Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Vegas: nagy tervek

A Vegas BC Szeged hétszeres pool biliárd bajnok csapata ismét a csúcsra tör, szeretné megszerezni nyolcadik aranyérmét.
A Petres Tamás elnök vezette Vegas BC Szeged pool biliárdosai ismét a legjobbak szeretnének lenni. Az újabb elsőség már a nyolcadik aranyat jelentené az NB I-ben pillanatnyilag két együttest szerepeltető, komoly egyéni versenyzőket a soraiban tudó klubnak. Természetesen a diadalt az I-es számú csapattól várják, míg a „kettesben" a fiatal tehetségek (Asztalos Péter, Mazán Csaba, Süli Zsolt) edződnek, gyakorolnak.

A gárda a bajnoki mérkőzéseit a Szeged Plazában, a Mem-
phis Casinóban játssza, ahová azokat az ifjakat is várják, akik szeretnének közelebbről megismerkedni ezzel a sportággal. Bővebb információk ezzel kapcsolatban a www.vegasbiliard.hu honlapról szerezhetők be. Azt azért elöljáróban le kell szögezni (még manapság is sok a félreértés): ez sportbiliárd, nem pedig kocsmai időtöltés, valamint a tagságra érdemesek (a tehetségeket az egyesület segíti, támogatja, jelenleg 65 tag van, közülük 5 nő) kedvezményesen látogathatják a szegedi szalonokat. Újdonság és az előbbiekhez szervesen kapcsolódik, hogy a Vegas BC szeretne kerekes székes csapatot is szervezni. Ennek nemzetközi szinten már rendkívül nagy hagyományai vannak, Európa- és világbajnokságokat rendeznek a mozgáskorlátozott sportolóknak is.

De essék szó az aktuális eredményekről is. Eddig három fordulót játszottak le az NB I-ben, az első csapat mindet megnyerte, míg a második kettőt bukott, egyet hozott. Útjára indult egy új versenysorozat is, a Szeged Grand Prix (tíz versenyből és a fináléból áll), mellyel hagyományt szeretnének teremteni, és minden szegedi termet „végiglátogat" a megmérettetés.

Nagy Csaba a Budapesten rendezett országos ranglistaversenyen a 3. helyen végzett.


Eredmények, 3. forduló: Staro I. Budapest–Vegas BC II. 5:3, a szegedi pontszerzők: Asztalos Péter, Mazán Csaba, Süli Zsolt; 4. forduló: Gyömrő–Vegas BC Szeged I. 2:6, szegedi pontszerzők: Gerhard Gryschka, Nagy Csaba 2–2, Antal Gábor, Kószó Gábor; Alex Pool School II. Budapest–Vegas BC Szeged II. 1:7, a szegedi pontszerzők: Asztalos Péter, Mazán Csaba, Süli Zsolt 2–2, László Ferenc. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: a továbbjutás a tét

Ma hajnalban elutazott Zaporizzsjébe a férfi kézilabdacsapata. A Tisza-parti együttesnek nem kisebb… Tovább olvasom