Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Végre győzelem: Szedeák - Kecskemét 86-68 - Fotók

Öt elveszített meccs után tudott nyerni a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely 18 ponttal győzte le a Kecskemétet.
Naturtex-SZTE-Szedeák - Kecskemét 86-68 (24-24, 20-23, 19-11, 23-10)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 22. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Győrffy, Török, Nagy.
Szedeák: BOLTICS18/6, Wirth 5/3, Ponjavics 14/6, JUHOS 19/6, SULOVICS 14. Csere: KRAPIC 11/3, Kerpel-Fronius 5/3, Vágvölgyi  Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Kecskemét: Wittmann 10/6, MÉSZÁROS 9/3, Green 12/3, Dramicsanin 9, Karahodzsics 12. Csere: Djeraszimovics 14, Molnár M. 2, Kucsera , Molnár D. Vezetőedző: Forray Gábor.

Marko Boltics: - Nagyon nehéz két hónapon vagyunk túl. Minden héten egyformán készülünk, de csak akkor tudunk nyerni, ha csapatként küzdünk és teljesítünk jól. Ez a mai napon megvalósult. Nem néztem még statisztikát, de a támadólepattanó biztosan a győzelmünk egyik kulcsa volt. Így kell folytatnunk, és akkor ha nem is javítjuk ki az elmúlt időszakot, de valamennyire jobban fog kinézni a szezonunk.

Andjelko Mandics: - Nem kell eufóriába esnünk a mai győzelmünktől, de muszáj tovább küzdenünk. Továbbra is azt mondom, játékosaim jobbak annál, mint amit eredményünk mutat. Megemelem a kalapom a csapatom mai teljesítménye előtt, talán az idény legjobb játékát nyújtottuk.

Forray Gábor: - Gratulálok a Szegednek! Bosszús vagyok, mert a meccs elején sok könnyű gólt és 11 támadólepattanót engedtünk, pedig ekkor kellett volna eldöntenünk a mérkőzést. A harmadik negyedig nyílt meccset játszottunk, viszont a végén elkezdtünk sietni támadásban. Rossz dobásokat vállaltunk, nem használtuk a faultokat, de nem drámázunk, folytatjuk tovább a dolgainkat. 

Mészáros Máté: - Készültünk a Szeged agresszív játéka ellen, de az egész meccsen nem tudtuk felvenni a kellő ritmust. Ahogy Marko Boltics is említette, csapatként győzött a Szeged, mi viszont egyénieskedtünk amikor tíz pont fölé nőtt a különbség.

 
Megtörték a rossz szériát: Szedeák-Kecskemét 86-68.Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


Online közvetítésünk:

IV. negyed


Krapic kosara nyitja az utolsó negyedet, 65-58. Nem jó Karahodzics hármasa, de Ponjavicsé sem. Meglépünk 9 ponttal, miután Ponjavics visszateszi Krapic dobását, 67-58. Juhos is végigviszi a ziccert, 69-58 - időt kér a Kecskemét, remek kezdés az utolsó negyedben! Jó védekezés után jöhetünk, továbbra sincs pontja ebben a negyedben a Kecskemétnek. Juhos újabb közelije, 71-58, majd ráfújják a negyediket a szegedi csékára. Dramicsanin bedobja mindkét büntetőjét, de Ponjavics betörése után befejezi, 73-60, öt perc maradt az órán.  Feszes a Kecskemét is, Ponjavicsnak nincs helye dobni, de legalább az idő ment ezzel is. Krapicnak nem jön a hármas, de Wittmann betörésénél remekül védekezik Sulovics. Kerpel-Fronius Gáspár töri meg a kosárcsendet - 75-60, szűk négy perccel a vége előtt 15 pontos szegedi előny! Green tempója után Krapic jegyzi a hetedik szegedi triplát, 78-62! Derasimovics kettesére Wirth is kintről válaszol, 81-64! Deraszimovics újabb tempóval, 81-66. Boltics remek labdával szolgálja ki Krapicot, 83-66. Mészáros nem tudja végigvinni, majd Ponjavics gól plusz jóval fejezi be a meccset - 86-68, remek utolsó negyeddel biztosítja be győzelmét a Szedeák, amely öt meccs után újra nyerni tudott a bajnokságban!

III. negyed

Karahodzics közelije nyitja a második félidőt, 44-49. Boltics KArahodzics faultja után büntetőzhet: csak a második jó, 45-49. Juhos betörése után 47-49, majd Wittmann elhagyja a labdát - sportszerűtlen fault után Sulovics büntetőzhet, viszont kihagyja mindkettőt - Dramicsanin viszont faulttal együtt megoldja, de az ő büntetője is kimarad, 47-51. Lejön Wirth triplája. Wittmann beüti a második hibáját, Boltics bünteti egy triplával, 50-51. Juhos is beleáll a hármasba, de ez nem jó. Sulovics tíz ponton felül, átvesszük a vezetést, 52-51. Rossz a betörés Mészárostól, Sulovics előtt viszont van terület - ki is használja, 54-51, időt kér a Kecskemét! Technikait kap a szegedi kispad reklamálásért - viszont labdát szerzünk. Sulovics ejtése most lejön, de újabb szerzett labda után Bolticsot állítja meg Green, mielőtt befejezné a ziccert. Jó az irányító mindkét büntetője, 56-51, de Deraszimovics befutásával 56-53. Ponjavics ráesik Greenre, akinek sajnos beszédül a dobása, 56-55, és a büntetőjével kiegyenlít, 56-56. Ponjavics triplát, Juhos közelit ront, de Karahodzics harmadik hibája után Ponjavics büntetőzhet - csak az első jó, 57-56. Kerpel-Froniusnak jön egy tripla, 60-56, bő egy perc a negyedből. Derasimovics két büntetője után megint csak két pont a különbség, 60-58-nál Juhos ellépi három ember szorításában a körtében. Ponjavics túlgondolja, erre nincs idő, de lejön Molnár betörése - BOLTICS! A félpályáról dobja be a dudaszó pillanatában, ez nagyon kijárt már a Szedeáknak! Három negyed után 63-58!

II. negyed

Boltics dobhatja a meccs első büntetőit: az első rossz, a második jó, 25-24. Sulovics szedi le Deraszimovics pattanóját, majd Juhos teszi vissza a szegedi center rövid tripláját, 27-24. Green két büntetője után 27-26. Kerpel-Fronius eladja, majd Dramicsanin ejti be, 27-28. Megint egy eladott labda, Deraszimovics ismét eredményes közelről - 27-30-nál kér időt Mandics. Krapic húzza le Boltics hármasát, majd a Boltics büntetőzhet Mészáros hibája után. Most mindkettő jó tőle a vonalról, 29-30. Dramicsanin támadópattanó után ejt, 29-32. Vágvölgyi jön a Szedeákba. Juhostól jó a tempó, 31-32. Molnár büntetői Krapic faultja után, mindkettőt bedobja, 31-34. Krapic szed egy fontos támadópattanót, Juhos triplára is váltja, 34-34. Deraszimovics erősen támadófaultos akciója után megadják a kosarat, 34-36. Juhos büntetői: az első lejön, a második már bent, 35-36. Krapic labdaszerzés után majdnem eladja, végül Juhos elsüllyeszt egy újabb triplát, 38-36! Krahodzics zsákolva egyenlít, 38-38. Krapic egy támadópattanó után ejt, 40-38. Juhos beüti a második faultját, le is ül a kapitány, visszajön Sulovics a pályára. Dramicsanin felez a vonalról, 40-39. Most rossz Sulovics passza, Dramicsanin hát mögött viszont megtalálja Karahodzicsot, 40-41. Sulovics fordul le az emberéről, 42-41. Karahodzics büntetőzhet: mindkettő jó tőle, 42-43. Ponjavics rossz triplája után Karahodzics ejt, 42-45, gy fordulunk a félidő utolsó percére. Krapicnak sem jön a tripla, majd Derasimovics viszi be, 42-47 - 42 másodperc van még a szünetig, időt kérünk. Krapic egy szép akció végén csak megoldja, 44-47. Wittmann távoli triplája gyűrűt sem ér, de vissza kell állítani az órát, majdnem 4 másodpercünk marad: de Boltics triplája sem jó, három ponttal vezet a Kecskemét a nagyszünetben.

I. negyed

Karahodzics egy támadólepattanó után szerzi az első kosarat a meccsen, 0-2, Sulovics válaszol, 2-2 - de lerohanás után Mészáros viszi végig, 2-4. Megint Sulovics, 4-4.  Boltics betörése után először vezetünk, 6-4. Kimarad Green triplája, majd Wittmann floatere már nem, 6-6. Ponjavics nem kap faultot, Greennek viszont szerencséje van hasonló helyzetből, 6-8.  Sulovics harmadik kosarát szerzi, 8-8. Wittmanné a meccs első triplája, 8-11. Ponjavics egyenlít, fontos kosár, rögtön jön az első szegedi hármas is, 11-11. Hiába szedi ki a gyűrűből a kecskeméti, nem adják meg a kosarat - végül Boltics azért befejezi, 13-11. Wittman egyenlít, 13-13. Juhos első pontjai, 15-13. Beszédül Wittmann hármasa, 15-16. Sulovics negyedik kosara, újra itt az előny, 17-16. Labdaszerzés után Wirth viszi végig, ezzel minden kezdőjátékosunknak van már pontja, 19-16. Mészáros szed egy támadópattanót, majd bedob egy triplát... 19-19. Kerpel-Fronius az első cserénk. Boltics viszi be a körtébe, 21-19. Rossz Dramicsanin tempója - Ponjavics hármasa viszont nem, 24-19, az eddigi legnagyobb szegedi előny! Karahodzics első kosara, 24-21, még van egy támadásunk - Juhostól rövid a tripla, így még jöhet a Kecskemét. Green bedobja a negyedik vendég hármast - 24-24, kár az utolsó percekért.

17.55 - Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból! Újabb hazai kihívás előtt a Szedeák, amelynél szerencsére ma is mindenki egészséges - a vendég Kecskemét is teljes kerettel érkezett.

Korábban írtuk:

Innen csak felfelé vezethet az út. Röviden így foglalhatjuk össze az elmúlt heteket a Naturtex-SZTE-Szedeáknál, hiszen a szegedi csapat a legutóbbi öt találkozóját egyaránt elveszítette, és bár matematikai esélye még maradt arra, hogy a középházba kerüljön, minden bizonnyal az alsóházban folytatja majd az alapszakasz zárását követően.

A hétvége ráadásul a legrosszabbul alakult, hiszen a Szedeák előtt álló két csapat, a Sopron és a Kaposvár is nyerni tudott, így mindkét gárda már néggyel több sikert számlál Sulovicsékhoz képest. Mindez azért fontos, mert az alsóházi küzdelmek során várhatóan e két csapat közül kellene megelőzni legalább egyet ahhoz, hogy ne kelljen play outot játszani az A csoportos tagságért.
Bolticséknak fontos lenne a győzelem. Fotó: Karnok Csaba
Bolticséknak fontos lenne a győzelem. Fotó: Karnok Csaba
Ehhez szükség lenne minden győzelemre, így a szerdán 18 órától kezdődő, Kecskemét elleni meccsen is ez lehet a célja a Szedeáknak, annak ellenére, hogy a vendégek jó szezont futnak, és az ötödik helyen állnak. A két csapat rendre igen küzdelmes, feszült meccset játszik egymással, és minden bizonnyal nem lesz kivétel ez alól a szerdai meccs sem: főképp, ha a Naturtex feledtetni szeretné a legutóbbi meccsén történteket.

A Naturtex-SZTE-Szedeák– Kecskemét mérkőzésről a delmagyar.hu élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stanislav Kaspárek hosszabbított

Stanislav Kaspárek hosszabbított
Szerda délelőtt újabb játékos hosszabbította meg a szerződését a MOL-PICK Szeged férfi… Tovább olvasom