Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Újabb Pick Szeged-erősítés

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetése tegnap bejelentette, hogy két plusz két éves szerződést kötött a román Iulian Stamatéval, a Steaua Bucuresti húszszoros felnőtt válogatott beállójával.
Lassan hozzászokhatunk ahhoz, hogy minden héten van a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál olyan új hír, amelyre nem csupán a drukkerek, hanem a szakma is felkaphatja a fejét. Lele Ambrus, a klub ügyvezető elnöke bejelentette, hogy sikerült megállapodni a román bajnokság jelenlegi második helyezett csapatának, a Steaua Bucuresti huszonhárom éves beállójával, Iulian Stamatéval. Ez a hír azonban azoknak nem újdonság, akik figyelemmel kísérték az előzményeket. Ugyanis a Pick Szeged március másodikán két román nemzetiségű kézilabdást tesztelt.

Előtte azonban Lele Ambrus mindkét játékost jelenlegi csapatában is megnézte. A szegedi próbajáték után döntött úgy a Pick Szeged elnöksége, hogy megállapodik a hússzoros román felnőtt válogatott beállósával. Mivel a 201 centis és 110 kg-os óriás nagyon jó benyomást keltett a bajnoki címre pályázó csapat vezetésére, ezért minél hamarabb szerették volna nyélbe ütni a leigazolását.

Névjegy

Név: Iulian Stamate
Születési éve: 1983
Posztja: beállós
Súlya és magassága: 110 kg és 201 cm
Klubja: Steaua Bucuresti
Válogatottságának száma: 85 (utánpótlás) és 20 felnőtt

– Csupa szív játékos, akit minden egyes mérkőzésen a bizonyítás vágya fűt. Nem csupán a támadásban nyújt hasznos szerepet, hanem a védekezésben is jeleskedik. Úgy érzem, megtaláltuk a visszavonuló Mezei Richárd utódját. A játékos fiatal kora miatt pedig okkal remélhetjük, hogy az eddigi fejlődése az új környezetben is töretlen marad.

Nagyon nehéz információt szerezni a világhálón a román sportolókról, hiszen alig találni valami kézzel fogható adatot, írást. Iulian Stamate tehetségére már fiatal korában felfigyeltek a román kézilabdás szakemberek. A különböző korosztályos válogatottakban nyolcvanötször húzta fel a címeres mezt. Mivel fejlődése töretlen maradt, ezért hússzor szerepelt a felnőtt nemzeti csapatban is. Érdekesség, hogy a mostani bajnokság elején Veszprémbe igazolt Marian Cosmával osztozik a válogatott beállós posztján. Jelenlegi csapatához, a Steauához 2001-ben igazolt. A most zajló bajnokság 21 fordulójában 36 gólt szerzett. A legeredményesebb, nyolc találattal a Pick Szeged által is ismert Resica ellen volt. A bajnokság nagy rangadóján, a Steaua–Constanca összecsapáson azonban csak egyetlenegyszer sikerült bevenni a kaput, azonban Lele Ambrus beszámolója alapján kitűnően védekezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újvárosban a HNKC

A HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata holnap 18 órakor a Dunaferr vendégeként lép pályára. Tovább olvasom