Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Vereckei biztonsági számnak hagyta a négyest

A kétszeres olimpiai, többszörös világ- és Európa-bajnok Vereckei Ákos csak a kajaknégyes tagjaként készül a szegedi világbajnokság 1000 méteres számára. Amikor a bajnokot a kajakkenusport.origo.hu URL-cím segítségével elértük, éppen két tréning közötti pihenőidejét töltötte.
Fotó: Karnok Csaba
– Szűk két hét van hátra a vb kezdetéig. Hogyan tűri a felkészülési időszak nehézségeit? – kérdeztük Vereckei Ákostól.

– Extra hosszú az edzőtáborunk, öt héten át tart. A nagyján már túl vagyunk, de be kell hogy valljam, olykor unalmas – mondta Vereckei. – A formánkra viszont nem lehet panasz, minden edzésen kiadjuk magunkból, ami bennünk van.

– Mennyire motiválja, hogy itthon lesz a világbajnokság?
– Ez mindig doppingolja az embert. A versenyzőnek óriási pluszt ad, ha hallja és látja, hogy honfitársai töltik meg a lelátót, és tele torokból üvöltik a nevét, vagy a többiekét. A hangulat minden hazai világversenyen kimagasló volt, biztos így lesz most is. Ez is nagyban hozzájárul a sikeres szerepléshez.

– Idén azonban egyéniben nem indul. 500 és 1000 méteren is sokáig versenyben volt a válogató során Benkő Zoltánnal, de aztán alulmaradt. Miért?

– Nagyon szerencsétlenül kezdődött számomra az év. Volt egy betegségem, amit nem kezeltem ki normálisan, csak toltam magam előtt a gyógyulásomat. Aztán jöttek a válogatók, ahol korrekt versenyben mindkét távon kikaptam. Tudomásul vettem és elfogadtam a tényeket.

– Dühös volt magára, amiért félvállról vette a betegségét?

– Ha dühös nem is vagyok, de jobban odafigyelhettem volna magamra.

– Amennyiben egészségesen versenyez az év elején, legyőzte volna vetélytársát?

– A „Mi lett volna, ha..." kezdetű mondatoknak nincs értelme, így ezzel nem is foglalkoznék. Ám jövőre is lesznek válogatók, és a pekingi olimpiáig minimum kitartok, szóval majd meglátjuk egy év múlva.

– Mindenesetre most már meggyógyult, és a négyessel bizonyíthat. Hogyan találtak egymásra?

– A válogatók során kiderült, hogy egyesben nem úgy sikerült, ahogy képzeltem, és Horváth Gábor más négyesbeli produktuma sem. Beszélgettünk Horival egy újabb négyes összehozataláról, így csatlakozott hozzánk a szegedi Gyökös Lajos és Kökény Roland, és már az első közös hajóba üléskor meglepően jól mentünk együtt. Ebben nyilván az is benne volt, hogy mindannyian bizonyítani akartunk. Biztonsági számnak hagytam meg magamnak a négyest, és lám, milyen jól tettem.

– Mire lehetnek képesek a világbajnokságon?

– Az edzésen elért időeredmények alapján azt mondom, hogy a legfényesebb érem megszerzése a csapat alapkoncepciója. Izgalmas versenyen legyen miénk az arany!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cseh fantasztikus aranya!

Erre vártunk! Megszülettek a 28. úszó Európa-bajnokság első magyar medencés érmei. A legelsőt Kovács… Tovább olvasom