Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Vladan Matics: Nem adom fel!

Az új idény első hazai bajnokiján nem kápráztatta el szurkolóit a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Gyöngyös elleni 25–22-es győzelem után Vladan Matics csupán annyit mondott: nagyon szégyelli magát.
– Egyet aludva a történtekre, melyek voltak a mérkőzés legfontosabb tapasztalatai? – kérdeztük a vezetőedzőtől.
– Mit mondjak, volt már ennél nyugodtabb éjszakám is – kezdte a beszélgetést Vladan Matics. – Érthetetlen, megengedhetetlen hibákat követtünk el, nem lehetett ráismerni a csapatra. Az egyetlen szerencsénk, hogy nyertünk, de mindenkinek nagyon komolyan el kell gondolkoznia a történteken.

– Van valami, amit másképp csinálna, ha ma játszanák a meccset?
– Utólag már minden okoskodásnak tűnhet. Fáj, hogy elképesztően sok technikai hibával és önbizalom nélkül kézilabdáztunk. A szombati kecskeméti mérkőzés szép lehetőség, hogy mindenki bebizonyítsa, mennyit is ér valójában.

A meccs előtt még volt oka mosolyogni Vladan Maticsnak a kezdődobást elvégző olimpiai bajnokunk, Vajda Attila társaságában
A meccs előtt még volt oka mosolyogni Vladan Maticsnak a kezdődobást elvégző olimpiai bajnokunk, Vajda Attila társaságában Fotó: Schmidt Andrea

– Ön szerint mekkora a reális különbség a Pick és a Gyöngyös között?
– A Gyöngyös nagyon jól erősített, de 9-10 gól még így is van a két csapat között. Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy Laluskára, illetve Herbertre nem számíthattam, és beállóban, valamint a balátlövő poszton továbbra sem szűntek meg a problémáink.

– A klub elöljárói hogyan reagáltak a látottakra?
– Az elvárások nagyok, így teljesen természetes, hogy a vezetés megfogalmazta a kritikáit felém és a játékosok irányába is. A megbeszélésen elhangzottakat azonban a csapat belügyének tekintjük.

– Hogyan éli meg a szurkolók bírálatát?
– Törvényszerű, hogy ilyenkor az edző a hibás. Nem esnek jól a megjegyzések, hallom, olvasom a véleményeket. Most legalább kiderül, hogy ki van a csapat mellett, és ki ellene. Kár lenne vészharangot kongatni, hiszen semmit sem veszítettünk el, két forduló alatt négy pontot szereztünk. Amióta én vagyok a Pick Szeged edzője, a csapat nyert egy bajnoki címet, egy magyar kupát, és azért dolgozunk, hogy idén újabb dicsőséget hozzunk a klubnak. Szeretném mindenkiben tudatosítani: nem fogom feladni.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Bembi 2008. szeptember 13. 12:04
  „Barmi hozzászólásához kapcsolódva:nem azért,hogy ismét a Veszprémet fényezzem,de 5 éve járunk minden nyár végén a Schlecker kupára,ahol Bundesligás,Asobalos csapatokkal játszunk,és télleg kijönnek a hibák,és megmutatják,hogy hol kell még fejlődni.

  lehet hogy jövőre Szegeden is így kellene tenni.
  idén kikaptunk mindenkitől,ez van.tavaly meg 2.kak lettünk.
  valódi értékmérő egy ilyen torna.”
 • 37. Barmi 2008. szeptember 12. 22:12
  „PICK SZEGED fórum : "2008-09-12 14:56 (Előzmény nélküli.)
  Ne fogjátok , arra ,hogy össze kell rakni a csapatot! A Gyöngyös teljes kerete kicserélődött senki nincs a tavalyi kezdőböl. Komolyabb edzőmeccseket kellene játszni, ahol kijönnek a hibák , és nem himi-humi névtelen csapatok kupáját megnyerni Újvidéken! Az akarat és az egymásért küzdés csodát tesz egy csapatjátékban!

  Ebben a Gyöngyös komoly leckét adott! "”
 • 36. pernyi 2008. szeptember 12. 21:32
  „Én csak annyit mondanék, hogy hajrá Pick! Ebben a szezonban is kimegyek minden meccsre. Örülök, hogy végre megint láthatom a fiúkat játszani és bízom benne, hogy sok-sok győzelmet fogok látni tőlük. De ha ne akkor is imádni fogom őket!!! Hajrá Pick Szeged!”
 • 35. N I K I 2008. szeptember 12. 19:58
  „egyetértek _csucsu_ :))”
 • 34. Dini1 2008. szeptember 12. 15:22
  „21: egy nagy baj van, hogy olyan magyar tehetségek nem nagyon vannak akiket ilyen szinten be lehetne vetni... Tehát nem nagyon van sajna kit hagyni elkallódni...”
 • 33. _csucsu_ 2008. szeptember 12. 14:28
  „Engem nem érdekel,hogy hogyan nyertek,a lényeg,hogy NYERTEK!!!!
  Kis győzelem is győzelem!Dobtak nagyon szép és nagy gólokat is!
  Ez van,kicsit "leírták" a Gyöngyös csapatát,akik jók voltak!
  Majd ha már nagyobb tétje van a nyerésnek,jobbak lesznek(remélem)!
  A lényeg,meg van a 4 pont!
  HAJRÁ MATKE!!!HAJRÁ PICK SZEGED! !!”
 • 32. Gábor1980 2008. szeptember 12. 08:34
  „Nem kell túldramatizálni ezt a meccset. A volt szegedi játékosok rendkívül motiváltak voltak, a szegediek meg azt hitték, hogy csak a zsebükbe hullik egy síma győzelem. Sajnos nem ez az igazi profizmus, de talán elgondolkodnak egy kicsit... Az pedig szerencse, hogy nem került pontunkba a dolog.”
 • 31. Pick fan 2008. szeptember 12. 01:43
  „Ellenzéki!

  Én vissza vásárolom a jegyedet 5-szörös áron!Adj elérhetőséget!”
 • 30. v 2008. szeptember 11. 23:15
  „Szvsz nem igazán fekszik a mocsais párhuzam. Ott pár hónap után, tavaszra már látszott valami, itt másfél év után sem.
  Lehet az ezzel kapcsolatos aggályokat taglaló hozzászólásokat "siránkozásnak, beszari hangvételnek, sopánkodásnak" titulálni, de attól még nem lesz jobb. Viszont kényelmes megoldás elhinni, hogy minden oké, ez a keret ennyire képes; illetve várni, hogy egyszer csak két év után, idény közben varázsütésre változik a helyzet. Persze kívánom, hogy úgy legyen.

  Másrészt a játékosok kiválasztásánál sem teljesen egyértelmű a koncepció, például Bajusz-Petrea, vagy Sutka-Oszi viszonylatban. Kb. azonos a szint. Ha a fiatalítás a cél, akkor miért Oszi. Ha az olcsó játékos, akkor miért Oszi és Petrea. Nem tudom, ebbe Matkénak mennyi beleszólása van, de ha jól emlékszem Oszi az Ő kérése volt, ellenben Sutkáról mintha elég hamar lemondott volna...”
 • 29. Bembi 2008. szeptember 11. 22:04
  „tavaly mi is szidtuk Mocsait,mint a bokrot,mert ugyanazok a hibákat véltük felfedezni,mint a csajoknál:super elmélet,szar megvalósítás.
  aztán..tavaszra sok minden megváltozott,bár azt mondom,az igazi fokmérő sztem idén lesz.
  de a KEK azért szép volt

  a lényeg:ebben idény eleje van...

  jaj és a távozók között még Sutka...kicsit több bizalommal,talán többet tudna,mint Osmajic és Petrea...”
 • 28. Bembi 2008. szeptember 11. 22:00
  „igen,Zvizejt igen...Ghionea sztem nem,az éles meccseken nem nagyon hozza magát,de ez legyen a legnagyobb vitánk...

  az utsó mondatodban van a lényeg...
  és ezért nem Matke a felelős...”
 • 27. Antiserver 2008. szeptember 11. 21:59
  „Az új beállóshoz meg annyit, hogy azért nem egy noname játékos.

  Többek között EHF-kupa győztes, EHF-kupa ezüstérmes, és 30 szoros horvát válogatott.
  Más kérdés, hogy ezen a meccsen betlizett, mint a csapat 80%-a.

  A Pick Beograd-Bucurestihez meg annyit, hogy idén több magyar és kevesebb külföldi van nálunk, mint Veszprémben (nem beszólásképpen mondom, csak tényként).”
 • 26. tom93 2008. szeptember 11. 21:56
  „Kedves Matic!
  További munkádhoz kitartást kivánok. kérlek, hogy ne add fel.

  Felesleges ez a sok siránkozás, ez a sok beszari hangvétel és sopánkodás amit itt olvasok az alábbiakban. Mindenért küzdeni, dolgozni kell, ez ránk a Pick-re is igaz. Menjünk tovább az úton. A hétvégén már valóban lehet javítani.
  Ha arra gondolok, hogy tavaly Mocsi is kapott bőven hideget és meleget és aztán mi lett a vége akkor ......
  Hajrá Pick.”
 • 25. Antiserver 2008. szeptember 11. 21:55
  „Bembi, kihagytad a felsorolásból Zvizejt és Ghioneát, akik azért klasszisok a posztjukon.

  Bár kétségkívül még így is létezik velősebb névsor a világon.”
 • 24. Bembi 2008. szeptember 11. 21:51
  „tudom,leírtam már,de akkor is:a Pick nem európai élcsapat...a múltja és a jelene alapján legalábbis biztosan nem...de:veszprémiként kívánom,hogy egyszer az legyen...én lennék a legboldogabb,ha pl most a BL első köréből továbbmenne a Szeged,bár a realitás sajna most nem ez,mert Zágráb és Löwen is első látásra jobbnak tűnik,de ne legyen igazam...hajrá magyar kézilabda...
  és ez nem Matics hibája...Osmajic,Petrea nem Pcik szintű játékosok...tavaly ezt kb. a 3.meccs után meg lehetett állapítani...és még se igazolt senki se a vezetőség,inkább elengedte Bajuszt,aki,bár számomra a legunszimpatikusabb szegedi évtizedek óta,az egyetlen épkézláb játékos volt balátlövő posztján.. nem ismerem az új beállós tagot,neki kell pár meccs nyilván...Nenadic fél év múlva lesz bevethető...amúgy van egy sokszor sérült Puljezevic,egy kétségkívül szenzációs képességű,sokszor indolens Andjelkovic,egy eléggé hangulatember Krivo,és Lala...ennyi...ez elég kevés,és ez nem Matke hibája...

  mondom mindezt veszprémiként”
 • 23. Antiserver 2008. szeptember 11. 21:51
  „Maticnak semmi köze a sikerekhez?

  Míg Kurtes volt az edző, annyira a béka segge alatt volt a csapat, hogy olyat se előtte se utána nem láttam. A fénypont az volt, mikor a Tatabánya kivert minket az MK-ból.
  Ezután jött Matic, megnyerte a bajnokságot, köv. évben az MK-t.
  Tényleg nem tud semmit a tag...

  Részemről továbbra is hajrá Pick Szeged!!!”
 • 22. balazs_88 2008. szeptember 11. 21:33
  „Istenem ez de szánalmas már.... Egy gyöngébb meccs és egyből minden edzőt vezetőt játékost elküldenétek? Ellenzék veled ne vitatkozzon sztem senki mert tudod bizonyos iq szint alatt nem lehetséges ez....
  Azért emlékeztetnék mendenkit hogy NYERTÜNK, és inkább most játszunk így mint a BLben vagy a Veszprém ellen. Mi pedig azért vagyunk hogy buzdítsuk a csapatot jóban rosszaba, aki csak a jóban képes az akár el is mehet oda ahova gondolom.
  ennyi”
 • 21. Uda 2008. szeptember 11. 21:33
  „Nem az a baj maticsal, hogy szerb, hanem az, hogy kritikátlanul tolja a szerbek szekerét, a magyar tehetségek meg kallódhantak, őt az nem érdekli. Ettől függetlenül hatalmas érdeme a bajnoki cím, de még nagyon sokat kell tanulnia, és a haverokat meg kell zabolázni, mert nagy baj lesz.”
 • 20. wargaborka 2008. szeptember 11. 21:30
  „Ellenzéki!

  írj már tényeket legyél kedves! sajnos vagy nem de választani kell h vagy eredmény vagy saját nevelésű csapat. Nem tudunk kinevelni 12 világklasszist. jó ha 1-2-t.. évek alatt.. de ez mindenhol így van. szted a Ciudad szurkolói cigányozták a csapatot a Bl győzelem után?? és a Kielt ?? hány német vagy spanyol van benne???? Lehet h neked jó lenne egy 8. hely a bajnokságban és egy City kupa negyeddöntő, de a legtöbb embernek nem!
  Van EGY minőségi csapat Szegeden, aki meg tudja verni a Barcelonát, Montpelliert, Celjét stb.. A világ legjobb csapatai jönnek ide és jó részük vesztesen távozik. Idén jól erősítettünk! Lala gyorsan felépül, Nenadic meg az egyik legtehetségesebb játékos a világon, akivel 16 évesen előszerződést kötött a Barca. csak várni kell rá egy kicsit. még néhány hónapot.”
 • 19. Lyoola 2008. szeptember 11. 21:24
  „Ellenzéki!

  Komolyan gondolod, hogy a bajnoki címhez Maticsnak nincs sok köze? Ezt légy szíves támaszd már alá érvekkel.

  Ki volt az, aki felrázta a csapatot tetszhalott állapotából? Ki volt, akivel Veszprémben tudott (hetesekkel) nyerni a csapat?

  Várom válaszod!”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béresék párosban is búcsúztak

Kovács Ervin új egyéni csúccsal a 4. helyen végzett az 50 méteres pillangóúszás döntőjében a pekingi… Tovább olvasom