Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Újra két szegedi csapat az élvonalban

A megyeszékhely röplabdasportja megkezdte a felzárkózást az elithez. A legutóbbi bajnokság zárásakor kiderült, hogy a Starcopy-Szeged férfi- és az SZDRE-Radnóti női együttese is felkerült a legjobbak közé, az NB I-es ligabajnokságba.
Az NB I-es ligabajnokság, a tervek szerint, szeptember végén startol, és erre a felkészülést augusztus 14-én kezdi meg a Starcopy-Szeged (Csíkos Gábor, Csíkos Szilárd, Urfi Csaba, Strezeneczki Gyula, Fülöp Norbert, Makhult Zoltán, Stoica Flórián, Tánczos Tamás, Bojti Róbert, Varga Zsolt, Varga Tamás, Nagy Ferenc, Takó Ferenc) röplabdacsapata. Bár azt még nem tudják, melyik teremben dolgoznak majd, mert a főhadiszállásukat, a lila iskolát a felújítási munkálatok miatt nem vehetik birtokba.

– Eddig nem távozott és nem érkezett senki – mondta Hulmann Zsolt vezetőedző –, viszont, akikre az NB II-ben számíthattam, azok mind vállalták az élvonalbeli szereplést is. Edzőtábor? A megvalósulására nem látok esélyt, arra nem telik az egyesületnek. Természetesen nem csupán ez az akadály, nálunk mindenki amatőr, munka mellett vállalja a játékot, ezt pedig nehéz lenne összeegyeztetni egy kéthetes intenzív, reggeltől estig a röplabdára koncentráló programmal. De lelkiismeretes munkával, illetve edzőmeccsekkel igyekszünk megfelelően ráhangolódni a pontvadászatra. Az esélyek? Csalódott lennék, ha „csak" a bentmaradásért küzdenénk, szeretnénk bekerülni a legjobb nyolc közé.

Csoportonként – kettő lesz – az első négy kvalifikálja magát.
– Elképzelhető, hogy a teremgondjaink megoldódnak – vette át a szót Dávid Tibor elnökhelyettes –, ígéretet kaptunk a sportigazgatóságtól, hogy a sportcsarnokban is edzhetünk, a mérkőzéseinket pedig biztos, hogy az újszegedi arénában játsszuk.

A férfi szakág volt az eredményesebb (a Papiron és a Medikémia két bajnoki címet és négy MK-elsőséget szerzett), de a nők is mindig jól, a klasszisokat is megszorítva szerepeltek a korábbi Extraligában. Az SZDRE-Radnóti is szűk esztendők után jutott vissza az elitbe és kezdi meg keretével (Dobos Ildikó, Nagyné Komáromi Veronika, Kiss Emőke, Kádár Németh Beáta, Turi Andrea, Vakulya Andrea, Duba Diána, Kovács Veronika, Lazányi Orsolya, Rázsó Zsófia, Tóth Luca) a felkészülést 2006/2007-re augusztus második felében.

– Új feladat lesz számomra az edzősködés, a felnőttekkel való foglalkozás – mondta az együttes új játékos-edzője, Dobos Ildikó, akinek a munkáját Ducsai Géza segíti majd. – Az anyagi lehetőségeink korlátozottak, mindenki amatőr, egy fillért sem kap azért, amit csinál. A csajokért és Luca lányomért vállaltam ezt a pluszfeladatot, áldozatot.

Az esélyekről, az elvárásokról ennél a klubnál is óvatosan fogalmaznak: – A nyolc közé jutás nem lesz egyszerű, de megvalósítható. Figyelembe kell azonban venni, hogy mindenki tanulás és munka mellett röplabdázik, tehát döntő lesz, hogy mennyit és hogyan, milyen értékűen tudunk majd tréningezni. Úgy gondolom, a keret minden tagja vágyik már egy kicsit komolyabb, intenzívebb munkára. Én pedig ígérhetem, szigorú leszek... Bár nem tudom, erre mennyire lesz szükség, mert remek kis közösség a miénk.

Az egyesület a bajnokikat továbbra is a Radnóti-sportcsarnokban játssza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics Natasa, a kajakkirálynő

Janics Natasa az idei szezonban is remekel. A Démász Szeged Vízisport Egyesület klasszisa az… Tovább olvasom