Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Vladan Matics átesett a holtponton

Vladan Matics, a Pick Szeged balszélsője jelenleg kettős feladatot lát el: játszik, és segítője Kovács Péter edzőnek. A 105-szörös szerb válogatott még a jövő bajnokságot szeretné ugyanígy végigvinni.
Fotó: Schmidt Andrea
– A múltkor probléma volt az egészségével. Most már rendben van? – kérdeztük a magyarul egyre jobban beszélő idegenlégióstól, aki már beadta az állampolgári kérvényét.

– Hogy lekopogjam, minden rendben van. Volt egy kis gennyes torokgyulladásom, de három nap alatt rendbe jöttem. Egyébként a múltkor fáradtságérzés lett rajtam úrrá, s ezért is kaptam el a betegséget. Most már azonban jó erőben érzem magam.

– Mennyi energiát köt le az, hogy Kovács Péter másodedzője?

– Tulajdonképpen most az alapozás és felkészülés időszakában nekem nem volt semmilyen feladatom, hiszen olyan kevesen voltunk, hogy azt a mester egyedül is el tudta végezni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy gyakorlás közben ne adtam volna különböző tanácsokat, főleg a fiataloknak.

– Kovács Péter nem valami jó bizonyítványt osztott ki a szélsőknek a bajnokság első részében mutatott játékukról. Egyetért a mesterrel?

– Mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét. Kovács Péter edzőnek joga van bárkiről is véleményt kialakítani. Egy részével nincs vitatkoznivalóm. De a teljesség kedvéért azért megemlíteném: a szélsők nagyon kevés labdát kapnak, s ha a 2-3 lövésből kettő nem megy be, akkor már gyengén játszanak. Ugyanez az átlövőknél nem így jelentkezik. Ha 12 kísérletből csak öt gólt szereznek, akkor is jól játszanak. Egy biztos, javítani kell a szélsők és átlövők kapcsolatán. Véleményem szerint a bajnokság 12 csapata közül a Pick Szeged rendelkezik a négy legjobb szélsővel.

– Egy férfinál nem titok, hogy hány éves. Már a 36. évében van. Mikorra tervezi a visszavonulását?

– Júniusban lejár a szerződésem. Hogy meghosszabbítják-e, az a klubvezetésen múlik. Szeretnék még egy bajnoki évet játszani, s aztán edzőként képzelem el a jövőmet, mivel meg van hozzá a megfelelő végzettségem is.

– Egy aktuális kérdés: hányadik helyre várja hazája válogatottját?
– Szerbia-Montenegró válogatottjának nincs esélye az elődöntőbe kerülésre. Csak az 5–8. helyért játszik majd. Egyébként ugyanolyan szívvel drukkoltam a magyar válogatottnak is, de sajnos, mindkét együttes eléggé gyenge teljesítményt nyújtott – csak a szerbek jobban akarták a sikert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török önbizalma már a régi

Kevesen hitték volna, hogy a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata kiharcolja a továbbjutást a Magyar… Tovább olvasom