Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Világkupa döntős a GabonaTransz-Szeged

Fináléba jutott a GabonaTransz-Szeged férfi tekecsapata az ausztriai Ritzingben zajló Világkupán. Kiss Norberték az elődöntőben 5-3-ra nyertek az osztrék St. Pölten ellen.
VK-elődöntő: GabonaTransz-Szeged-St. Pölten (osztrák) 5-3 (3550-3540)

Végletekig kiélezett mérkőzésen győzte le osztrák ellenfelét a szegedi tekecsapat. Szegedi pontszerzők: Kiss N. 615, Karsai L. 570, Fekete 592 fával.

A GabonaTransz-Szeged többszörös világbajnoka, Kiss Norbert megfontolt játékáról híres. Meg arról, hogy pályára lépése előtt a legkisebb jele sem látszik rajta az idegességnek. Bárhogyan áll csapata, bármekkora rajta a felelősség, szemei nem üvegesek, a körmeit nem rágja, egyáltalán nem stresszel. Sőt úgy tűnik, már-már hidegen hagyják a körülötte történő események. Izgatott a dolog, vajon a világ egyik legjobb tekése mikor pörög fel igazán. Éppen emiatt vettem a bátorságot, és megkérdeztem, mikor történt vele olyan, hogy szétrobbant az idegességtől, amikor alig várta, hogy dobhasson. A válasz logikus volt:
– Amikor a 697 fás világcsúcsot dobtam a csapat-világbajnokágon.
Próbáltam tovább kíváncsiskodni, és feltettem az újabb kérdést.
– És akkor mivel töltötte a játék előtti időt?
– Két órával a gurítás előtt bementem az öltözőbe, ahol ropit ettem és kólát ittam.

Ilyen egyszerű. Vagy ilyen bonyolult? Az eset szimulálása azért könnyűnek mondható. Csak kóla és ropi kell hozzá? Mindenesetre Kiss Norbert volt az, aki még a selejtezőben utolsó szegedi játékosként a harmadik helyre hozta fel a csapatot, amely ezzel elődöntőt játszhatott, majd a négy között az osztrák St. Pölten ellen az ő kitűnő – sportszaknyelven: figyelős – játéka is szükségeltetett a győzelemhez. Persze nemcsak ő, hanem a többi szegedi, így az első körben Kakuk és Kiss Zsolt, utánuk Karsai László és Fekete László, majd Kiss Norbi mellett Földesi is hatalmasat küzdött – ezzel bizonyították, hogy igazi CSAPAT az övék.

A fordulatos és izgalmas elődöntő nem mindenkinek volt álomjáték: a szegediekhez tartozó stáb, a dr. Csiszér Előd, Kresák Joki bácsi, Mészáros István és Rácz József alkotta négyest sokszor az infarktus kerülgette. Szerencsére a játékosok szíve a helyén volt, az ország különböző szegletéből, például Zalából, Fehérvárról, Budapestről és Szegedről Ritzingbe érkező szurkolóké pedig az említett kvartettel együtt is a helyén maradt.

A német Zerbst elleni finálé a www.szeged-teke.hu weboldalon ma 14 órától online nyomon követhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz Szremkó Szuszi nélkül?

A Hungerit MetalCom-Szentes női vízilabdacsapata szombaton 17 órakor Dunaújvárosban rangadóval kezdi… Tovább olvasom