Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

UTE-Szeged Beton 7-8

Felejthető játékkal, de a végén mégis egy góllal 8-7-re győzött a Szeged Beton csapata az UTE ellen az 5-8. helyért zajló rájátszás 3. fordulójában.

Vodafone férfi vízilabda OB. I. rájátszás 3. forduló, 5-8.helyért

UTE - SZEGED BETON 7-8 (1-1, 2-4,  2-2, 2-1)

Budapest, Hajós uszoda, 100 néző, vezette: Madarasi Attila, Vojvoda István.

UNIQA-UTE: Bisztricsányi - Kovács O., Kéri 1, Létay 2, Olasz 3, Salamon, Máthé. Csere: Rékasi, Szabó N., Debreczeni, Kotsidis 1, Szabó B. Edző: Petik Attila.

SZEGED-BETON: Baksa - Vejzagics 2, Weszelovszky, Komlósi, Mihajlo Korolija, Varga Tamás 2, Török 2. Csere: Lehmann, Juhász 1, Molnár, Éles, Kuncz 1. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 6/2 ill. 9/2.

Ötméteres: 1/1 ill. 2/2.

Kipontozódott: Kéri, Salamon, Szabó Botond (mind UTE).

Kásás Zoltán: Képtelenek vagyunk figyelni, bosszantó hibákat követünk el. Ez a mérkőzés pont ennek a bizonyítéka.

4. negyed (2-1)

8. perc:
40 másodperc hátra, támad a Beton. Kötelező a gól, mert még belefér egy UTE roham. A fór kimarad, de marad 7-8-as szegedi győzelem.

7. perc: Hatodik fórját kapja a Beton, de Weszelovszky most elszórakozza a lehetőséget. Időt kér az UTE. Kotsidis újra partiba hozza csapatát. Ez még meleg lesz. 7-8.

6. perc: Kásás Zoltán lassan ideösszeomlást kap, Olasz lövi a harmadik gólját. 6-8.

5. perc: Nem tudunk gólt dobni, ez hihetetlen. Baksa továbbra is szenzációs.

4. perc: Juhász lövi telibe a kapust, majd Bisztricsányi jön ki jól. Ismét gól nélküli támadás. De jó lenne megúszni kapott gól nélkül. Meg is ússzuk, Baksa véd nagyot.

3. perc: Le-fel úszkálnak a csapatok, egyk fél se képes gólt dobni, de még helyzetet teremteni se.

2. perc: Visszaáll a rend, Vejzagics második gólját szerzi, újra három az előny. Olasz ziccerben, de Baksa bravúrral hárít. Áll a játék, Mihajlo Korolijához hívnak orvost, felszakadt a szája.  5-8.

1. perc: Kovács Olivér hozza el a labdát, indul az újpesti roham. Annyira nem rohantak, mert simán szerzi vissza a labdát a Szeged, de hasonlóan szerzi vissza a hazai gárda.


3. negyed (2-2)

8. perc:
Megúsztuk gól nélkül, egy támadásnyi idő van hátra a negyedből. Kásás Zoltán kér időt. Szép formáció lett volna, de Weszelovszky kezéről sodorják le a labdát. Az UTE már nem jut el a szegedi kapuhoz.

7. perc: Kásás Zoltán mérgében a földhöz vágja a kezében lévő labdát, amikor Olasztól kap csapata egy olyan gólt, amit felnőtteknél szokás megelőzni. 5-6. Török gyorsan visszaállítja a rendet, de most nem kellene gólt kapni. 5-7.

6. perc: Varga Tamás javítja az előző malőrt, elcseni a labdát az Újpest elől, de ennek ellenére kimarad a szegedi támadás. Petik András kér időt.

5. perc: Kéri nem sokat kéreti magát, 2-re hozza fel csapatát. Varga Tamás távolról, de simán védi a hazai kapus. 4-6.

4. perc: Előnyben a Szeged, fontos most a labda. Juhász tudja is, gyorsan gólra is váltja a lehetőséget. 3-6.

3. perc: Ismét egy elrontott szegedi támadás, de eddig a sok hiba még nem bosszulta meg magát. Elveszik a hazaiaktól a labdát, most lehet javítani.

2. perc: Török ismét, de ezt is fogja Bisztricsányi. Szabó Nándor fordul rá, de Baksának most nem lő gólt.

1. perc: Török iszonyatos lövést enged el távolról, nem volt veszélytelen. Petik Andrásnak osztanak ki a bírók egy sárga lapot, eléggé ideges a hazaiak mestere.


2. negyed (2-4)

8. perc:
Utolsó másodpercekben Éles engedi el, de nincs szegedi gól. Marad a 3-5 a Betonnak.

7. perc: Varga Tamás a nehezét megoldotta, két ember ellen harcolt a labdáért, majd telibe lövi a kapust.

6. perc: Ismét fórban a Beton, de Vejzagics adja el a labdát. Épp megúsztunk egy emberelőnyt, amikor ötmétereshez juttatjuk a hazaiakat. Létay bevágja, 2 gólnál jár. 3-5.

5. perc: Érdekes bírói ítélet, bár mi örülhetünk, újabb ötméterest kap a Beton. Vejzagics is örülhet, sima ügy volt. 2-5.

4. perc: Kuncz szerencsés gólt talált, a beadása pottyant az újpesti kapus mögé. Baksa kapuja továbbra is bevehetetlen. 2-4.

3. perc: Mihajlo Korolija most nem tudjuk, mit szeretett volna, a lényeg, hogy támad az UTE. Kéri lövését hárítja Baksa, de emberhátrányban Létayval szemben tehetetlen. 2-3.

2. perc: Mihajlo Korolija harcol ki egy ötméterest, Varga Tamás könnyedén értékesíti. Kettővel megy a Beton. 1-3.

1. perc: Salamon ismét gyorsabb volt Töröknél, de ismét az előző forgatókönyv, a bírók elveszik a labdát. Meg kellene köszönni egy góllal. Török annak rendje és módja szerint be is vágja. Olasz próbálkozik távolról, de eredménytelen. 1-2.


1. negyed (1-1)

8. perc:
Juhász kapkodja el. Jó lett volna szegedi előnnyel fordulni, így örülhetünk ha egál marad.

7. perc: Ismét Baksa-védés, de a szegedi támadás ismét ól nélkül ér véget.

6. perc: Olasz védekezett jól, elszedi a Szegedtől a labdát, majd Komlósi cselekszik hasonlóan. Varga Tamás harcol ki egy fórt, majd él is a lehetőséggel. 1-1.

5. perc: Weszelovszky ismét, de most Bisztricsányit lövi hasba. Rékasi ziccerben, de Baksa véd hatalmasat.

4. perc: Olasz kiszorított helyzetben, ennek ellenére megtréfálja Baksát. Vezet az UTE. Emberelőnyben a Szeged, de Komlósit se kímélik a védők centerben. Weszelovszky teszteli a kapu teherképességét. 1-0.

3. perc: Mihajlo Korolija próbálja a kapura húzni a labdát. de két emberrel a nyakában nem megy.

2. perc: Létay is elenged egy távoli bombát, de sikertelen. Varga Tamás lóbál, majd telibelövi Bisztricsányit.

1. perc: Töröknek most nem volt szerencséje, az UTE hozza el a labdát, de gyorsan el is veszik tőlük.  Távol a kaputól a szegedi sor, Török vállalja el távolról.

A hazaiak kapuját Bisztricsányi védi, előtte, Kovács Olivér, Kéri, Létay, Olasz, Salamon és Máthé. A Szeged Beton hálóőre Baksa, mezőnyben Vejzagics, Weszelovszky, Török, Komlósi, Mihajlo Korolija és Varga Tamás.

17.50: A bemutatások után lassan kezdődik a mérkőzés, a Hajós uszodában közel sincs teltház. Bár 10 perc alatt még bármi megtörténhet.

Korábban:

A rájátszás eddigi két fordulóját  (BVSC, Pécs) győzelemmel kezdte a Szeged Beton csapata, és ma 18 órakor a Hajós uszodában az Újpest ellen is esélyesként ugranak medencébe.

A lilákkal szemben van még elszámolnivaló, hiszen a bajnokság alapszakaszában fontos pontokat vesztettek a szegediek a pesti döntetlen miatt.
A mai győzelemmel bebiztosítaná a Tisza-parti alakulat az 5. helyét, ami LEN-kupa indulást biztosít, ahol címvédőként szerepelhetnek majd Vargáék.

Az állás

5. Szeged 2 2 – – 22 – 15 18
6. Újpest 2 1 1 – 17 – 16 10
7. Pécs 2 – – 2 16 – 22 9
8. BVSC 2 – 1 1 15 – 17 4

A rájátszást a Szeged 12, a Pécs 9, az Újpest 6, a BVSC 3 bónuszponttal kezdte.

Olvasóink írták

  • 1. Yucca 2009. május 11. 09:12
    „Ha tudja valaki, miért nem lehet 2 napja megnyitni a polo.szeged.hu-t, írja meg legyenszíves!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda lyukat fúr, Vécsi bográcsozik

Kajak-kenu - Egy hét múlva Szolnokon már élesben versenyeznek hazánk kajakosai és kenusai, ekkor rendezik az első tájékoztató rangsoroló versenyt. A Démász Szeged Vízisport Egyesület sportolói is gőzerővel készülnek a szolnoki bemutatkozásra. Tovább olvasom