Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Új útvonal

Vasárnap 11 órától rendezik meg Szegeden a 6. T-Com Vivicittá városvédő futást. A rajt és a cél a Dóm térem lesz, a táv és az útvonal azonban a Tisza magas vízállása miatt megváltozott.
A szegedi lesz – a Szeged Városi Sportigazgatóság és a Budapest Sportiroda közös rendezésében – a T-Com Vivicittá városvédő futás idei versenysorozatának nyitóeseménye. A mezőny vasárnap 11 órakor rajtol a Dóm térről és a 2,8 kilométer (ez változott, az eredeti terv szerint, 3,4 volt) megtétele után oda is érkezik vissza. A Tisza magas vízállása miatt az eredetileg kiadott útvonal is módosult, ez a következő: Dóm tér–Somogyi utca–Oskola utca–Stefánia, Dózsa utca–Tisza Lajos krt.–Széchenyi tér–Kárász utca–Jókai utca–Aradi vértanúk tere–Rerrich tér–Dóm tér.

Ezzel kapcsolatos hír, hogy a versenyt megelőző napon, szombaton 18 órától megállási tilalom lesz a Dóm téren, az Oskola utcán, Dózsa utcán a Tisza Lajos körút Dózsa utca és Takaréktár utca közötti szakaszán a Belváros felőli részen, a Takaréktár és a Jókai utcán; április 2-án pedig 10.55-től 11.30-ig a teljes útvonalszakaszon nem lehet majd közlekedni.

Az előzetes hírek, infók szerint rajthoz állnak a megyeszékhely kiváló atlétái, sportolói. A futás mellett a helyszínen felállított játszóházat is kipróbálhatják a gyerekek, de a nagyobbacskák is, valamint megnézhetik a Pavane történelmi tánccsoport bemutatóját. Az indulók között ajándékokat sorsolnak ki, illetve a dómsziluettes ajándékpólót mindenki megkapja. Érdemes még megemlíteni, hogy a T-Com Vivicittá Szegeden kívül Budapesten (április 8.), Kaposváron (május 14.) és Egerben (május 27.) vizitál majd.


Nevezés és információ

Előnevezésre péntekig van lehetőség az újszegedi sportcsarnokban (I. emelet 108-as szoba) 9 és 16 óra között. Jelentkezni még a verseny napján is lehet 8.30-tól a rajt előtti negyedóráig a Dóm téren kialakított versenyközpontban. Bővebb információ a 62/549-970-es telefonszámon kérhető, valamint a www.futanet.hu honlapon olvas-
ható.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fedett uszoda a láthatáron

A szegedi emberek vágya már régóta egy korszerű fedett uszoda. Tegnap a városházán Botka László… Tovább olvasom