Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Válogatottakat is edzett Czeglédi Gábor

Nagy megtiszteltetés érte Czeglédi Gábort, a Démász-Szegedi VE utánpótlás kajakosaink trénerét: a serdülőválogatott edzőjeként dolgozhatott a szolnoki edzőtáborban.
Czeglédi a parton. Fotó: Karnok Csaba
Népes csoporttal foglalkozik már hatodik éve a Démász-Szegedi VE fiatal edzője, Czeglédi Gábor. Az ifi, a serdülő és az U23-as korosztályokból összesen közel harminc ifjú jár hozzá kajakozni. De például rendszeresen tart foglalkozásokat felnőtt válogatottaknak is, akik a szegedi világbajnokságra készülnek.

– Ha itthon, azaz Szegeden tartózkodik a Sík Márton, Csamangó Attila duó, akkor a csoportommal együtt edzenek – mondta Czeglédi. – Az őszi, téli és a tavaszi alapozó munka nagy részét velünk végezték el, persze válogatott trénerükkel, Séra Miklóssal megbeszéltem mindent, folyamatos kapcsolatban vagyok vele. Így a felkészülés alatt a kondizást az ő instrukciói alapján csinálták meg, míg a futó és az úszó feladatokat többnyire én kreáltam nekik.

Czeglédi munkássága már látható jeleket is öltött: a legjobbak között jó néhány tanítványa vár arra, hogy eljusson a nemzetközi versenyekre.
– Bodor Attila, Császár Gergely és Benkő Norbert a serdülő, Tóth Attila és Kopasz Máté pedig a kölyök nemzeti csapatba kapott meghívást. Ők kiemelkednek a saját mezőnyükből, így aztán az idősebbekkel együtt edzenek – sorolta azokat, akikre igazán büszke Czeglédi. – Bodor és Benkő a rasicei EORV-re készül, előbbi K1 500 méteren indulhat, utóbbi tartalék. A többiek pedig a válogatók, a keretfeltöltők és a bajnokság alapján kerültek a Heraklész-programba. Bodor a tavalyi teljesítményével kimagaslott a mezőnyből, hiszen négy aranyérmet gyűjtött: kettőt egyesben, ebből egy síkvízi, egy pedig maratoni, míg szintén kettőt párosban. A serdülőkben nagy fantáziát látok, hiszen ott van válogatott, de még lehet is újabb. Az ifik, az 1988-asok sajnos kevesen vannak, de azért ott is van kiemelkedő: Kocsis Attila eljuthat akár az athéni korosztályos Eb-re is.

A tréner irányításával a fiatalok már március 15. óta vízen vannak. A Tisza nem alkalmas a kajakozásra, ám a Maty-éri olimpiai centrum minden szempontból megfelelő. Ráadásul a csapat egy része, valamint a tréner Szolnokon is edzőtáborozhatott.
– Megtisztelő felkérést kaptam Weisz Róberttől, az MKKSZ szakmai bizottságának tagjától: legyek a serdülő válogatott edzője. Természetesen elvállaltam, így aztán tizenhat gyerekkel, közte három szegedivel Szolnokon készültünk – tette még hozzá Czeglédi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berta Szörnyi Attilára bízta érdekeinek érvényesítését

Berta Róbertnek, a Pick Szeged jobbszélsőjének is lejár a szerződése. A volt válogatott kézilabdás… Tovább olvasom