Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Vladan Matics lett a kézisek új edzője

Elfogyott a Pick Szeged elnökségének türelme: Zoran Kurtes edzővel közös megegyezéssel szerződést bontott, s tegnap estétől már Vladan Matics készítette fel a mai bajnoki mérkőzésre a csapatot. A játékosokat pedig tízszázalékos bércsökkentésre büntették.
Vladan Matics ma már edzőként debütál a Pick Szeged csapatánál. Fotó: Karnok Csaba
Nem gondoltam volna, hogy ennyire sok Szegeden a jól értesült, hiszen már hétfőn többen arról beszéltek, hogy Zoran Kurtes helyére Vladan Matics kerül. Azonban ez a hír csak tegnap este vált hivatalossá, amikor a szokásos esti edzés kezdési időpontjában a klubvezetők arra kérték a játékosokat, hogy maradjanak az öltözőben, mert fontos bejelentenivalójuk van. A kézilabdások arca azonban elárulta, már mindenki tudott arról, hogy Zoran Kurtes edzővel, közös megegyezéssel felbontották a 2008. június 30-áig szóló szerződését. A szerb idegenlégiós tréner helyét pedig a játékos-másodedző, Vladan Matics foglalja el.

– Abban egyeztünk meg Zoran Kurtes edzővel, hogy nem kommentáljuk és nem minősítjük a munkáját, s ő sem nyilatkozik semmit a Szegeden végzettekről – mondta Lele Ambrus, amikor a menesztés hátteréről kérdeztük. A sportvezető arra emlékeztetett, hogy már a Magyar Kupából való kieséskor az elnökség kijelentette, hogy a csapattal szemben nullatolerancia van érvényben. S bármilyen nem várt nagy kisiklást vagy teljesítményromlást tapasztalnak, akkor a fájdalmas döntéstől sem riadnak vissza. A dunaújvárosi lélektelen, enervált, elképzelés nélküli játéknak lett a következménye, hogy felajánlották Zoran Kurtes edzőnek a közös megegyezéssel történő távozás lehetőségét.

Jó döntés

Már nagyon vártuk. Őszintén: mi is, a Délmagyar sportújságírói. A váltást. Zoran Kurtes menesztését. Csapnivaló produkcióval rukkolt elő ebben az idényben a Pick. A Duneferr elleni fiaskó pedig a szégyen kategóriába tartozott.
Talán a legjobb döntést hozta meg a vezetőség. A legjobbat, hiszen a legprofibb szemléletű emberre bízta a szakmai irányítást. Vladan Matics nagy kihívás előtt áll. Úgy gondoljuk, hogy ezzel ő megbirkózik, és soha többet nem látunk olyan játékost a pályán, aki végigalibizi a hatvan percet.

– Mivel a legkézenfekvőbb megoldásnak az eddig másodedzőként dolgozó Vladan Matics avanzsálása kínálkozott, hiszen ismeri a játékosokat, beszéli a magyar nyelvet, s szót ért a szerb idegenlégiósokkal is, ezért döntöttünk úgy, hogy a bajnokság végéig rá bízzuk a szakmai munkát. Minden segítséget megkap, hogy oda rakja a csapatot, ahol a tényleges helye van.

A játékosok arca már komorabb lett Lele Ambrus bejelentésének második része után. Az ügyvezető elnök ugyanis közölte, hogy az eddigi teljesítmény értékeléseként valamennyi játékos éves díjának tíz százalékát vonják meg.

Vladan Matics tegnap este már edzést dirigált.
– Mivel ma 18 órakor a Nyíregyházával itthon bajnoki mérkőzést játszunk, ezért arra kell felkészülni. Egyébként nem félek a feladattól, s remélem, hogy a munkában minden játékos partner lesz, hiszen ez csapatjáték – mondta az edzés előtt a volt jugoszláv válogatott bal szélső, aki 2001 nyarán került Szegedre. Most a hatodik bajnoki évben szerepel a Pickben, s közben három évvel ezelőtt edzői képesítést szerzett Nisben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos anyagi gondokkal küzd a Németh Toll Makó

Tegnap – anyagi okok miatt – távozott a Németh Toll Makó NB I-es női kézilabdacsapatától… Tovább olvasom