Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Vágóék imádják a sportot

Bizton állíthatjuk, a szegedi Vágó famíliára ráillik a sportcsalád titulus. Az édesapa labdarúgóedző, a három gyerek közül kettő futballozik, egy pedig kézilabdázik. Nem is akármilyen szinten.
Vágóék élete a labda körül forog (balról): Levente, Attila, ifj. Attila, Fanny. Fotó: Gyenes Kálmán
Vágóékat nemcsak Szegeden, Csongrád megyében, hanem országszerte ismerik.
– Büszke vagyok a családra, ritka összetartó társaság a mienk – mondta Vágó Attila. – Napközben mindenki teszi a dolgát, ebben az időszakban csak ritkán találkozunk, de olyan nem létezik, hogy ne együtt reggelizzünk és vacsorázzunk. Ez nálunk kötelező!

Attila

A család legismertebb tagja egyelőre még a családfő, Vágó Attila. Labdarúgóként az NB I-ben is szerepelt a Salgótarján színeiben, de edzőként vitte többre.
– Huszonegy éve kóstoltam bele a szakmába, azóta ez az életem – árulta el a 47 éves sportember. – Végigjártam a szamárlétrát, tíz éven át az utánpótlásban dolgoztam, aztán a megyei I. osztálytól (Kiskundorozsma) eljutottam egészen az NB I-ig (Videoton, Békéscsaba). Pro-licences trénerként a Tisza Volán SC-Szeviéppel is végig szeretném ezt az utat járni. Soha nem volt hátszelem, mindenért keményen meg kellett dolgoznom. Nagy álmom az, hogy a Tisza Volán SC-Szeviéppel NB I-esek legyünk, a csapatban pedig Levente fiam is szerepeljen.

ifj. Attila


A család kakukktojása. Egyedül neki nincs köze a labdarúgáshoz. Az NB I/B-s Szeged KKSE férfi kézilabdacsapatának beállósa, emellett a dorozsmai serdülő fiúkat is edzi. Pedig csak 21 éves.
– Apuék nem erőltették a futballt, csak az volt a lényeg, hogy sportoljak valamit – közölte a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola testnevelés–egészségtan szakos hallgatója. – Odesszás voltam, a Mandl házaspár szerettette meg velem a kézilabdát. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy 15 évesen a Tisza Volán SC-vel bronzérmesek lettünk a serdülő országos bajnokságban. Amikor csak tehetem, ott vagyok a Pick mérkőzésein, úgy érzem, '96 után idén megint aranyérmesek lehetnek Bertáék.

Fanny

Az egyik legtehetségesebb honi női labdarúgónak tartják a szakemberek a Vörösmarty általános iskola nyolcadikosát.
– Az életemet jelenti a sport, reggeltől estig csak ezzel foglalkozom – magyarázta a 14 esztendős Fanny. – Az Algyő ifi kézilabdacsapata mellett tizenkét éves koromig fiúkkal rúgtam a labdát, utána váltanom kellett. Most a Szegedi AK NB I-es felnőtt futsalgárdájában játszom, nyolc meccsen szerzett 33 találatommal vezetem a góllövőlistát. A fővárosi Femina nagyon szeretne leigazolni, hajlok is rá, mert később jó lenne külföldön profiskodni.

Levente

A legfiatalabb Vágó gyerek, Levente (13 éves) is jó mindkét sportágban.
– Ötéves korom óta focizom, emellé a Vörösmartyban hozzájött a kézi – bizonyította ő is sokoldalúságát. – Labdarúgásban támadó-középpályás a posztom, a példaképem pedig a világ legjobbja, a brazil Ronaldinho. A napokban voltam az MTK-nál próbajátékon, vinnének, de erről csak a 8. elvégzése után lehet szó. Szeretnék egyszer a nagyválogatottban bemutatkozni; az igazi az lenne, ha mindez apu kapitánykodása alatt sikerülne.


Ági asszony

– Mind a gyerekek, mind jómagam rengeteget köszönhetünk feleségemnek, Áginak – ismerte el Vágó Attila. – Ő tartja össze a családot, nélküle egyikünk sem tartana ott a sportban, ahol éppen tart. Egyébként ő is sportolt, atletizált és kosárlabdázott, de inkább a tanulást választotta. Nagyon büszkék vagyunk a négy diplomájára. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lábtenisz a kedvenc sportága

Csongrád megyében hatalmas népszerűségnek örvend a lábtenisz. Közel kétszázan versenyszerűen is… Tovább olvasom