Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Varga: Még csak most jön a java!

A futsal NB I első helyén áll a Legrand-MetalCom-Szentes. A gárda sorrendben öt meccset nyerve került a hazai első osztály élére. Az együttes gólerős támadója, Varga Róbert szerint azonban még hátravan a neheze.
Pedig nem így indult a bajnokság. Hiszen a Legrand-MetalCom-Szentes együttese a berettyóújfalui nyitányon 3–1-es vereséget szenvedett. Aztán azonban volt öt olyan találkozó, amikor mindhárom pont Koncz Zsolt játékos-edző és csapata tulajdonába került. És újra első a gárda, amelyre éppen két szezonnal ezelőtt volt példa. Akkor elődöntős volt és negyedik lett a Szentes.

– Megmondom őszintén, kellemes meglepetés számomra, hogy elsők vagyunk – nyilatkozta Varga Róbert, a gárda támadója. – Berettyóújfaluban még nem álltunk össze, talán azért kaptunk ki, azóta azonban már nincs gond a csapategységgel. A bajnokság rendkívül kiegyensúlyozott, és két olyan meccset tudok említeni, amelyen a szerencse is kellett a sikerünkhöz: az egyik a szegedi, a másik pedig éppen a legutóbbi, budafoki találkozó. A többi meccset viszont magabiztosan hoztuk. A sorozatban még csak most jön a neheze, hiszen újabb rangadókat játszunk a Csömör, a Gödöllő, vagy az Üllő FC Cső-Montage ellen.

Varga Csibu a szentesi futsalcsapat egyik legjobbja. Fotó: Tésik Attila

Varga „Csibu" – lakhelyén, Hódmezővásárhelyen, nagypályás együttesénél, Makón, valamint Szentesen is ezen a becenéven ismerik – eddig mindegyik találkozón a Legrand-MetalCom egyik legjobbja volt. És ezt nemcsak játékával, hanem góljaival is bizonyította: jelenleg tíz találattal holtversenyben harmadik a gólszerzőlistán.

– Örülök, hogy ilyen eredményes vagyok, de nem ez a lényeg, hanem a gárda első helye – szerénykedett a kispályás támadó. – Ha nem ilyen kiváló tudású társaim lennének, gondolok itt Erhardtra, Konczra, Brinszkyre vagy Puskásra, akkor nem itt tartanék. Leginkább arra vagyok büszke, hogy szinte minden meccsre jut gólom.

A játékos évek óta a nagy- és a kispályás focit együtt csinálja.

– A kettő együtt nyugodtan űzhető, hiszen kiegészíti egymást a két szakág. Több a pozitív, mint a negatív élményem ezzel kapcsolatban, hiszen az egyik elősegíti a másikban való szereplést – fogalmazta meg véleményét Varga.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Milant látni, a Milant megszeretni

Egy hatéves szegedi kissrác életre szóló élménnyel, valamint sztárok által aláírt belépővel… Tovább olvasom