Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

UTE-Szeged Beton 5-12

Egy negyednyi jó játék mellett is hozta a kötelezőt a Szeged Beton vízilabdacsapata, és 7 góllal, 12-5-re győzedelmeskedett az UTE vendégeként a Hajós uszodában.

Vodafone OB I. 2. forduló
Budapest, Hajós uszoda, 200 néző. Vezette: Kiszelly G., Molnár P.

UNIQA UTE - SZEGED BETON (2-2, 1-3, 0-5, 2-2)

UTE: Bisztricsányi - Szabó B. 1, Hoppál, Rékasi, Olasz, Rom, Naganuma Atsushi 3. Csere: Keresztes, Dorogi, Rostás, Takács, Horváth 1, Deme, Pelle. Edző: Petik Attila.

BETON: Baksa - Lehmann 2, Vindisch 2, Komlósi, Molnár T. 2, Juhász 1, Somogyi 2. Csere: Török 1, Varga, Ágner, Busila 1, Kayes 1, Németh Zs. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 6/0 ill. 10/4.

Ötméteres: - ill. -.

Kásás Zoltán: Egyetlen negyedben, méghozzá a harmadikban sikerült úgy játszanunk, ahogy azt elvártam a csapattól. Előtte azért volt szoros a mérkőzés, mert hagytuk, hogy a fiatal UTE azt játssza, amit tud. Amint figyeltünk a megbeszéltekre, és megakadályoztuk a buta hibákat, nem sikerült kapura se lőniük, így simán hozhattuk a mérkőzést.

4. negyed (2-2)

8. perc:
Keresztes akarta átlőni az egész szegedi védelmet, de elég reménytelen volt. Elszórakozott utolsó támadás után Olasz még megpróbálkozik egy lövéssel, de Baksa fogja. A mérkőzés vége 12-5 a Szeged Beton javára.

8. perc: Busila lövi fejbe a hazai kapust, jöhetnek a lilák. Bő fél perccel a vége előtt hazai időkérés.

7. perc: Az egyszemélyes újpesti alakulat Naganuma Atsushiból áll. Az egyedüli triplázó a mezőnyben. Lehmann oson be a kapu elé, jön a pontos beadás és a gól is. 6-12.

6. perc: Az UTE továbbra is küzd, legtöbbször saját magával. A szegedi lövők addig gondolkodtak, hogy kisebb bunyó után el is veszik a labdát a bírók.

5. perc: Visszaáll a rend, Molnár fórból szerzi második találatát. Ez veszélyes volt, előnyben a hazaiak, de Rom Martin közvetlen közelről lövi telibe Baksát. 4-11.

4. perc: Naganuma Atsushi tartja még a lelket a hazaiakban Petik Attilán kívül. 4-10.

3. perc: Gyanúsan a második negyedhez hasonlít ez a játékrész, megakadt a játék mindkét oldalon.

2. perc: Ez elég gyorsan megy, már 2-2 támadási kísérleten túl a csapatok. Busila ismét távolról, de nem gól. Pedig innen is annak nézett ki.

1. perc: Juhász küzd a labdáért, de csak nincs meg. Hosszas próbálkozás után se jut el az Újpest Baksa kapujához. Fórban a Beton, Molnár engedi el távolról, de kipattan. Busila próbálja a következő lepattanót a kapuba söpörni, de a síp közbeszól.

3. negyed (0-5)

8. perc:
Jó lett volna góllal befejezni a negyedet, Somogyi és Kayes is helyzetben, de Lehmann ellen fújnak a bírók, így jöhetnek a lilák.

7. perc: Kayes se akar kimaradni a jóból, ha nehezen is, de csak begyötri a labdát a kapuba. 3-10.

6. perc: Most megakadt az UTE támadási kedve, vagyis már jó pár perce. Török ismét tisztán, egy ejtéssel próbálkozik, de kapufa. Azért minden nem sikerülhet.

6. perc: Török szerez labdát, majd Busila emelkedik ki szinte térdig a vízből, és enged el egy iszonyatos erejű lövést. Ha egyszer valami elindul... Petik Attila kér időt. 3-9.

5. perc: Somogyi üresen a szélen, csak elér hozzá a labda, de a lövés végül a nézők között landol. Az UTE ismét tehetetlen, a meglógó Török ötgólos előnyhöz juttatja a Szegedet. 3-8.

4. perc: Ilyet szeretnénk még. Rövid passzolgatás után Vindisch pattint a kapuba. Jobb is, hogy Bisztricsányi nem ért bele, fájhatott volna a keze. 3-7.

3. perc: Somogyi úszik meg, de mire felér hozzá a labda, már felállt védekezés ellen támadhatunk. Ám azt se sokáig, ez a támadás is gól nélkül ér véget.

1. perc: Vindisch az utolsó utáni tempóval lopta el a labdát, majd gyorsan előnybe kerül a Szeged. Juhász nem sokat gondolkodik, ő is feliratkozik a gólszerzők közé. Fórban a hazaiak, az utolsó pillanatokban Szabó ejt, még jó, hogy egy Baksa van a kapuban. 3-6.

Akad javítanivaló a szegediek játékán, nehezen indult be a gólgyártás a második negyedben. A félidőre azért sikerült 2 gólos előnyre szert tenni, de ez még közel sem a vége, ennél azért több kell a lilák ellen. A győzelem azért remélhetőleg nem forog veszélyben. De tény, voltak már meglepetések...

2. negyed (1-3)

8. perc:
Somogyi csak elkapta a fonalat, fórból szerzi a Beton ötödik gólját. Atsushi a végén még elereszt egy lövést, de Baksa bravúrral hárít. Pedig félő volt, hogy egyre jönnek fel a hazaiak. A félidőben marad a 3-5.

7. perc: Megtört a jég, Somogyi emberelőnyös góljával ismét a vendégeknél az előny. 3-4.

6. perc: Molnár új szerepkörben, távolról, átlövéssel próbálkozik. Szép is volt, de sajnos csak a kapufa sínylette meg.

5. perc: Busila nem szívbajos, már ki tudja hanyadik lövése repeszti meg a medence falát a kapu mögött. Szerencsénkre az UTE se nagyon jut lövőhelyzetbe.

4. perc: Ez érdekes helyzet volt, Varga beadása Molnárhoz könnyedén az ellenfélnél landol. Gyorsan vége lett a szegedi támadásnak.

3. perc: Gól nélküli szegedi támadás után Atsushi veszi be Baksa kapuját. Emberelőnyben támad a Beton, de Busila lövése elakad a blokkban. 3-3.

2. perc: Jól működik a vendég védelem, kénytelenek távolról hajigálni a hazaiak. Takács próbálta meg a lehetetlent, Baksának könnyed ujjgyakorlat volt.

1. perc: Vindisch most odarakta magát, könnyedén hozza el a labdát. Nem jut messzire a szegedi támadás, labdát szereznek a lilák, majd a Beton is hasonlóképp tesz. A megúszó Vindisch közvetlen közelről lövi szét a hazaiak kapuját. Vezet a Beton. 2-3.

1. negyed (2-2)

8. perc:
A negyed végén Kayes is a vízben, bár eddig nem kapott beadást a szegedi center, a nehéztüzérek igyekszenek. De gól most sem született. Szabó távoli lövését fogja Baksa, majd Busila félpályáról pattint, de ez kényszer volt. Marad a 2-2.

7. perc: Megvan az egyenlítés, a második előnyt már kipipálhatjuk, és Lehmannak köszönhetjük a gólt. 2-2.

6. perc: Fortuna most elpártolt tőlünk, Somogyi bombája lepattan a kapufáról, de nem a kapuba lebeg a labda, hanem kifele. Ez a mi szerencsénk.

5. perc: Vindischnek nem volt más választása, kiszorított helyzetből próbálkozik, de így se volt veszélytelen. Ismét Vindisch igyekszik, de jócsán a kapu mellé megy.

4. perc: Ismét Horváth a kapu előtt, de most nincs szerencséje Baksának.Megvan az első fór is, de nem él a lehetőséggel a Beton. Komlósi lövését fogja Bisztricsányi, majd Baksa szedi le a epsti beadást. 2-1.

3. perc: Továbbra sincs szegedi gól, elég masszív a hazai védelem. Ez veszélyes volt, Horváth nem tudni hogy keveredett a kapu elé. Molnár Tamás egyenlít. 1-1

2. perc: Az UTE se csinálja jobban, ismét a Beton támadhat. Juhász beadása nem jut el Molnárig, Bisztricsányi szedi le. Komlósi most elaludt, Szabó Botond szerzi meg a vezetést a pestieknek. 1-0.

1. perc: Atsushi most megviccelte Vindischt, pedig nincs hozzászokva, hogy elcsenjék a labdát. Sokat nem vesztettünk, hiszen elveszik a bírók a labdát a hazaiaktól. Lehmann ereszt el egy távoli bombát, de simán blokkolják.

17.40: Szépen gyülekeznek a drukkerek Hajós uszodában, a légkör adott egy jó meccshez. A két csapat már lázasan melegít, de a szegedi együttesből hiányzik a lázzal küszködő Kuncz Tamás, aki csak a lelátóról figyelheti csapatát. Viszont a medencében láthatjuk a Beton új szerzeményét, Joseph Kayes-t is, aki ma minden bizonnyal bemutatkozik új csapatával.

Korábban

Bár még csak egy forduló telt el a bajnokságból, jólesik leírni: jobb gólkülönbségének köszönhetően a Szeged Beton vezeti a férfi víziilabda OB I táblázatát.

– Ilyenkor még kár a helyezéssel foglalkozni, csalóka a tabella – mondta a részsikerről Kásás Zoltán vezetőedző, aki az Újpest elleni hétvégi bajnokiról is beszélt. – Győzni megyünk az Újpesthez. Fiatal, lelkes, mozgékony csapat a liláké, ennek ellenére nem okozhat gondot a két pont megszerzése.

A Beton hét közben két edzőmeccset is játszott a szerb Vojvodina ellen, és bár az elsőt elvesztették, a másodikon mutatott meggyőző játék győzelmet ért.

– Nem szabad még egyszer úgy kezdenünk a pontvadászatot, mint tavaly. Már az első meccsektől kezdve teljes figyelemre van szükség, a csapat pedig a kellő alázattal dolgozik a remélt sikerekért – emelte ki Kásás.

A Szegedben első meccsét játssza majd a múlt héten érkező, de a Szentes elleni meccset még kihagyó, 19 éves, új-zélandi Joseph Kayes, aki a láz miatt hiányzó Kuncz Tamást pótolhatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntetlen a keleti rangadón

A Nyíregyháza hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőr ellen a labdarúgó Soproni Liga 11.… Tovább olvasom