Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Várják a vidéki Honvéd-szurkolókat

A Budapest Honvéd vezetősége komoly célokat tűzött maga elé. A futballcsapat egyre eredményesebb, Supka Attila együttese vezeti a bajnokságot, egyetlen magyar gárdaként még a nemzetközi kupában is szerepel. A Honvéd szeretné visszacsábítani a vidéki szurkolóit, amelyre remek alkalom a jövő heti UEFA-kupamérkőzés.
Akik figyelemmel követik a magyar labdarúgást, azok tudják: az utóbbi időben talán egyetlen klubról sem esett annyi szó, mint a Budapest Honvédról. Megújult a stadion, biztos anyagi háttér és eredményes csapat – utóbbira legyen elég annyi, hogy a Honvéd a tavalyi szezonban megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokság tavaszi idényében csak a Debrecen tudta megelőzni, az idei pontvadászatot pedig százszázalékos teljesítménnyel vezeti, és az egyetlen magyar együttes, amelyik túlélt legalább egy fordulót a nemzetközi kupákban. Máris itt az újabb akadály: a német futball egyik sztárcsapata, az egykoron BEK-győztes Hamburg ellen szállnak harcba a piros-feketék 16-án, csütörtökön.

A siker azonban mit sem ér szurkolók nélkül – és itt lesz igazán érdekes a történet. A Honvéd vezetői ugyanis úgy tartják: ez a klub nemcsak Kispesté, de még csak nem is Budapesté, hanem az egész országé.

– Rengeteg Honvéd-szurkoló van vidéken is – mondja a Honvéd FC marketingpartnere, a 2Face Kft. ügyvezetője, Gaál Zoltán. „Erről nem nehéz meggyőződni: bármerre járunk kollégáimmal az országban és a magyarlakta, határon túli területeken, mindenhol kiderül, hogy a Honvédnak dolgozunk, sokan mondják, hogy ők bizony Honvéd-szurkolók, még ha nem is járnak meccsre, vagy nem követik úgy a csapat eredményeit, mint régebben."

Felmérések szerint a magyar futballszurkolók között a Honvédnak van a harmadik legnagyobb szurkolótábora – országos szinten a szimpatizánsaik száma csak a két legnépszerűbb klubéhoz, a Ferencvároséhoz és az Újpestéhez mérhető.

– A kérdés csak az, hogy mennyire aktívak a Honvéd-drukkerek – folytatja Gaál. – Az a tapasztalatunk ugyanis, hogy a vidéki Honvéd-szurkolók többsége nem követi a magyar futballt, részben éppen azért, mert a Honvéd – a hazai focival együtt – erős leszállóágba került a rendszerváltás után. Most jött el azonban az idő arra, hogy az egész országban felébredjenek a honvédosok! Most végre mindenki büszke lehet arra, hogy ennek a klubnak szurkol. Sokan irigyelnek minket a csapat helyzetéért, de ez nem úgy pottyant az ölünkbe; a tulajdonos, George F. Hemingway amerikai–magyar üzletember vezetésével rengeteget dolgozott a klub minden tagja azért, hogy mára a Honvéd egy kis sziget lett a magyar labdarúgásban. Biztosak vagyunk benne, hogy nemsokára vidéken is egyre aktívabbak lesznek a Honvéd-szurkolók. Most itt van a nagy alkalom: egy európai élcsapattal, a Hamburggal csapunk össze az UEFA-kupában jövő héten csütörtökön (kezdés 19 óra), s nagyon örülnénk, ha erre a mérkőzésre is minél több Honvéd-drukker érkezne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remeklő Hód TC-sek

A második fordulót rendezték Hódmezővásárhelyen, a SEAT-kupa országos teniszbajnokságon. Tovább olvasom