Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Újra az élvonal kapujában a Székkutas csapata

Labdarúgás - A székkutasi labdarúgók a tabella élén állnak a megyei II. osztályú bajnokságban, s eddigi eredményeik, formájuk alapján jósolhatóan feljutó pozícióban – első és második, igaz jelenleg négyen-öten tülekednek ezekért a helyekért – Vajon vállalják az osztályváltást? Tavaly is lehetőségük lett volna rá, akkor nemet mondtak.
Székkutason nagy hagyományokkal bír a labdarúgás: az egyesület 1946-ban alakult, és akkor már rendelkezett fociszakosztállyal. Jelenlegi formájában 1991 óta üzemel a Tömegsport Club Székkutas, melynek keretében a legnépszerűbb sportágon kívül női kézilabda, aikido, lovas, darts, testépítő szakosztály van, s rekreációs asszonytornát is működtet.

A foci mozgatja meg a legtöbb embert, gyereket (az első csapatot nem számítva mintegy nyolcvan fiatal sportol a klubban): a bajnokságban serdülő, ifjúsági és felnőttcsapatot indítanak, míg az U7-es, U9-es és U11-es korosztály képviselői tornákon vesznek részt, és van még egy öregfiúk együttes is – tudtuk meg Horváth Zoltán elnöktől (2006 márciusa óta tölti be ezt a posztot), aki egyben játékosa is a megyei II. osztályban éllovas alakulatnak. A Székkutas 1997-ben szerepelt utoljára a megyeegyben – ennek a teamnek is tagja volt Horváth –, azóta a megyekettőben vitézkedik, sőt három bajnoki idényt a megyei III. osztályban is lehúzott. Negyedik éve játszanak a második vonalban, és bár tavaly a feljutást jelentő 2. helyen végeztek, az osztályváltást – az anyagiak hiánya miatt – nem vállalhatták. A közelmúlt „kísért", újra az elit kapuját döngeti a gárda – vajon ezúttal belép rajta?

– Nem tudom, vállalhatjuk-e a feljutást – fogalmazott Horváth –, ugyanis valószínűleg új alapokra helyezzük a helyi labdarúgást. A keret hatvan százaléka vidéki, ezen az arányon a jövőben változtatni akarunk. Pillanatnyilag 1 millió 700 ezer forintból gazdálkodhatunk – ebből csak a bírói díj 800 ezret visz el –, az első osztály ennél 500 ezerrel kerülne többe. Az önkormányzat félmillióval járul hozzá a büdzséhez, a többit pályázati forrásokból teremtjük elő. Az elmúlt évben például 1 millió 300 ezer forintot nyertünk, és pillanatnyilag is több anyagunk vár elbírálásra. Itt szeretném megemlíteni és végleg „lelőni a kacsát": senkinek, semmilyen anyagi szolgáltatást nem nyújtunk, csak a vidékről járók kapnak utazási költségtérítést.

A feljutásra visszatérve: az utánpótlás versenyeztetése prioritást élvez a felnőttgárdával szemben, bár ez nem zárja ki az osztályváltást – árulta el Horváth Zoltán. Ennek jegyében a tervek szerint 2009/2010-ben egy előkészítő korosztályú gárdát is indítanak a bajnokságban. De a nagycsapatra is odafigyelnek, mert annak a meccsei vonzzák a szurkolókat:

– Szeretik az együttest. Az utcán megállítanak, kérdezgetnek az emberek, a mérkőzéseinken pedig mindig kint van száz-százhúsz drukker, szimpatizáns. Megható, hogy tizenöten-húszan vidékre is rendszeresen elkísérnek bennünket – mondta Horváth.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye sportműsora péntektől hétfőig

Tovább olvasom