Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

UTC-Junior Sport: hétfőn rajtol az NB I-es szezon

A hétvégén elkezdődik a futsal NB I, amelyben az újonc UTC-Junior Sport együttese hétfőn 18.30-tól Budaörsön a nagy múltú Aramis ellen lép pályára.

Ha nehézségek árán is, de eljutott oda az UTC-Junior Sport futsalcsapata, hogy két nap múlva bemutatkozhat az NB I-ben. Az NB II Keleti csoportjának másodikja a nyári szervezkedések és támogatókeresések után, igen intenzív, ám rövid felkészülési időszakkal a háta mögött lép pályára hétfőn 18.30-tól a futsal NB I nyitányán a nagy múltú Aramis budaörsi otthonában.

– Sok nehézség árán végül kitisztult az út előttünk, emellett építjük az utánpótláscsapatokat is. Remélem, a folytatásban az ígért támogatások időben megérkeznek, sőt ismerősök, barátok, illetve a csapat játéka és vonzereje révén még új szponzorok is csatlakoznak a meglévőkhöz, hogy ez a szép, modern játék ne szűnjön meg újra Szegeden. Ne feledjük, a futsalválogatott kilencedik a világranglistán, tehát az élmezőnybe tartozunk, ezt pedig kevés hazai csapatsportág mondhatja el magáról – mondta Erhardt Szilárd technikai vezető.

Fotó: DM/DV
  Újra NB I-ben Szeged futsalcsapata. Állnak, balról: Béry István, Erhardt Szilárd technikai vezető, Tóth Attila, Daróczi László, Vastag Szabolcs, Tombácz Róbert, Brinszky Adrián szakvezető, Szerencsi István szakosztályvezető. Ülnek: Bitó Attila, Balogh Norbert, Juhász Imre, Pataki Sándor, Debreczeni Dénes, Hernády Márk, Trucz Zsolt, Hegyesi Zsolt. A képről hiányzik: Bullás Imre, Dürgő Péter, Szabó László, Koncz Zsolt. Fotó: DM/DV

– Erősödött az Aramis, hiszen tudtommal brazil kezdősoruk van, a második négyesük pedig az utánpótlás-válogatott keretét alkotja. Nagy terveik vannak, a Győr, Berettyóújfalu, Debrecen vonulatba sorolom őket, utána következik a többi csapat. Tizenöt-tizenhatos kerettel dolgozunk, minőségben javultunk tehát, de a kulcsjátékosok problémákkal küzdenek. A korábbi válogatott Koncz Zsolt a hírekkel ellentétben hozzánk igazolt, de sérült, Tóth Attila és Vastag szintén sérüléssel küszködnek, Bullás nyaral, Dürgő kötelező főiskolai táborban van, szóval azért akadnak gondjaink. Koncz, Vastag és Bullás mellett Juhász Imre és Balogh Norbert is újonc, míg Debreczeni visszatért. Az Aramis ellen nem lesz rajtunk felelősség, de azt a kijelentést, hogy az esélytelenek nyugalmával lépünk pályára, nem szeretem hangoztatni. A saját játékunkat próbáljuk meg játszani, és bizakodó vagyok, hiszen jó versenyzőtípusokat tudhatok a keretben – vélte a szakvezető, Brinszky Adrián.

UTC-program

Az NB I-es UTC bajnoki programja, 1. forduló, augusztus 29. (hétfő), 18.30: Aramis–UTC; 2. forduló, szeptember 12. (hétfő), 19 óra: UTC–Csömör; 3. forduló, szept. 19 (hétfő), 19: UTC–Berettyóújfalu; 4. forduló, szept. 26. (hétfő), 19.30: Nagykáta–UTC; 5. forduló, október 3. (hétfő), 19: UTC–Haladás; 6. forduló, okt. 10. (hétfő), 19.30: Üllő FC Cső-Montage–UTC; 7. forduló, okt. 31. (hétfő), 19: UTC–Debrecen; 8. forduló, november 4. (péntek), 21: Vasas–UTC; 9. forduló, nov. 14. (hétfő), 19: UTC–MAFC; 10, forduló, nov. 21. (hétfő), 19.30: Gödöllő–UTC; 11. forduló, nov. 28. (hétfő), 19: UTC–Győr.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megye I.: Tóth Ákos visszatér Algyőre

A hétvégén a 2. fordulót rendezik meg a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Tovább olvasom