Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Vajda marad a triplánál

Kitart a három olimpiai szám mellett, azaz a második válogatón (június 10–12.) is indul a C1 1000 méter mellett ezer párosban és kétszázon egyesben az EDF Démász-Szegedi VE kenusa, Vajda Attila.
Három számot vállalt a hétvégi első felnőtt válogatón az EDF Démász-Szegedi VE olimpiai első kenusa, Vajda Attila. Volt első, nyolc év után újra tétért párosozott, majd a sprintszámban is tesztelte magát.

– Elfáradtam, megterhelő, egyben kiváló volt ez a hétvége. Az ezer egyes például jól sikerült fizikálisan és mentálisan is. Sáfrán Matyival a tavalyi világbajnokságot imitáltuk, amikor elment az ellenfél, majd ahogy a vadászkutya üldözi a vadat, utol kellett érni, aztán pedig le kellett győzni. Poznanban pontosan ezt csinálta az üzbég Menkov, igaz, akkor őt nem kaptam el, ahogy most Sáfránnal ezt megtettem. Ezért aztán hatékony felkészülés volt a vb-címvédővel szemben. Nagyon jó időt mentem, ez a 3:48 perc akár vb-, de talán még olimpiai elsőséget is érhet – vélte Vajda.

– Az MTK-s Varga Dáviddal alkotott párosunk tizenegyedik alkalommal lapátolt együtt, ennek ellenére azt kell mondjam, élvezetes kis versenyt teljesítettünk. Bár hatodikak lettünk, az időnk nem mondható rossznak, ám azért nem szabad elfelejteni, az első öt és fél másodperccel vert meg minket. A csapathajókban, így a párosokban is nagyon fontos a sok közös evezés, a megszokás, az összhang, a felkészülés ezen része még hiányzik. A rajt és a pálya eleje megvolt, ötszáz métertől jöttek a gondok. Megéreztük, hogy az előző nap mindketten ezer egyesben is versenyeztünk. Hangsúlyoztam már, most megint megteszem, ez a duó 2012-re lehet ütőképes. Ebben a versenyszezonban másodszor teljesítettem a kétszáz métert – értékelhető idővel és eredménnyel.

Vajda (jobbra) Varga Dáviddal párosban is versenyez.  Fotó: Karnok Csaba
Vajda (jobbra) Varga Dáviddal párosban is versenyez.
Fotó: Karnok Csaba

Vajda pontosan vázolta a helyzetét, hiszen mindenki az olimpiai bajnokot akarja legyőzni – nemcsak külföldön, hanem itthon is. Szerencsére jól bírja a pszichés terhelést, és a második válogatóra sem karba tett kézzel készül.

– Hogy pontosan mi lesz a következő szűk három hétben, azt majd az edzőmmel, Vécsi Viktorral, a szövetségi kapitánnyal, Storcz Botonddal is megbeszélem, illetve a megújuló, átépülő Maty-éri pálya lehetőségei is befolyásolhatják. Sűrű a program, a második válogató után az Európa-bajnokság következik, majd egy nagyobb lélegzetvétel, és jöhet a vb-felkészülés, szóval van dolog bőven – jegyezte meg Vajda.

A kalandozások hétvégéje volt Vajda számára az első válogató, de vajon megmarad ennél a három számnál?

– Mindenképpen el kell indulnom kétszáz méteren, hiszen a szegedi vb-n jó lenne a váltóban is szerepelni. Ezzel a hatodik hellyel most még kicsúsztam, de ha egy kicsit jobban odafigyelek, és többet gyakorlom, talán meglehet. A párossal is foglalkozni kell, mert például jót tesz az ezer egyesnek, amelyből lehet építkezni. Elmondtam Dávidnak is, lobbizok azért Storcznál, hogy bekerüljön a vb-n az ezerméteres kenunégyesbe, hiszen balos kenus, mellette pedig jó csapatember is – mondta végül Vajda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagymesterversenyt szerveznek Röszkén

Nagymesterversenyt rendez a Röszkei Sportkör sakkcsapata június 18-a és 26-a között a helyi… Tovább olvasom