Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Vakációznak a Pick játékosai

A nyári szünet alatt is történnek említésre méltó események a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának háza táján: Bakos Dávid megnősült, Herbert Gábor pedig apa lett. Mindkét boldog kézilabdással telefonon beszélgettünk.
Két boldog férfi: Herbert Gábor (balról), az újdonsült apa és Bakos Dávid, aki nemrég nősült. Fotó: Schmidt Andrea
Két tiszta hetük van még – július 24-én kell jelentkezni – az új bajnokságra való felkészülés megkezdéséig a Pick Szeged játékosainak. A játékosok közül kettőnek azonban nem csupán a gondtalan kikapcsolódással teltek a napjai. Kezdjük elsőként Herbert Gáborral, akinek felesége, Herbertné Auth Adél a napokban egészséges fiúgyermeknek adott életet. Herbert Benedek Ádám 3840 grammal és 52 centiméterrel született.

– Úgy szerettük volna, s így is volt kiírva a feleségem, hogy éppen a házasságkötésünk első évfordulójára érkezzen meg a gyerekünk. Másfél héttel hamarabb született, de ezt egy csöppet sem bánjuk. Itthon vannak, mindketten egészségesek. Lassan Benedek is megszokja az új helyét. Egy kicsit hangosabb lett az élet a lakásunkban, amelynek éppen most készült el a felújítása is – mondta a boldog apuka, aki mindenképpen szeretné, ha Benedek majd sportolna, de sem rá-, sem lebeszélni nem fogja arról, hogy kézilabdás legyen. Jobban örülne annak, ha a vízipólót választaná.

Bakos Dávid telefonját csörgettük, amelyet egy kis várakozás után fel is vett a veszprémi születésű jobb átlövő. Először is gratulálok a nősüléshez, és sok boldogságot kívánok – mondtam a Pick csupa szív kézilabdásának, akinek az elmúlt hét végén volt a lakodalma Csopakon.

Perunicsics visszatért

A Barcelonába igazolt Nenad Perunicsics váratlanul megjelent Szegeden. A háromszoros BL-győztes világsztár kézilabdás a Széchenyi téri szurkolói klubban is megfordult. Azt mondta, azért jött vissza Szegedre, hogy igazán kipihenje magát, mert tovább kellett Barcelonában maradnia, s így nagyon kurtára sikeredett a család korfui nyaralása. „A nyugodt szegedi légkör egészen biztosan hiányozni fog" – árulta el a Pick volt balátlövője.

– Ott volt a csapatból majdnem mindenki. Nagy bulit csaptunk, reggelig táncoltunk a Szent Donát borházban. Egyébként a feleségem is veszprémi, még onnan datálódik a kapcsolatunk, s nem nevezhető kézilabdás házasságnak, mert ő fallabdázik. Most Szegeden játszik és dolgozik egy aerobikklubban. Egyébként a Testnevelési Egyetem edzői szakán végzett, de most ügyvédi asszisztensként dolgozik.

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is: hol töltik a mézeshetet. A PLER-ből egy évvel ezelőtt Szegedre igazolt játékos nem rejtette véka alá, hol vannak nászúton:
– Rómában vagyunk. Most éppen az örök város ókori részében barangolunk. Megnéztük a Colosseumot. Minden nagyon tetszik, csak az a baj, hogy a hét végén haza kell utazni.

A játékos elmondta még, egyelőre Veszprémbe mennek. Szegedre csak a felkészülés megkezdése előtt egy héttel jönnek vissza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ígéretes egységek az olimpia előtt

Ma az ezerméteres előfutamokkal kezdődik a csehországi Racicében a kajakosok és kenusok… Tovább olvasom