem küldünk el. Annak ellenére, hogy telt házzal dolgozunk, mindenkinek biztosítjuk a képességének megfelelő edzéseket.

A szegedi úszók versenyzési lehetősége az utóbbi időben kibővült. A Tisza-partiak pedig igyekeznek külföldön is öregbíteni a város hírnevét. Legutóbb a bajor fővárosban, Münchenben indult 12 ország 104 csapata között a SZUE, s tizenkét versenyzőjének eredménye alapján a negyedik lett. Ugyanekkor Lábdy Alexandra Németországban végre egy percen belül úszott száz gyorson. Csak egyetlen szépséghibája volt az eredményének, hogy 25 méteres medencében teljesítette. A hosszú távú megyei bajnokságon a szegediek vitték a prímet, hiszen majdnem valamennyi számban ők álltak a dobogó legmagasabb fokán. Ám a klub korábbi válogatottjának, Szél Friderikának a nevét egyszer sem olvashattuk.

– Friderika az utóbbi fél évben vírusos arcüreggyulladással bajlódott – magyarázta az eredménytelenség okát Bán Sándor. – Négy hónapot volt kénytelen kihagyni. Ezért nem volt eredménye. De az érettségire készülés mellett már teljes intenzitással dolgozik. Nem véletlenül kapott százszázalékos ösztöndíjajánlatot két amerikai egyetemtől, a Miamiban lévő Florida Egyetemtől és a Georgiától. A decemberi rövidpályás Európa-bajnokságon szeretne még elindulni, aztán azt javasoltam, hogy a jövőjével törődjön.

Természetesen ott vannak már azok a fiatalok, akik ugyanilyen szorgalommal még sokra vihetik. Ők azok, akik a fővárosban a cikluszáró versenyen a kilenc induló közül hatan – Herczeg Gábor, Sallai Ágnes, Góbe Tamás, Ambrus Diána, Lábdy Alexandra, Sibalin Dávid – a döntőben indultak. De Olasz Anna, Stefán Gréta és Király Bence is élete legjobb eredményét érte el.

– Sok munka és türelem, valamint kitartás kell ahhoz, hogy beérjen ez a csapat – folytatta a vezetőedző. – Így kezdtem Dél-Afrikában is, ahonnan éppen most kaptam egy köszönőlevelet a szövetségtől, hogy az én munkám is benne van a világbajnokságon elért kitűnő szereplésben. Rengeteget javult a gyorsasági állóképesség, jó a csapatszellem. Minden edzés egy-egy versenynek felel meg. Kitűnő a szülőkkel a kapcsolat, s ezzel együtt a közösségi szellem. Csak egy névadó szponzor hiányzik, de az nagyon.

Bán Sándor végül elárulta, már azon dolgozik, hogy az országos váltóbajnokságra egy ütőképes női és férfi négyszer kétszázas váltót alakítson ki, amely esetleg a dobogón végez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kotova megérkezett, Acsimov nem kell

Mindkét OB I-es szentesi vízilabdacsapat, a női és a férfi is szombaton az Eger gárdáját fogadja a… Tovább olvasom