Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Vasas-Szeged Beton 17-13

Az első negyedni játékával eldöntötte a mérkőzést a Vasas a magyar kupa elődöntőjében. A Szeged Beton végig az eredmény után futott, de ma nem volt egy súlycsoportban a két együttes. 17-13-as Vasas győzelemmel a pestiek jutottak elsőként a holnapi döntőbe.
Theodora Magyar Kupa elődöntő
Budapest, Szőnyi út. Vezette: Kiszelly Gábor, Petik András.

Szeged Beton - Vasas 13-17 (2-4, 1-6, 5-4, 5-3)

VASAS:
Nagy V. - Kovács 2, Hosnyánszky 3, Decker 1, KISS 4, Varga Dániel, Varga Dénes 1. Csere: Fülöp, Katonás 2, Vörös, Létay 2, Takács 2, Hőna. Edző: Földi László.

BETON: Németh - Juhász, Vindisch 1, Busila 1, MOLNÁR 4, Somogyi 1, Lehmann 1. Csere: Varga 1, Ágner, Komlósi 2, Kuncz, Kayes 2. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 10/7 ill. 14/7.

Ötméteres: 3/1 ill. 1/1.

Kipontozódott: Hosnyánszky (28.perc-cserével végleg), Kuncz, Lehmann, Busila.

4. negyed

8. perc:
Vindisch lövi szét a kapufát, majd Fülöp tesz hasonlóan. Nincs idő újabb támadásra, a vége 17-13.

8. perc:Harmadik ötméteresét kapja a Vasas, de Katonás a kapufára vágja. Kásás Zoltán kér időt 40 másodperccel a vége előtt.

7. perc: Kezd egy kézilabdameccsre hasonlítani a találkozó. Már ami a gólok számát tekinti. Létay tesz még rá egy lapáttal. 17-12. Vindisch utolsó pillanatban passzol Molnárnak, aki szétlövi Nagy Viktor kapuját. 17-13.

6. perc: Varga is feliratkozik a gólszerzők közé. 4 gólos a szegedi hátrány. 16-12.

5. perc: Németh véd, indul a Szeged, de a beadást Komlósi nem éri el. Akkor már lett volna okunk reménykedni. A Vasas most az időhúzásra játszik. Kovács unja meg, Némethről pattan be. 16-11.

4. perc: Komlósi szívja fel magát a végére, szépen lövi ki a rövid sarkot. 15-11. Talán még lehet itt valami?

3. perc: Kovács tesz róla, hogy ne is reménykedjen a Beton. Somogyi azért nem adja fel. Hosnyánszky zördül össze Ágnerrel majd a bíróval, a pesti gólvágót cserével végleg kiállítják. 15-10.

2. perc: Szerencsére nem minden jöhet össze a Vasasnak, Varga Dénes hibázik. Fórban a Szeged, de Ágner erőtlen lövését könnyedén fogja Nagy Viktor.

1. perc: A Vasas vezeti az első támadást, Varga Dénes egy távoli ejtéssel próbálkozik, de kapufa. Komlósi is betalál, 5 gólra olvad a hátrány. 14-9.

3. negyed (4-5)

8. perc:
Kis parádés, már negyedik gólját jegyzi. 14-7. Fórból szépítenek a vendégek, Kayes gólja pazar. 14-8. Nagy Viktor mit művel? Hatalmas erőval csavarja át Németh kapuja felé a labdát, Figyelnie kellett a szegedi kapusnak. A negyed végén marad a 14-8.

7. perc: Elveszik a bírók a Vasastól a labdát, Lehmann-Létay párharcban az előbbi győzött. Jön a megérdemelt büntető. Vindisch nem sokat gondolkodott. 13-7. Jön a ráadás, most Lehmann ellen fújnak, pesti ötméteres. Németh babonázta meg Hosnyánszkyt, a szegedi kapus a kapufára tolja a labdát!

6. perc: Hosnyánszky azt csinál, amit csak akar a Szegeddel. Most épp a harmadik gólját gyűjti be a pesti. Jön a szegedi szépítés, Varga beadása után Kayes talál be. 13-6.

5. perc: Lehmann szépít előnyből, már "csak" hét gól. 12-5.

4. perc: Juhász fórban próbálta bevágni a két védő és a kapus kezei között a labdát, elég reménytelen volt. Kásás Zoltán helyében kevesen lennénk.

3. perc: Decker töri át magát a szegedi védelmen, sajnos sikeresen. Lehmann ejtése a kapu tetejét éri. 12-4.

2. perc: Végre a szerencse is mellénk állt. Molnár lövése után pillanatnyi tanácstalanság, hogy bent volt-e, de a játékvezető megadja. Varga Dénes nem sokáig hagyja meg a reményt, visszaállítja a hétgólos előnyt. 11-4.

1. perc: Juhász úszik a szegedieknél a labdáért, de neki nem volt szerencséje. Nem sokra jut a Vasas, lejárt a támadóidő.

2. negyed (6-1)

8. perc:
Az egy dolog, hogy többgólos mérkőzésre számítottunk, de egy félidei 10-3-as Vasas vezetés azért kicsit túlzás. Takácsra lehetünk bosszúsak. A Beton továbbra sem találja magát. A félidőben 10-3.

7. perc: Katonás is példát vett Kis Gábortól, megúszik a pesti, Varga és Busila tehetetlen vele szemben. Hatalmas gól. A Szeged sajnos nem a csapat, mint amit egy hete láttunk. 9-3.

6. perc: Hosnyánszky beadása után Katonás ötre növeli a különbséget. Ez már kezd elég sok lenni... 8-3.

5. perc: Lehmann elgondolását nem sokan értik, telibe lövi Nagy Viktort a szélről.

4. perc: Nagyon elemében a Vasas, Hosnyánszky távolról tüzel. Ez Némethet is meglepte. 7-3.

3. perc: Ez hihetetlen! Kis Gábor a fór után már háromnál jár. Elaludtak a szegedi védők. Katonás beadását Létay pöccinti a kapufára. Nem ártana már egy szegedi gól sem. 6-3.

2. perc: Szépen jár körben a labda, Somogyi a legjobb ütemben adja be Molnárnak. Második gólja a szegedi centernek. Vindisch úszik meg, de elakad a roham. Fórban folytatódik a szegedi támadás, de ez sem lesz eredményesebb. 5-3.

1. perc: Katonás se tudja megállítani Vindischt, indulhatnak a szegediek. Somogyi próbálkozott, de jócskán mellé ment. Minden hibát kihasznál a Vasas, Katonás beadása után Varga Dénes 3-ra növeli a hazai előnyt. 5-2.

1. negyed (4-2)

8. perc: Ismét fórban a Vasas, de Varga Dénes próbálkozását hárítja Németh. Lehmann viszont nem bírt Létayval, ő is betalál a szegedi kapuba. Az utolsó másodpercekben fórban a Beton, de Somogyi a kapufára dobja. Nem volt reménytelen. A negyed végén marad a 4-2.

7. perc: Juhász volt könnyelmű, indulhat a Vasas. Indul is, Kis második góljával ér véget a támadás. Ismét a hazaiaknál az előny. Juhász próbálta megjátszani Molnárt, de most nagyon figyeltek az angyalföldi védők. 3-2.

6. perc: Megvan az első szegedi emberelőny is! Molnár lövése lejön a blokkról, de Busila bombájával szemben már tehetetlen a Vasas! Ezt most megúsztuk, Decker lövése lejön a kapufáról.  2-2.

5. perc: Támadóhiba után jöhet a Szeged, de gyorsan visszakapja a labdát a pesti alakulat. Fórban támadnak a hazaiak, de Némethnek most nem lőnek gólt.

4. perc:
Hosszú beadás után Németh indítja Molnárt, ketten próbálják megállítani, de a centernek semmi sem lehetetlen. Megvan az első szegedi gól. 2-1.

3. perc: Ötméterest kapnak a pestiek, Hosznyánszky lövésére nem ért oda a szegedi hálóőr. Busilától hárman szedik el a labdát, továbbra sincs szegedi gól. 2-0.

2. perc: Továbbra se jut el lövésig a Beton, lejárt a támadóidő. Szerencsénkre a Vasas se volt most jobb, ismét a vendégek jöhetnek.

1. perc: A Kovács-Vindisch párharcot a szegedi nyerte, a szponzorlabda cseréje után indulhat a szegedi támadás. Nem sokra jutottak a vendégek. Kis viszont felavatja Németh Zsoltot, Busila kicsit elaludt. Vezet a Vasas. 1-0.

Nem szegődött a szerencse a Szeged Beton mellé, hiszen Baksa László az éjjel belázasodott, így ma nem is ugrik vízbe a kiváló hálóőr. A kálvária Vindisch múltheti kiütésével kezdőtött, a játékos csúnya zúzódása mellett agyrázkódást is kapott. Három a magyar igazság: Komlósi Péter sincs 100 százalékos állapotban, ő is betegséggel küzdött a héten. Így talán még nehezebb lesz a Kásás-legények feladata, de láttunk már meglepetéseket!

Korábban

Egy héten belül másodszor is összecsap a Szeged Beton a Vasassal. Az elmúlt szombaton Szegeden rendezett bajnoki rangadón, bár sokáig három góllal is vezetett a Tisza-parti alakulat, a meccs 4–4-es döntetlennel zárult. Ma ismét farkasszemet néznek egymással a felek, de ezúttal Budapesten, a Szőnyi úti uszodában ugranak vízbe a játékosok, csakhogy most nem a bajnoki pontokért, hanem a magyar kupa fináléjáért hadakoznak.

– Teljesen más a kupában játszani, mint a pontvadászatban – mondta Vindisch Ferenc, aki korábban nyolc idényt húzott le a Vasas játékosaként, a nyártól viszont a Szegedet erősíti. – A bajnokságban sok lehetőség akad a javításra, a kupában egy meccs dönt. Még ha a Beton mumusnak is számít, papíron esélyesebbek a piros-kékek, de egy kupaelődöntőn bármi megtörténhet. Természetesen úgy vágunk neki a feladatnak, hogy nyerhetünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai pályán a Volán

A Tisza Volán OB I-es férfi jégkorongcsapata vasárnap 15 órakor hazai környezetben fogadja a… Tovább olvasom