Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Világbajnok edző a szentesi nőknél

Dr. Tóth Gyula utódja a bajnoki negyedik Hungerit MetalCom-Szentes női pólócsapatánál az aktív játékot májusban befejező, egykori világbajnok Zantleitner Krisztina lett. Edzőként tegnap tartotta első edzését.
A szentesi női pólócsapat tegnap elkezdte a felkészülést az új évadra. Méghozzá az egykori kiváló center és bekk, Zantleitner Krisztina irányításával.

– Tisztában vagyok vele, egy–két évet még elég magas szinten tudnék játszani, de eldöntöttem, elég volt – jelentette ki a Hungerit új mestere. – Még Görögországba is mehettem volna, de mivel edzőnek hívtak Szentesre, a lehetőség minden mást háttérbe szorított.

Az egykori 150-szeres válogatott elmondta, elődjével, dr. Tóth Gyulával már év közben sokat beszélgettek.

– Azt szerette volna, hogy játékosként erősítsem a Szentest, de mert erre nemet mondtam, kitalálta, akkor legyek az együttes edzője – árulta el Krisztina. – Na erre már felcsillant a szemem, ugyanis volt ilyen irányú tervem, tudatosan készültem a feladatra. Örülök, hogy az élvonal egyetlen női edzőjeként bizonyíthatok az októberben rajtoló bajnokságban. Amúgy nem ismeretlen az edzői pálya, amikor a Bolognában légióskodtam, egy évig már foglalkoztam a kicsikkel, valamint Dunaújvárosban másodedzőként segítettem Mihók Attila munkáját. A mostani természetesen összehasonlíthatatlanul nagyobb kihívás, de már csak azért sem tartok a feladattól, mert, ha szükség lesz rá, számíthatok dr. Tóth Gyula segítségére, tapasztalatára, szakértelmére.

Zantleitner Krisztina újra dobogóra vezetheti a Hungeritet.  Fotó: Vidovics Ferenc
Zantleitner Krisztina újra dobogóra vezetheti a Hungeritet.
Fotó: Vidovics Ferenc

Edzői hitvallásáról elmondta, két dologra különösen figyel: egyrészt a fegyelem, másrészt pedig az általa felállított szabályok (edzéslátogatottság, pontosság) betartására. A csapatérdek mindenekfelett, ez ellen nem enged senkit véteni.

Éremhalmozó tréner

Zantleitner Krisztina 1974. május 8-án Tatabányán született. Szülővárosában kezdett pólózni, majd az OSC-be (1990–94) igazolt, aztán a BVSC-be (1994–97), ezt követően 2000-ig Olaszországban, Bolognában, majd a Dunaújvárosban (2000–2006) játszott, aztán megint az OSC-ben (2006–2008), aktív pályafutását a Domino-Honvédban (2008–2009) fejezte be. Klubcsapataival 6-szor nyert bajnokságot, 7-szer magyar kupát, volt BEK-második (2003), és KEK-ezüstérmes (2001). A válogatottban 1995-ben mutatkozott be, folyamatosan 2002-től szerepelt benne; összesen 150-szer húzta fejére a nemzeti együttes sapkáját. 2005-ben világbajnok volt, 1995-ben és 2003-ban Eb-második, 2006-ban és 2008-ban Eb-harmadik. 2002-ben Világkupát nyert, 2004-ben ezüstérmet a Világligában. Két olimpián vett részt: Athénban (2004) 6., Pekingben (2008) 4. lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSVSE sakkozója eddig két pontot gyűjtött

A Makói SVSE versenyzője, Erdős Viktor az 59. magyar sakkbajnokság harmadik fordulójában döntetlent… Tovább olvasom