Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Volános óévbúcsúztató

Az újszegedi sportcsarnokban tegnap egész délutánt betöltő eseményen búcsúzott el az óévtől a Tisza Volán Focisuli.
Már évek óta megszokott, hogy közelegve az év utolsó napjához, a Tisza Volán Focisuli valamennyi korosztálya a vezetők, az edzők, a szülők, a rokonok, a barátok, az ismerősök társaságában bemutató és szórakoztató jellegű futballmeccseket játszva búcsúzik el az évtől. A hagyomány tegnap délután sem szakadt meg: a gyerekek (az ovisoknak Molnár Tiborné „Csacsa néni", a 2000/2001-ben születetteknek Brinszky Adrián, a '99-eseknek Kispál Csaba, a '98-asoknak Lednitzky András, a '97-eseknek dr. Tóth János, a '96-osoknak Hüvös Gábor, a '95-ösöknek Bóka Ferenc, a '94-eseknek Lóczi Péter, a '93-asoknak Molnár Tibor, a '92/A-soknak Lóczi István, a '92/B-seknek Pikó László, az U17-eseknek Velez Attila, míg a legidősebbeknek, az U19-eseknek dr. Buchholcz Gábor az edzője) az újszegedi sportcsarnokban mutattak ízelítőt tudásukból.

A gyerekek látványos játékkal szórakoztatták a közönséget.
Fotó: Karnok Csaba

– Annak ellenére, hogy gazdaságilag nem volt könnyű átvészelnünk az évet, utánpótláscsapataink igen jól szerepeltek a korosztályos bajnokságokban: a legtöbben dobogós helyen zárták az őszi szezont – értékelt Halkó Pál szakosztályvezető. – Az esztendő a szakmai stáb átalakítását, megerősítését is magában hordozta, a '94-nél idősebbek szakágvezetője Lóczi István lett, míg a kisebbeknél dr. Tóth János tölti be ezt a posztot. Természetesen nagyon örülök valamennyi jó eredménynek, de a legfontosabbnak a felnőttek, a Tisza Volán SC osztályváltását tartom. Már csak amiatt is, mert a gárdában számos, egykoron a Focisuliban nevelkedett játékos rúgja a labdát. A szakosztályunkban folyó munka minőségét mutatja az is, hogy az ország különböző akadémiáin – így a szombathelyin, a győrin, a Honvédén, valamint az MTK-én – nyolc egykori labdarúgónk szerepel. Ugyanazt mondhatom, mint egy éve ilyenkor: soha rosszabb esztendőt.

Díjazottak

A focigála ezúttal is a szokásos díjesővel zárult. A már bajnokságban játszók közül az év legjobbjának Grünwald Attilát ('91-ben született) választották, ő vehette át az alapító Szalai Istvántól a Szalai-vándorlabdát. A Tisza Volán kölyök reménység-vándordíjat Senic Milán ('97) érdemelte ki, a gólkirálynak járó Kalmár György- díjat pedig Markó Tibor ('90). Az év edzőjének Molnár Tiborné „Csacsa nénit" választották.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az edzésnaplóval kel és fekszik

Lapunk hagyományos, Az év sportolója díj átadó ünnepségén a legjobb edzőnek járó elismerést a… Tovább olvasom