Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Visszasírjuk Mocsait - sportblog

Sajnos annyira megszoktuk már az utóbbi években, hogy nagyon nem is bosszankodunk a női kézilabda-válogatott Eb-n való leszereplése miatt.
A teljes blogbejegyzést itt olvashatja.

Olvasóink írták

 • 7. xene@freemail.hu 2010. december 19. 22:20
  „4. eldorádó 2010.12.19. 12:13
  "Errefelé (HUN, ROM, RUS, stb) hiába vannak jobb képességű játékosok, mint északon, a mentális felkészítés gyenge (ebben a sportágban is)"

  Hát a románoknál még csak-csak egyetértek veled, de azért nyertek egy bronzérmet :). Ja, és úgy, hogy náluk is lesérült idő közben 2 játékos.

  Az oroszokat kivenném innen. Ők teljesen más tészta, és náluk nincs semmi gond szerintem. Trefilov most kisérletezett az Olimpiára.
  2005, 2007, 2009: Oroszország világbajnok női kéziben ; 2006 EB-ezüst; 2008 EB-bronz!
  Peking 2008: ezüst!
  Azért ez nem olyan rossz eredménysor.

  Inkább az érdekes, hogy a pár hónapja még selejtezőn oda-vissza vert svédek hogy lettek ilyen jók. És a dánok is kezdenek szépen visszatérni...”
 • 6. xene@freemail.hu 2010. december 19. 22:12
  „5. dowan 2010.12.19. 20:34
  Meglátásom szerinte ez a 4 ember volt, akit szerintem a legkevésébé sem érhet kritika.
  A többiek...vagy nem kaptak elég lehetőséget, így az ég világon nem tudjuk mire lettek volna képesek, és ez sajnos Mátéfi hibája.....vagy végig csődöt mondtak. Tóth Timi, Kovacsicz, Tomori teljesítménye 0 volt. Tóth Timinél még megértem, mert sérülésből jött vissza, de minek kellett akkor kivinni? A többi, maradék játékos, meg maga alatt teljesített.

  "Bár azt is érdemes megnézni, hogy milyen kiszipolyozott állapotban érkeztek a lányok a BL és a hazai bajnokság és kupa miatt."

  A többi bajnokság játékosa nincs kiszipolyozva? Ők nem játszanak kupát, bajnokit, BL-t?
  Akkor hogy lehetnek a magyar játékosok mindig fáradtabbak? Itt a játékosok felkészítésében van hiba.
  Valamelyik riport alkalmábal mondták, hogy az északi csapatok fele annyit edzenek, és látjuk mi az eredmény :). Első 4-ben 3 északi.”
 • 5. dowan 2010. december 19. 20:34
  „Xene :
  jah.. a támadó különítmény ;)
  Pisztollyal menni tankok ellen;)
  Pálinger SZUPER !! Ő és az általad felhozottt emberkék miatt néztem a meccseket, és szurkoltam a csapatnak.
  Egy csapat veszthet, játszhat gyengén is, de ha mindent megtesz akkor le a kalappal előttük. Sajnos ez nem volt
  jellemző a csapat többi tagjára.
  Bár azt is érdemes megnézni, hogy milyen kiszipolyozott állapotban érkeztek a lányok a BL és a hazai bajnokság és kupa miatt.

  Egy statisztikát megnéznék:
  Legtöbb eladott labda.
  Legtöbbet el nem kapott labda
  Legtöbb fölesleges betörés
  Legtöbb ellőt labda.

  És még azt, hogy hogy kiről hány gólt kaptunk felállt falnál és gyorsletámadásból.

  Érdekes lenne.
  Érdekes lenne vezetni azokat a statokat, amelyeket a kosárban is vezetnek”
 • 4. eldorádó 2010. december 19. 12:13
  „Mocsai a Veszprémben megtanult meccselni is - korábban is kiváló elméketi szakember volt - most is jól látja a helyzetet: a skandináv női kézilabda (+hollandok) ELSZALADT a kelet-európai mellett!

  Errefelé (HUN, ROM, RUS, stb) hiába vannak jobb képességű játékosok, mint északon, a mentális felkészítés gyenge (ebben a sportágban is)

  Mátéfi: védekezni, mint ahogy Békéscsabán, úgy ahogy megtanította a gárdát, de a támadójáték? Ráadásul, hibázott is a Tomorival. Az olimpiára nem biztos, hogy velük kell elindulni!”
 • 3. xene@freemail.hu 2010. december 19. 10:57
  „No akkor újra elküldve, de jól:
  Már bocsáss meg, de ezzel nem értek egyet. Pálinger igen is sok bravúrt bemutatott!
  Arról ő nem tehet, hogy a védekezés egy kalap sz*r! Állhatott volna a világ legjobb kapusa is a magyar kapuban, az se tudta volna kivédeni azt a sok lövést, ami kapura ment, főleg úgy, hogy a felállt védelmünket is állva hagyták az erősebb csapatok. És a sok eladott labdából keletkezett lerohanásról ne is beszéljünk. A norvégok ellen volt vagy 10-15 ilyen, és senki sem futott vissza az ellenféllel....így nem is várható el normális kapus-teljesítmény.
  Egyedül Pálinger, Herr, Szucsánszki és Kovacsics mutatott valamit. A támadó-különítmény teljesen impotens volt..”
 • 2. xene@freemail.hu 2010. december 19. 10:55
  „" Pálinger egyszer nem tudja a labdákat fogni a kilenc és tíz-méterről néha megakad egy két labda a kapusba a közeli lövéseknél de csak ennyi. "

  Már bocsáss meg, de ezzel nem értek egyet. Pálinger igen is sok bravúrt bemutatott!
  Aról ő nem tehet, hogy a védekezés egy kalap sz*r! Álhatott volna a világ legjobb kapusa is a magyar kapuba, az se tudta volna kivédeni azt a sok lövést, ami kapura ment, főleg úgy, hogy a felállt védelmünkt is állbva hagyták az erősebb csapatok. És a sok eladott labdából keletkezett lerohanásól ne is beszékjünk. A norvágok ellen volt vagy 10-15 ilyen, és senki sem futott vissza az ellenféllel....így nem is várható el normális kapus-teljsesítmény.
  Egyedül Pálinger, Herr, Szucsánszki és Kovacsics mutatott valamit. A támadó-különítmény teljesen impotens volt....”
 • 1. tintasbarns 2010. december 18. 17:07
  „A romló tendencia nem most kezdődött a kézilabdában. Nincs arra itt lehetőség hogy teljes egészében kiértékeljük a lányok teljesítményeit. De ami biztos ezek a lányok 45 perc elteltével leeresztettek mint a lufi
  nincs erőnlét, a támadó átlövéseink rendre elhaltak , koncentráció készségük a lányoknak egy félidős, technikai tudásuk közepes, kapus teljesítményünk elégséges. Pálinger egyszer nem tudja a labdákat fogni a kilenc és tíz-méterről néha megakad egy két labda a kapusba a közeli lövéseknél de csak ennyi. Én azt látom mentálisan és fizikálisan is elszaladt Európa magyaroktól . Nem lehet egy két emberre felépíteni egy válogatottat és ha azok kiesnek valamiért akkor össze esik a válogatott mint a kelt tészta. Ami Mátéffyt illeti
  gyenge teljesítményű edző aki saját fejében sem tud rendet csinálni nem hogy a játékosokéban, egyet tehet le kell vonnia a konzekvenciát és át kell adni a staféta botot olyannak aki tud csapatot építeni és tud győzelmeket is hozni a lányokkal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövidpályás úszó-vb - Verrasztó és Hosszú döntős 200 m vegyesen

Verrasztó a második, Hosszú az ötödik idővel biztosította helyét a legjobb nyolc között. Tovább olvasom