Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Visszatértek a nagy öregek

Vízilabda - A kiváló utánpótlásáról elhíresült Szegedi Vízipóló Suli felnőttcsapata százszázalékos teljesítménnyel megnyerte az OB II-t, így jogot szerzett az OB I/B-ben történő indulásra. A gárdában olyan egykori kiválóságok is szerepeltek, mint Mód Péter és Török Tibor.
Pontosan tíz éve szerepelt legutóbb szegedi férfi pólócsapat a másodosztálynak számító OB I/B-ben. A különbség mégis hatalmas, akkor a Tabán Trafik Szeged az élvonalból esett ki, most viszont az SZVPS a harmadosztályból jutott fel. Az id. Éles Vilmos által trenírozott gárda imponáló mutatóval rendelkezik, az 1–6. helyért rájátszásban az összes, mind a tíz meccsét megnyerte, dobott 107 gólt, és csak 50-et kapott.

Az együttesben a klub ifistái, illetve az onnan épp csak kiöregedők kaptak helyet, meg a két „öreg", a Szeged egykori, a LEN-kupában második helyezett gárdájának meghatározó egyéniségei, Mód Péter és Török Tibor.

– Öt év után már nagyon hiányzott a mozgás, változtatni akartam az életemen, gondoltam egyet, és elkezdtem lejárogatni az ificsapat edzéseire – fogalmazott a még mindig csak 34 esztendős egykori junior világbajnok Mód. – Abból a szempontból szerencsém volt, az SZVPS vezetősége úgy döntött, a klub legidősebb ifista játékosaiból összeállított gárdát elindítja a felnőttek között az OB II-ben. Többek között azért, hogy minél több tétmeccshez jussanak a gyerekek, valamint, hogy a legtehetségesebbek, akiknek egyelőre még túl nagy falat lenne a Szeged Beton, pallérozódjanak.

Péternek több se kellett, és mivel a pólótudása alig kopott, edzeni pedig mindig is szeretett, arról nem beszélve, hogy a motivációval sem volt soha gondja, belevágott a kalandba. De előtte még rábeszélte az újrakezdésre egykori csapattársát, jó barátját, a Szeged egykori másik hírességét, Török Tibort is. Az eredmény ismert, a gárda immár az OB I/B-re készül.

– Mindketten remekül érezzük magunkat a srácok között, valósággal megfiatalodtunk – folytatta Péter. – Igyekszünk átadni a fiúknak azt a tudást, amit az évek hosszú sora alatt magunkra szedtünk. Jó látni, ha megfogadják tanácsainkat, és abból nemcsak a csapatnak, nekik is hasznuk származik. De az is remek érzés, hogy már az OB II-ben, de még inkább az előttünk álló évadban olyanokkal találkozhatunk ellenfélként a medencében, akikkel már tíz éve is hatalmas csatákat vívtunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda Attila utolsó szegedi kínjai

Kajak-kenu - Tegnap utolsó szegedi edzését vezényelte le Vécsi Viktor Vajda Attilának. Ma már… Tovább olvasom