Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Újra lesz Kelet-kupa

Többéves szünet után 2015- ben újra megszervezik a Kelet- kupát, az amatőr motokrosszversenyzők népszerű sorozatát. Az első állomás április 12-én lesz Hódmezővásárhelyen, ahol a juniorbajnoksággal együtt száz motorosra számítanak.
2015-ben újra életre hívják a Kelet-kupát, az amatőr moto-
krosszosok sorozatát. A verseny néhány éve tűnt el a naptárból, miután a főszervező, Lénárt Géza egy balesetben életét vesztette. Most a krosszpálya-tulajdonosok és a versenyszervezők összefogtak, ezzel ismét lehető- séget teremtve a főként hobbiként motorozóknak.

– A gyulai Gyepes Mihállyal tavaly kezdtünk el beszélgetni a rendezésről, és bár nem volt egyszerű, de sikerült összehozni a sorozatot. A négy fordulóból az első Hódmezővásárhelyen, a Rolandringen lesz április 12-én, azaz jövő vasárnap. A keleti régió nehezebb helyzetben van, sokat kell utazni egy versenyért, ami anyagilag megterhelő. Éppen ezért számítunk rá, hogy a régi-új sorozat sokak kedvét meghozza majd a motokrosszhoz. Ráadásul a Kelet-kupát összeboronáltuk a juniorbajnoksággal, így a gyermekek és az amatőrök egy napon mérhetik össze tudásukat. Bízom benne, hogy legalább száz motoros nevez majd, de akár ennél többen is lehetnek a Rolandringen
– mondta Nagyné Czuczi Rita szervező, a vásárhelyi Center Motorsport Club elnöke.

Jövő hétvégén ismét repkednek majd a motorok Vásárhelyen. Fotó: DM
Jövő hétvégén ismét repkednek majd a motorok Vásárhelyen. Fotó: DM

A kupa a nyílt kategóriákban négy, a szenioroknál öt fordulóból áll, amelyeknek különböző adottságú és más technikát, stílust igénylő pályák adnak otthont. Vásárhely mellett lesz még egy forduló Csongrád megyében, szeptember 13-án, Székkutason, emellett július 12-én (kizárólag a szenioroknál) Tápióbicskén, szeptember 20-án Nyársapáton, október 4-én pedig Gyulán bőgnek fel a motorok.

A kategóriákat nem géposztályok szerint határozzák meg, hanem a motoros tudásszintnek, rutinnak, illetve életkornak megfelelően, így a szeniorok mellett lesz A, B, C kategória is. Az adott forduló szervezője az első futam alapján akár feljebb is sorolhat egy versenyzőt, ha jobbnak bizonyul annál, mint amiben elindult – ezzel szeretnék izgalmassá tenni a versenyt.

– Örömmel láttam, hogy az utóbbi hetekben sokan érkeztek edzeni a pályánkra. Ahogy kiteszünk egy felhívást, hogy elindult az öntözőberendezés, már jönnek is a motorosok. Most még van lehetőség ismerkedni a pályával, a jövő héten viszont már zárva lesz a ring, a vasárnapi versenyre készítjük elő – tette hozzá Nagyné Czuczi Rita.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MOL-Pick Szeged: Dóri 9 óta sorban áll a jegyért, 15 órakor nyit a pénztár

Már reggel 9-kor megjelent az első sorbanálló az újszegedi sportcsarnok jegypénztáránál - 15 órától… Tovább olvasom