Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Váltott Bakos Dávid, mert keveset játszott

Bakos Dávid a közelmúltban bejelentette, hogy a júniusban lejáró szerződését nem akarja a Pick Szegednél meghosszabbítani, mert kevés játéklehetőséget kapott. Már elfogadta a Dunaferr ajánlatát.
– Bakos Dávid november 25-én a veszprémi rangadón megsérült. Kétszer is a műtőasztalra került. Milyen állapotban van? – kérdeztük a jobbátlövőtől.
– Köszönöm egészen jól vagyok, azonban nem erőltetem a gyógyulásomat. Előttem számtalan rossz példa van. Azokra gondolok, akik túl korán kezdtek el játszani. Úgy tervezem, hogy az alapozáskor szállok csak be a munkába.

Lehet törleszteni

Ma 18 órától azzal a Tatabányával játszik idegenben bajnoki mérkőzést a Pick Szeged, amely kiütötte a Magyar Kupa-nyolcaddöntőjéből. Vladan Matics edző elárulta, hogy Bakos Dávidon kívül mindenki egészséges már. Így lehet, hogy Puljezevics Nenad és Mezei Richárd is játszani fog. Az szinte biztos, hogy mindketten a kispadra ülnek. A játékosból hirtelen edzővé avanzsált szakember elmondta, hogy érzése szerint irányítása alatt a legnehezebb feladat vár a csapatra. Egy jó formában és lendületben lévő Tatabánya otthonában nagyon fegyelmezett és lelkes játékkal lehet csak győzni. Mellé a hazai fiatalok erénye a gyors játék. Ezért az elmúlt két napban a szegedi játékosok a védekezés gyakorlására helyezték a fő hangsúlyt.
– Ha minden támadásunkat góllal tudjuk befejezni, akkor leszek elégedett – jelentette ki Vladan Matics.

– De az már Dunaújvárosban lesz. Hogy került kapcsolatba a Pick Szeged egyik riválisával?

– Már egy esztendővel ezelőtt is megkerestek. Akkor azt mondtam, majd egy év múlva térjünk vissza. Hát most februárban ismét megkerestek, és igent mondtam. Könnyen tettem, mert júniusban lejár a szerződésem.

– De a Pickben azt tervezték, hogy kipróbálják a jobb szélen is. Ez játszott közre?

– Szó sincs erről. Igaz, alkalmilag vállalom az irányító, vagy a szélső pozíciót is, de én a jövőmet a jobbátlövő poszton képzelem el. Ha már a döntésem hátteréről kérdezett, elárulom: nagyon kevés játéklehetőséget kaptam a Pickben. Úgy érzem, bennem ennél sokkal több van. Még csupán 25 éves vagyok, és érzek magamban annyi erőt és képességet, hogy fejlődjek. A kispadon pedig ezt nem lehet megtenni.

– Nyolcszoros válogatott. Az utóbbi időben szóba se jött a neve a nemzeti együttesnél. Talán az előbb elmondottak miatt?

– Egészen biztosan! A Pickben még az előkészületi mérkőzéseken, vagy ha Krivokapics sérült volt, akkor sem kaptam igazán főszerepet a jobblövő poszton. Nagyon sajnálom, hogy a Szegedben a veszprémi mérkőzés volt az utolsó a számomra. Fájdalmas volt a döntésem, hiszen nagyon szeretem a csapatot, a szurkolókat, a várost, de a fejlődésem érdekében ezt mindenképpen meg kellett lépnem. Köszönök mindent, amit kaptam a Pick színeiben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világsztárt igazolt a Pick

Újabb szenzációs igazolást hajtott végre a Pick Szeged kézilabdacsapata. A bajnoki címért küzdő… Tovább olvasom