Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Vadkerti, Simon és Laluska is az FKSE-Algyőben folytatja

Sajtótájékoztatón mutatta be új játékosait az NB I/B-ben szereplő, immár Levendula Hotel-FKSE-Algyőként szereplő férfi kézilabdacsapat. Az egyaránt válogatott Vadkerti Attila és Laluska Balázs a másodosztályú együttesben folytatja pályafutását, ahogyan a korábban az élvonalban az év felfedezettjének megválasztott Simon Bence is.
Hét új játékost mutatott be keddi sajtótájékoztatóján a Levendula Hotel-FKSE-Algyő másodosztályú férfi kézilabdacsapata. A két legnagyobb név Vadkerti Attiláé (33) és Laluska Balázsé (34): mindketten stabil válogatottak, olimpikonok voltak, előbbi a MOL-Pick Szegedben, utóbbi a francia Montpellier-ben fejezte be az elmúlt szezon végén az élvonalbeli pályafutását.

Mellettük a 2011-ben az NB I-ben az év felfedezettjének megválasztott Simon Bence (26), valamint Csőke Ákos (P&P Félegyháza, 23 éves, beálló), Magyar Dávid (Orosháza, 20 éves, balátlövő), Molnár Bence (Pick Szeged U23, 21 éves, irányító) és Miklós Dániel (Csurgó, 19 éves, jobbátlövő) is az algyőieknél folytatja pályafutását.
– Algyőnek nem kizárólag a kézilabda, hanem a sport nagyon fontos, ezt az infrastruktúránk is bizonyítja. Amikor elkészült az új csarnokunk, egyértelmű volt, hogy szeretnénk minőséggel megtölteni, ezért is örülök, hogy ilyen jó csapat játszik nálunk – fogalmazott Molnár Áron, a település polgármestere.

– Gyorsabban haladunk, mint terveztük, de ha már felszálltunk erre a vonatra, megyünk vele tovább. A térségnek szüksége volt egy jó másodosztályú férficsapatra a Pick Szeged U23-as együttese mellett, ezt a szerepet akarjuk betölteni – fogalmazott Bella Árpád elnök, aki két éve irányítja az együttest. Hozzátette: nagy erősítés, hogy az algyői Levendula Hotel is a csapat mögé állt névadó szponzorként.

Dankó Ervin vezetőedző kijelentette: a tavalyi hetedik helynél előrébb szeretne végezni csapatával a Keleti csoportban.
– Hogy itt nem én vagyok a csapatkapitány? Nem lesz furcsa, sőt, inkább örülök neki, fel is keresem majd sokszor, ha valami kérdésem van – mondta humorosan Vadkerti Attila, aki a MOL-Pick Szegednél töltötte be ezt a posztot hat éven át. Algyőn „csak" balszélsőként számítanak rá, a cséká továbbra is Varga Balázs lesz.

Vadkerti hozzátette: már korábban is beszéltek arról Bella Árpáddal, hogy ha abbahagyja az NB I-ben, Algyőn még játszhatna, és mivel az élvonalban a Pick mezén kívül mást nem akart magára húzni, kapóra jött a másodosztályú lehetőség.

– Nagy a harc az irányítóposzton, de nem ijedek meg ettől, szeretnék bizonyítani. A meccsek végén meg a győzelem miatt pacsizni a társakkal – fogalmazott a legutóbb Gyöngyösön játszó Simon Bence.

Laluska Balázzsal – aki mindenképpen szeretett volna hazaköltözni Szegedre – a Délmagyarország csütörtöki számában hosszabb interjút olvashatnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi TE: követendő pályafutás

Éppen két hete kezdte el a felkészülést az idényre a Szegedi TE férfi tekecsapata, amely a saját ünnepét, fennállása 20. és az otthona elkészültének 10. évfordulóját is szervezi. Tovább olvasom