Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 30°C Még több cikk.

Uszonygyártó lett Kanyó Dénes

Kanyó Dénes búvárúszó-világbajnok nemcsak a medencében, hanem az uszonygyártásban is szeretne maradandót alkotni.
Kanyó Dénes kétszeres világbajnok, világcsúcstartó búvárúszó immár vállalkozóként is keresi a kenyerét. 2011 decembere óta uszonyokat gyárt. Kanyó és úszócsapata rendszeresen hazánkban vásárolta a sportágához elengedhetetlen sporteszközt, azonban az egyik alkalommal nagyon felidegesítették – de a történetről meséljen a 2011-ben a lapunknál Vajda Attilával közösen Az év férfi sportolójának választott Kanyó Dénes.

Kanyó Dénes és Németh János közösen alkot. Fotó: Karnok Csaba
Kanyó Dénes és Németh János közösen alkot.
Fotó: Karnok Csaba

– Sok problémám adódott a vásárolt békatalpakkal, ezért személyesen mentem el a gyártóhoz. Reklamáltam, de olyan hangnemben beszéltek velem, hogy sarkon fordultam, becsaptam magam mögött az ajtót, majd eldöntöttem, hogy inkább akkor én készítem a sporteszközt, mert nem voltam vele elégedett. Szerencsém volt, a véletlennek köszönhetően megismerkedtem Németh Jánossal – nagy sportbarát a cég ügyvezetője, lapunkból már ismerte Kanyó Dénest, az eredményeit –, így Kiskundorozsmán kezdtünk bele a gyártásba. Muréna néven dobtuk piacra az eszközt, ezzel is adózva Gyémánt Imre mesteredző emlékének.

Egyre jobban megismerik a Kanyó által kifejlesztett talpakat, amelyek komoly tesztelésen mentek keresztül.

– Teljesen én fejlesztettem ki a gyártást, persze Jánostól rengeteg segítséget kaptam, de társam a világbajnok búvárúszó Debreczeni Hajnalka is. Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, az első darab 33-as lábra volt jó, de felpróbáltam, majd vízbe ugrottam, nem bírtam ki, hogy ne én legyek az első tesztelő. Strapabíró, eddig minden úszó jobb időeredményt ért el vele. Ezt nem csak profi sportolók használhatják, a közelmúltban volt egy 50 éves tanítványom, aki nem tudott úszni, a békatalpnak köszönhetően azonban egy hónap alatt megtanult tempózni. Alkalmazható a gyógyúszáshoz is, így remélem, hogy mindenki megismeri majd a Muréna nevet. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szedeák: kellemes emlékezés

Szívesen emlékeznek a Szedeák-drukkerek 2010. december 19-ére. Tovább olvasom