Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Vigyázz! Ott jön a Hosszú!

Farkas József (52), ismertebb nevén, „Hosszú" 1975 óta rúgja a bőrt Pusztamérges labdarúgócsapatában. A hátvéd poszton bevethető játékos továbbra is a kezdő tizenegyben kap szerepet hétről hétre a megyei III. osztályban.
Szombaton a szegedi médiaválogatott Pusztamérgesen játszott bemutató mérkőzést a helyi öregfiúk ellen – 3–3 lett a végeredmény. A mérgesi csapat oszlopos tagja volt Farkas József, akit a futballpályán csak „Hosszúnak" becéznek.

– Robikám! Csak szerényen írjál rólam, mert tudod, én mindig ilyen gyerek voltam! – kezdte a beszélgetést a klubhűségéről híres játékos. Hosszú 1975-ben kezdett el játszani a pusztamérgesi csapatban, és még most, 52 évesen is kezdőjátékosnak számít a megyehármas együttesben.

– Még bírom a gyűrődést – folytatta a beszélgetést a Démász munkatársa –, szerencsére elkerültek a sérülések, így amíg kellek, addig játszom. A szombati, médiaválogatott elleni meccs után másnap a Domaszék ellen bajnokit játszottam, és végig bírtam.

Farkas József a pusztamérgesi futball legnagyobb alakja. Fotó: Karnok Csaba
Farkas József a pusztamérgesi futball legnagyobb alakja.
Fotó: Karnok Csaba

Sok-sok nagy csatát megélt már Farkas József. 34 év alatt nagyszerű győzelmek, gólok jellemezték a játékát. Az ellenfelek a kapu előtt rettegtek, rettegnek tőle, hiszen magasságából adódóan rengeteg gólt szerzett fejjel.

– Mindig a megyeháromban játszottunk. Kis község a mienk, igazán soha sem tudtunk előrelépni, pedig voltak jó csapataink. Most is ilyen az együttes, eddig remekül játszunk a bajnokságban. Emlékezetes meccsek? Szerencsére akadtak. Érdekes, a Gyálarét és az Ásotthalom ellen mindig jól ment a játék, és ez gólokban is megmutatkozott. Állítólag a fejjátékom egész tűrhető...

Farkas József nagy sportbarát. A futball mellett a kézilabda is az élete része, a 80-as évek óta nagy Pick Szeged- szurkoló.

– Pusztamérgesről többen járunk meccsre, hatalmas szurkolója vagyok a Picknek. Még a Lele, Szabó fémjelezte csapat volt az első kedvencem, utána Mezei Ricsi volt a mindenem. Kéziztem én is, de eltört a kezem, így maradt a futball. A család jól tűri a hobbimat, feleségem, 19 éves fiam és a 16 éves leány ikreim nagy szurkolóim, rendszerint megnézik a hazai meccseket. Még bízom benne, hogy lesz egy pár. Bár csendben megsúgom: néha azért elfáradok.

A falu büszkesége

A szombati bemutatómérkőzés előtt Pusztamérges polgármestere, Papp Sándor köszöntötte Farkas Józsefet, azaz Hosszút. A község első embere emléklapot nyújtott át kitűnő a futballistának.

Krisztin Krisztián, a megyei III. osztályban vitézkedő klub elnöke is ajándékkal kedveskedett a még mindig aktív futballistának.

– Számomra példaértékű az a hozzáállás – nyilatkozta a „Káká" becenévre hallgató Krisztin Krisztián –, ami Hosszút még mindig jellemzi. Csodálom őt ezért a mentalitásért. Mindent elmond sportemberi magatartásáról, hogy az ellenfelek is mennyire tisztelik, bárhová megyünk nagy szeretettel fogadják. A pusztamérgesi futball nagy legendája, méltán lehet rá büszke a község apraja-nagyja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forma-1: Az örökre száműzött Briatore pert fontolgat

Pert fontolgat a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) szemben a Forma-1-ből örökre száműzött… Tovább olvasom