Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Veszélyben a Skate Night

Tavaly ötödik születésnapját ünnepelte a Skate Night, azaz a görkoris esték Szegeden. Egyre népszerűbbé vált a tömegsportrendezvény, idén mégis lehet, hogy nem találkozunk vele: megszűnhet.
A Tornádó Team csapata hat évvel ezelőtt gondolt egy merészet, létrehozta a Skate Nightot, azaz a görkoris estéket. Nem ők találták ki ezt a tömegsportrendezvényt, hanem külföldi példát követtek. Több más országban már évek óta sikeresen működött a rendezvény, így adva volt a példa, hogy a Tisza-parti városban is megvalósuljon. Márciustól októberig minden hónap első keddjének estéjén rótták a kilométereket a görkorisok. Idén azonban lehet, hogy nem találkozunk velük.

– Sajnos – kezdte a beszélgetést Garzó Erika, a Tornádó Team egyik vezetője –, két nagyobb támogatónk is közölte velünk, hogy a továbbiakban nem tudja szponzorálni a rendezvényeinket. Ez érzékenyen érint bennünket, hiszen minden görkoris este komoly anyagi kiadással járt. A biztosítás, az útvonallezárás nem két fillérbe került. Talpalunk, megyünk, dolgozunk tovább, hogy megmaradjon a Skate Night. A fiatalok, a felnőttek nagyon kedvelték a megmozdulást. Az első rendezvényünkön ötvenen voltak, az utolsón közel négyszázan. Ez is bizonyítja, hogy népszerű eseményről van szó, amit nem szeretnénk elveszíteni, hiszen Szeged életéhez tartozott.

Szegeden nagy kedvencnek számít a Skate Night. Fotó: Karnok Csaba
Szegeden nagy kedvencnek számít a Skate Night.
Fotó: Karnok Csaba

Görkoris tréningek

A Szegedi Tornádó SE görkorisai a téli szezonban sem állnak le, rendszeresen tréningeznek. Az edzők várják a sportág iránt kedvet érző fiatalok jelentkezését. Kezdők (5–10 évesek): kedd, csütörtök 18-tól 19-ig, SZVSE-csarnok. Haladók:  kedd, csütörtök 16.30-tól 18-ig, Napos úti tornaterem.

Olvasóink írták

 • 9. veroj 2009. január 10. 21:11
  „IgenG.E. elfogadlak keresztanyának és továbbra is kitartok a véleményem mellett,de szerintem még rajtam kivül sokan így gondolják.”
 • 8. G.E. 2009. január 08. 21:47
  „Bocs Veroj.....elfogadsz keresztanyádnak?:)”
 • 7. G.E. 2009. január 08. 21:41
  „Köszi Geroj, mi is így gondoljuk! .....és ez most nagyon jól esett!”
 • 6. veroj 2009. január 07. 23:15
  „Gaben07
  Nem kellen a sportot a munkahelyek megszünésével keverned,mert erről nem a sport tehet és nem is erről szólt a cikk.De ha kell akkor igen fizetek 200 vagy 500Ft-ot,hogy a gyerekem egy órán keresztűl jól érezze magát és azt csinálja amit szeret barátok közt.Rohanó világban élünk és kell egy ilyen óra amikor a szülő és gyermek egyaránt kikapcsolódik.
  Tornádósok sok sikert .”
 • 5. ultra 2009. január 07. 10:23
  „borgnine miről beszélsz???

  mi van a focidrukkerekel?”
 • 4. Gaben07 2009. január 07. 09:32
  „Valószínű, hogy görkorizásra kell költeni a pénzt abban az időben amikor munkahelyek szűnnek meg... A résztvevők állják a költséget HA nincs szponzor, ne mindig az önkormányzattól kolduljanak.”
 • 3. G.E. 2009. január 06. 22:07
  „Jólesik, hogy vannak szimpatizánsaink.
  Az, hogy sokat dolgoztunk érte, az a legkevesebb. Szívesen tettük, mert mi is nagyon szerettük....
  .......és sajnálnám, ha tényleg vége lenne.........
  ..és nagyon sokan segítettek, hogy megmaradhasson! Köszönet érte!!!!!!

  A szomorú az, hogy a mi kis országunkban luxus a kultúrált körülmények között űzhető szabadidős sport. Léte, vagy nem léte a szponzorok hozzáállásától függ.
  De miért legyen nekik fontos, ha az országnak nem az?
  Ha sport, akkor lehetőleg versenysport, de ha versenysport, akkor csakis olimpiai sport.

  Ezrekben mérhető a görkorisok száma Szegeden azóta, hogy 8 éve megalakult egyesületünk a Tornádó és a versenysport mellé világra segítettük a mi Skate Night-unkat.
  5 éven át 26 alkalommal gurultunk egyre többen egy-egy órát esténként.

  5 év alatt egyetlen egy pályázat tartotta támogatásra érdemesnek a Göris Esteket. Az elutasítottakkal kitapétázhatnánk egy kisebb lakást.

  Valamit azért majd kitalálunk! Ebben biztosak lehettek!

  Tornádós Üdvözlet! G.E.´”
 • 2. Borgnine 2009. január 06. 19:59
  „Ha minden résztvevő bedob egy 500-ast, akkor megvan 200 000, az meg csak fedezi már a biztosítást, nem?

  Függetlenül ettől persze az lenne a minimum, hogy ilyenkor a város állja a biztosítás költségeit. Érdekes, rohadék focidrukkerekre nem sajnálunk elbaszni súlyos milliókat?”
 • 1. tűzszekerek 2009. január 06. 17:22
  „Ez egy segélykiáltás? Meghallja ezt valaki? Vagy Szegeden elképzelhetetlen, hogy a lelkes szervezőket legalább ingyenes útbiztosítással segítsék? Persze ennél sokkal régebbi híres sportesemény is, a szegedi maratoni futóverseny is elhalálozott hasonló problémák miatt. De nem baj, az a lényeg, hogy Szeged a SPORTVÁROS...
  Az eddigi támogató pedig nem hibáztatható, ő arra költi a pénzét, amire akarja. Csak remélem, hogy nem egy újabb idegenlégiósra valamelyik nagy hírű csapatba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érden kezd a HNKC

Az ASA-Consolis-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata szerdán 18 órakor Érden magyarkupa- mérkőzéssel… Tovább olvasom