Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Visszavágtak a decemberi döntetlenért: MOL-PICK Szeged-B. Braun Gyöngyös 36-18

Magabiztos győzelemmel hangolt németországi Bajnokok Ligája-mérkőzésére a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata. Bodóék 36-18-ra nyertek hazai pályán a Gyöngyös ellen, feledtetve a decemberi kisiklást.
MOL-PICK Szeged - B. Braun Gyöngyös 36-18 (18-9)
K&H férfi kézilabda, 17. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
MOL-PICK Szeged: Sierra - Sostaric 5, Källman 1, Bánhidi 1, Sigurmannsson 8/4, Thiagus Petrus 1, Skube 2. Csere: Nagy M. (kapus), Balogh 3, Bodó 7, Blazevic, Zsitnyikov 3, Srsen 4, Zubai, Fekete B. 1, Hegedüs. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Gyöngyös: Tóth M. - Gábori, Markez 4, Duris 2, Martins 2, Lele 4, Németh. Csere: Hudák, Holló (kapusok), Gerdán, Sipeki 2, István, Mi. Krivokapics, M. Mikita 1, Urbán 1, Loncar 2/1. Vezetőedző: Konkoly Csaba. 
Hétméteres: 4/4, ill. 1/1.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Kulcs volt számunkra, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Fontos volt a védekezésünk. Eleinte a zavaró sokat hibázott, miután ezt kiküszöböltük, Sierra is el kezdett védeni. Folyamatosan váltogattuk az 5-1-es és a 6-0-s falunkat, ami később már jól működött. Gratulálok a Gyöngyösnek, a játékuk alapján több pontjuknak kellene lenni.

Ivan Srsen, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Izgalmas volt tétmérkőzésen először pályára lépni Szegeden. Gratulálok a játékosoknak és az edzőknek a sikerhez, jól felkészültünk. Egyre jobbá váltunk, amivel több hibára késztettük a Gyöngyöst. Könnyű gólokat szereztünk és lerendeztük a meccset. Ahogyan már több interjúban is elmondtam, nagy megtiszteltetés Szegeden játszani, a hétvégén már a Bajnokok Ligájában lépünk pályára a Löwen ellen. Felkészülünk rájuk és szeretnénk minél jobb eredményt elérni Németországban.

Konkoly Csaba, a Gyöngyös vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek, a játék minden elemében felülmúlta csapatomat. Megérdemelték a sikert, még ilyen nagy különbséggel is. Tizenöt percig bírtuk ellenük, de egy mérkőzést hatvan minutumig tart. Voltak részcéljaink, de a MOL-PICK minden hibánkat könyörtelenül kihasználta. Számunkra most kezdődik a bajnokság. 

Holló Márk, a Gyöngyös játékosa: - Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Szerettük volna megnehezíteni a dolgukat, de ez csak 15 percig sikerült, ezután kinyílt az olló a két csapat között. Nekünk a bajnokság lényegi része most kezdődik, először a Komlót fogadjuk majd a jövő hétvégén. Remélem a sérültek visszatérnek és az új játékosaink is beépülnek, majd sikeresek leszünk otthon.

VÉGE

60. perc: Loncar átlövése a hosszú alsóban landol, 36-17. Srsen ziccerét még védi Holló, időn túli gyöngyösi hétméteressel zárul a találkozó. Loncar belövi, 36-18.

59. perc: Srsennek zár jól Hegedüs, 36-16.

58. perc: Sipeki váratlan lövésével 35-16.

57. perc: Nagy Martin negyedik védése után támadhatnak a Kékek. Srsen labdáját a világítótestek közé rúgja Holló. Sigurmannsson hétméteresből, 35-15.

56. perc: Urbánhoz nagy szerencsével jut el a labda a jobbszélre, belövi, 33-15. Srsen, 34-15.

55. perc: Srsen rendezetlen fal ellen, 33-14. Skube a kezdőkör  mellett elesik, fájdalmas arccal megy le a pályáról. Időt kér a Gyöngyös közben. Sipke átlövése a blokkról megy mellé, oldalról jöhetnek a vendégek. 

54. perc: labdát szerzünk, Fekete rohan, Srsen észreveszi, 32-14. Krivokapics passzát Srsen fogja, de visszapattan a vendégekhez a labda kis szerencsével.

53. perc: Bodó tarthatatlan, már hetedszer köszön be ma, 31-14.

52. perc: Krivokapics talpról lő derékmagasságban, mellé.

51. perc: Bodó szinte úszik a levegőben, majd hatalmas gólt szerez, 30-14. Nagy megirigyelte Sierra ihletett formáját, a harmadik labádt is fogja.

50. perc: Nagy a második kapujára tartó lövést is hárítja. Balogh lövése megint a blokkon pattan meg, de ezúttal a kapufa hárít a frissent beálló Holló helyett.

49. perc: Skube a kezek alatt, 29-14.

48. perc: Nagy Martin félig spárgázva véd, Petrus rohan, kihagyja.

47. perc: Balogh lövése a blokkról bepattan, 28-14.

46. perc: Bodó-bomba, 27-15. Lele kidobja a lelátóra a labdát.

45. perc: a fiatal Nagy Martin érkezik a szegedi kapuba az utolsó negyedórára.

44. perc: Zsitnyikov emberhátrányban, talpról, 26-14. Sierra!

43. perc: Blazevic ütközik ütemtelenül, két perc a "jutalma".

42. perc: Mikita találata érvénytelen. Rohan a Szeged, Zsitnyikov, Bodó, Sigurmannsson a labda útja, utóbbi a gólszerző. 25-14 az állás, amikor időt kér Konkoly Csaba.

41. perc: Lele rossz passza után jöhet a Szeged. Zubai ziccerét megint védi Hudák, de oldalt megy ki a labda. Bodó a hosszúba, védhetetlen, 24-14.

40. perc: Bodó kilenc méterről, középről lő óriási gólt, 23-14.

39. perc: Zubai ziccerben, Hudák. Srsent állítják ki a játékvezetők két percre. Mikita passzát a szélre Sostaric füleli le. Bravó!

38. perc: Sigurmannsson kap nagy labdát középről, azonban túlfantáziálja és az oldalhálóba lövi azt. Szegedi lerohanás, ismét Sigurmannsson, Hudákot mellkason lövi. Lent marad az izlandi, közben Markez betalál, 22-14. Nincs komoly baja a szélsőnek.

37. perc: Zubai harcol ki hétméterest. Sigurmannsson nem kegyelmez, 22-13.

36. perc: Bodó forgácsolja szét a kapufát, Sigurmannsson értékesíti a kipattanót, 21-11. Markez, 21-12. Sigurmannsson mellé teker a szélről. Lele kapufás gólja után 21-13.

35. perc: szép gyöngyösi gól, Martins jegyzi, 20-11. Sostaric cundere nem jó a szélről,  véd Hudák. 

34. perc: Mikita talál rést a szegedi falon, de Sierra hárít! Srsen villámgyors, 20-10. Közte tíz!

33. perc: Sostaric már majdnem a balszélről, 19-10.

32. perc: Lele pattintja beállóba a labdát, Martins, 18-10.

31. perc: a Szeged kezdte a második játékrészt. Srsen előtt nyílik a fal, bemegy, kapufa.

FÉLIDŐ

30. perc: Martins beállóból, Sierra! Zsitniykov pókhálózik, 18-9. Blazevic rohan, nincs már idő, ellövi, mellé. 

29. perc: Krivokapics lövését blokkolja Zubai, Sierra indítja Sostaricsot, 17-9.

28. perc: Lele oda sem néz, úgy passzol a beállónak, István azonban nem tud túljárni Sierra eszén. Rosszul kezdett Sierra a hazai kapuban, bő negyedórája azonban parádésan véd. Kettő perc ötvennégy másodperc van a szünetig, időt kér Pastor. Bodó Gerdán kezei között talpról, 16-9. Sierra ma biztos pontnak látszik a szegedi kapuban, sokadik védése már.

27. perc: Mikita sem kis gólt lő, 15-9. Zubai elszórja a labdát.

26. perc: Sostaric, 15-8.

25. perc: Lele nagy gólt ragaszt a hosszú felsőbe, 14-8. Tizenhárom perces gólcsendet tört meg. 

24. perc: Lele megy bele Zubaiba, a Szegedé a labda. Nem sikerül a gyors lerohanás, jól rendeződnek vissza a vendégek. Zubaival szemben szabálytalankodik Gerdán, hetes és két perc. Sigurmannsson belövi, 14-7.

23. perc: Krivokapics labdája Sierra kezén hal el. Sostaric kap fantasztikus labdát Zsitnyikovtól, nem hibázik a szlovén, 13-7.

22. perc: Mikita gólja érvénytelen, szabaddobással jöhet a Gyöngyös, Sierra ekkor már véd. Rohan a Szeged, Källman a szélről, 12-7.

21. perc: Källman fut be a szélről, ziccerben lő, Tóth kirúgja. Zsitnyikov tarthatatlan, 11-7.

20. perc: Bánhidi kap nagy labdát Zsitnyikovtól, fölé dobja. Sierra véd ismét.

19. perc: Bodó szabálytalan Istvánnal szemben, két percet kap a válogatott játékos. Sierra védi a gyöngyösi próbálkozást.

18. perc: Blazevic, majd Bodó blokkol. Sipeki átlövését Sierra fölé üti. Szabaddobás a Gyöngyösnek.

17. perc: Balogh lövése a kapufán csattan.  Istvánnak nem jó Duris bejátszása, gyorsul a Szeged, Sostaric viszi végig a labdát, 10-7.

16. perc: Bodó keze sül el, 9-7. Időt kér a Gyöngyös. Lele átlövését Sierra, Petrus ziccerét Tóth hárítja.

15. perc: Markez is besárgul.

14. perc: Németh kanyarodik fel a balszélről, egészen a jobbátlövő pozíciójáig megy, ahonnan tüzel, de Sierra könnyedén fogja.

13. perc: Markez lőhet, Sierra védi. Skube okosan, 8-7.

12. perc: megint egy potyának tűnő gól, ezúttal Sipeki lövi, 7-7.

11. perc: Sipeki átlövése Sierra ölében landol. Petrus rendezetlen fal ellen, 7-6.

10. perc: Sigurmannsson labdát szerez, passzol Sostaricnak, kapja vissza, 5-5. Markez, 5-6. Petrus sárga lapot kap. Sigurmannsson ismét, 6-6.

9. perc: Baloghnak nem jó Petrus passza, Németh azonban nem jut ziccerig a lerohanásból.

8. perc: Duris lövése Bánhidi blokkján megpattan, bemegy, 4-4. Elveszítjük a labdát, Duris rohan, 4-5.

7. perc: Lele lő talpról és távolról, Sierra bevédi, 3-3. Balogh lendületből Tóth mellett, 4-3.

6. perc: Thiagus Petrus kiharcolja, Sigurmannsson belövi a büntetőt, 3-2.

5. perc: Lele átlövése után 2-2.

4. perc: Bánhidi fordul le Durisról, 2-1.

3. perc: Sigurmannsson kap sárga lapot, majd Markez pattintja a labdát a hosszú felsőbe, 1-1.

2. perc: az első szeged támadás viszont góllal, Balogh tört be az egyes és a kettes védő között, 1-0.

1. perc: a Gyöngyös kezdte a mérkőzést, az első támadásuk kapufával ért véget.

17.58: érkeznek a csapatok a pályára. A hazaiak kék, a vendégek zöld mezben játszanak majd.

17.55: a helyszínen tekinti meg a meccset a DVTK női labdarúgócsapata is, amely Csongrád megyében edzőtáborozik.

17.52: a szegedi szurkolók számára több ismerős név is lehet a Gyöngyösben, aki ellen idegenben, decemberben 33-33-as döntetlent játszott a MOL-PICK. A vendégeknél van kölcsönben Vladan Loncar, míg korábban Tóth Mihály, Lele Ákos és Milorad Krivokapics is kézilabdázott a Tisza-parti együttesben, míg Urbán Egon itt nevelkedett.

17.45: Juan Carlos Pastor sérülés miatt Gaberra, Gorbokra és Segóra ma sem számíthat, míg Pedro pihenőt kapott a trénertől. Utóbbi a Löwen ellen már biztosan keretben lesz, ma Fekete Bálint helyettesíti.

17.36: üdvözöljük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból.

Korábban:

A MOL-PICK Szegednél bíznak abban, hogy igaz lesz az a mondás, hogy egy jó rajt sokáig elkísér. A szegedi együttes az elmúlt pénteken 36–20- ra nyert Orosházán, 2018 első NB I-es meccsén. Úgy játszott a csapat, amit minden kékdrukker elvár, robogott, remek gólokat szerzett és jól védekezett. Persze a Békés megyei együttes ebben a szezonban nem éppen acélos, de a magabiztosság mindenképpen erőt kell, hogy adjon, hiszen a február komoly terhelést hoz a csapatnak.
A horvát Ivan Srsen első szegedi meccsére készül. Fotó: Frank Yvette
A horvát Ivan Srsen első szegedi meccsére készül. Fotó: Frank Yvette

Máris itt a következő feladat, ma 18 órakor a K&H liga 17. fordulójában azt a B. Braun Gyöngyöst látja vendégül, amellyel december 6-án idegenben meglepő, 33–33-as döntetlen játszott. Van miért visszavágni a Heves megyei alakulatnak. Ha a pénteki formát hozza a Szeged, akkor nem lehet kérdés a nagy különbségű győzelem.

A találkozó érdekessége lesz, hogy Hegedüs Márk volt csapata ellen játszik, a beállós az őszi idényt még Gyöngyösön töltötte, azonban Matej Gaber talpsérülése miatt visszarendelte őt a PICK. Gaberen kívül Szergej Gorbok kéz-, míg Marin Sego lábsérülés miatt hagyja ki a találkozót. Az ellenfélnél régi ismerőst köszönthet majd a kék tábor, a Szegeddel bajnoki és kupagyőzelmet is szerző Krivokapics Milorad a közelmúltban igazolt a Heves megyei csapathoz. Ez a meccs így Marko Krivokapicsnak, a MOL- PICK másodedzőjének is különleges lesz, hiszen öccse ellenfélként érkezik Szegedre.
A találkozót az M4 Sport TV élőben közvetíti, a delmagyar.hu pedig szöveges online tudósítással jelentkezik a helyszínről. A bajnoki egyben főpróba lesz a vasárnapi Rhein-Neckar Löwen elleni idegengeli Bajnokok Ligája- találkozóra.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sakkoztak is a műjégpályán - galéria

Sakkoztak is a műjégpályán - galéria
Kétszeres világbajnoktól leshették el a curling fortélyait a Téli sportok napján Szegeden: sakkparti zajlik a jégen, amit akár 60-70 évesen is bátran elkezdhetünk. Tovább olvasom