Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Úszni maga a mennyország

Szombaton nyolc régióközpontban 240, helyszínenként 30-30, 2003/2004-es születésű úszópalántával tartották meg A jövő bajnokai program legutóbbi felmérőjét, a kiemelt helyszín ismét Hódmezővásárhely volt.
A Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezett sajtótájékoztatón Bán Sándor, a dél-alföldi régió vezetője elmondta: a cél, hogy a 2016-os, Vásárhelyen rendezendő ifjúsági és junior Európa-bajnokságra, valamint a 2021-es felnőtt-világbajnokságra ebből a garnitúrából dobogóesélyes versenyzők kerüljenek ki. A vásárhelyi színeket a 2003/2004-es korcsoportban Ugrai Panna, Forján Anna és Oláh Norbert képviseli.

Almási István polgármester megemlítette, tökéletes Európa-bajnokságot akarnak rendezni jövőre, ezért idén még sok feladat vár rájuk. Például egy 25×33 méteres bemelegítőmedence megépítése, új rajthelyek, 500 férőhelyes mobil lelátó kialakítása, új beütőpanelek beépítése, a hangosítás és a légtechnikai berendezések korszerűsítése, tusolók, öltözők fejlesztése és egy 30 férőhelyes konditerem kialakítása. Kiss László felnőtt szövetségi kapitány A jövő bajnokai kötetet mutatta be, kiemelve, Vásárhely azért is kedves a szövetségnek, az úszósportnak, mert Gyurta Dániel (illetve társai és edzői) évek óta itt készül a világversenyekre, ahonnan rendre arannyal tér haza. Ezt azzal toldotta meg, reméli, Czene Attila és Risztov Éva után a közeljövőben újabb olimpiai bajnoka lehet a régiónak (bár a vásárhelyiek kicsit Gyurta Danit is ide sorolják).

Hargitay András egykori világbajnok, utánpótlás-kapitány saját pályafutását elevenítette fel (ifjúsági és junior Eb-n 7 aranyat nyert!), valamint azt, hogy a legutóbbi, 2005-ös magyarországi korosztályos kontinensviadalon olyan tehetségek tűntek fel, mint Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Dávid és Evelyn, valamint Hosszú Katinka. Czene Attila azt emelte ki: öröm volt hallani, hogy Almási István polgármester mennyire tisztában van azzal, mit kell még tenni a sikeres rendezésért, és megemlítette: a régióban található a legtöbb olimpiai méretű uszoda az országban.

Czenével ismét úszhattak a fiatalok – többen legyőzték, 100 méter gyorson –, ami valószínűleg óriási motivációt jelentett. De búcsúzzunk Kiss László bölcsességével: zuhanyozni jó, fürödni még jobb, úszni maga a mennyország.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a szegedi sárkányhajó-regatta

A legeredményesebb sárkányhajócsapatot nevező Szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari… Tovább olvasom