Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Változás a Floratomnál

A Floratom Szeged AC extraligás férfi asztalitenisz-csapata két héttel ezelőtt kezdte meg felkészülését az új csapatbajnokságra. Mindössze a klub második csapatánál történt játékosmozgás.
Tóth Tibor edző irányításával augusztus elsején kezdte meg az új bajnokságra történő felkészülését a Floratom Szeged AC férfi asztalitenisz-csapata. Az Extraligában szereplő első csapatnál, mint korábban megírtuk, mindössze annyi változás történt, hogy Bohács Gábor visszaigazolt régi együtteséhez, a Békéshez. Ugyanakkor sikerült Kiskunfélegyházáról leigazolni a húszéves Erdélyi Szabolcsot, aki tagja volt az Európa-bajnoki címet nyert magyar serdülőválogatottnak. A fiatal pingpongos felvételt nyert a szegedi tanárképző főiskola testnevelés–edzői szakára.

– Csak rajta múlik, hogy a második, vagy az első csapatban játszik nálunk. Egyelőre az NB I-ben szereplő második csapatunknál vesszük figyelembe. Ha komolyan készül az edzéseken, akkor akár előre is léphet – mondta Tóth Tibor edző. A szakember hozzátette még, hogy egyelőre napi egy foglalkozáson vesznek részt a játékosok, de már tervezik az előkészületi mérkőzések lekötését is.

A nagyobb mozgás a második csapat kereténél történt, hiszen Lele Viktor az ATSK Szeged NB II-es gárdájánál folytatja, míg Szelei Szabolcs Szolnokon tanul tovább, így a város valamelyik klubjához távozik.

Ami pedig az elvárásokat illeti: az extraligás együttesnél az 5–6. hely a cél. A második csapattal szembeni kívánalom pedig, hogy a háromcsoportos NB I-ben az első két hely valamelyikét szerezzék meg.

A határ menti liga szervezésében nagy szerepet vállaló Lukács Levente a jelenlegi állásról a következőket mondta: – Bár szeptember elsejéig lehet még jelentkezni a Floratom és a Csongrád megyei Asztalitenisz-szövetség közös rendezésében lebonyolítandó küzdelemre, azonban a jelekből ítélve, egészen biztosan elindul a határ menti ligában a küzdelem. Nagyon bízunk abban, hogy a csapatbajnoki küzdelem beváltja a hozzá fűzött reményeket, s valamennyi résztvevő a saját bajnokságában is profitál belőle – jelentette ki Lukács Levente, aki egyben tagja a Floratom Szeged AC extraligás együttesének is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reményfutamoznak az evezősök

A négy magyar egység közül három volt érdekelt a London melletti Etonban megkezdődött… Tovább olvasom