Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Változások a Makó FC-ben

Megkezdte felkészülését az NB II-es Makó FC labdarúgócsapata a bajnokság március 12-i folytatására. A zöld-sárgák mindenképpen javítani akarnak, a jelenlegi 11. helyről az első nyolc közé szeretnének kerülni.
Nem úgy sikerült a Makó FC-nek az őszi szereplés, ahogy azt korábban eltervezte vezető, játékos, szurkoló. A remek kezdést követően – a 4. forduló után még az első helyen álltak Turjánék – nem jöttek az eredmények, a csapat visszaesett, s végül 15 pontot gyűjtve a 11. helyen telelt.

– A jelenlegi pozíciónk jócskán elmarad a várttól, tavasszal kötelező lesz javítanunk – nyilatkozta lapunknak az egyesület elnöke, Ménesi Gábor. – Közösen rontottuk el az előző félévet, a hibát is együtt kell kijavítanunk. 25-26 pontot terveztünk tavaszra, ha ez sikerül, akkor megszerezhetjük a 6–8. hely egyikét. Bizakodó vagyok, hiszen a 14 találkozónkból 8-szor hazai környezetben lépünk pályára.

Az elmúlt héten, szerdán játékosértekezletet tartottak az Erdei Ferenc téri sporttelepen, ezen az egyesület első embere felvázolta a játékosoknak, hogy milyen lehetőségekre számíthatnak tavasszal.
– Azt mondtam a fiúknak, hogy csak azokra számítunk, aki ezeket elfogadja, tudja vállalni. Senki nem jelentette be távozási szándékát.
Az érdemi munka hétfőn délután kezdődött. Takács Zoltán edző és Csák Zoltán szakmai igazgató vezetésével 21 játékos kezdte el az „alapozást".
Ezen már nem volt ott a Tisza Volán SC-Szeviépbe igazolt Szélpál Tamás.
Rajta kívül valószínűleg Nyúl Gábor is távozik, a középpályás az NB III éllovasának, a Békéscsabának az edzéseit látogatja. A viharsarkiak Czirbus Gábort is megkeresték, de a kapus a maradás mellett döntött.

Az első foglalkozáson a többiekkel együtt edzett a hosszan tartó sérüléséből felépült Magyar György, viszont a műtéten átesett Kurucsai András egyelőre még külön mozgott. Kulacsik Tamás körülbelül két hét múlva kezdheti el a felkészülést. A keretben megnőtt a fiatalok létszáma, ugyanis az ifjúsági csapatból a felnőttekhez került Árva Tamás, Bakos Ádám, Bakos Tamás és Faragó Bence. Régi ismerősként üdvözölték a többiek Szűcs Dánielt, aki az előző bajnokságban a Makó meghatározó játékosa volt. A nagy munkabírású középpályás az elmúlt szezont Svédországban töltötte, ahova majd csak májusban kell visszatérnie. Addig újfent a Maros-partiakat erősíti.

A munka és az iskola mellett futballozó játékosokra heti hat edzés, illetve edzőmeccs vár a Soroksár elleni március 12-i hazai bajnoki rajtig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lajtos Szandrát megviselte a döntés, de nem adja fel

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület olimpikonja, Lajtos Szandra a szövetség illetékeseinek döntése… Tovább olvasom