Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Voltak, akik szinte tapsoltak a makói női csapat kálváriáján

György Ferenc, a Németh Toll Makó KC ügyvezető elnöke a sorstól kapott arculcsapásként éli meg, hogy anyagi okok miatt kiestek az NB I-ből. A sportvezető most munkahelyet keres.
Egy évvel ezelőtt még minden makói kézilabdabarát dörzsölte a tenyerét azért, hogy micsoda színvonalas női kézilabda-mérkőzéseket láthatnak az első osztályba feljutott Németh Toll KC jóvoltából. A felfokozott várakozást tett is követte, hiszen nem csupán a Győr elleni nyitómérkőzés hozott telt házat, hanem a többi is. Olyan minden elismerést kiváltó B közép állt a lányok mellé, amely az utolsó percig kiállt kedvencei mellett. Nekik nem számított az, hogy az ellenfél vezet, vagy hogy néhány gyermeteg hibát követtek el a makói kézilabdások, az utolsó másodpercig sportszerűen bíztatták a csapatukat. Jó volt, sőt kicsi túlzással állítva sikk volt a makói kézilabdások meccsére járni. Buzás Péter polgármester is többször ott izgult a lelátón, bizonyítva azt, hogy a város vezetésének nem csupán anyagi, hanem erkölcsi támogatását is élvezik a kézilabdások. Ezek után a főszponzornál jelentkező probléma derült égből villámcsapásként hatott a bennmaradási reményeket szövögető kézilabdacsapatra is.

– Ne is említse, mert ez ismét feltépi a sebeket – mondja György Ferenc, a Németh Toll Makó KC ügyvezető elnöke, aki mint az előzetes időpont-egyeztetéskor elárulta, most a munkaügyi központba van, hiszen állás nélkül maradt. – Nem akarok nagy szavakat használni, de számomra a csapat szemem előtt történő széthullása felért egy óriási arculcsapással. Nagyon megviseltek az események, mert mindent feltettem arra, hogy egy olyan ütőképes gárdát alakítunk ki, amely hosszabb távon is megkapaszkodhat a legmagasabb osztályban. Már kiszemeltjeim is voltak ahhoz, hogy megerősítsük a következő bajnokságtól a gárdát. Akkor azonban jött ez a nem várt, de a mai gazdasági helyzetben nem rendkívüli esemény. Most is igazolva láttam azt a mondást, hogy csak bajban derül ki, ki a barát. A helyzet nem csupán az eredményeinkre irigyek táborát duzzasztotta, hanem a csapaton belül is többen nehezen viselték el a nehézségeket. Én azonban akkor is ugyanaz az ember voltam, amikor sikereket értünk el, s akkor is, amikor kudarc kudarcot követett. Mindent megpróbáltam, hogy megmeneküljünk, de Makón nincs akkora anyagi erő és gazdasági háttér, mint mondjuk egy Győr nagyságú városban. Be kellett látni, hogy a makói önkormányzati vezetés ereje véges, csak köszönettel tartozunk azért, hogy végig mellettünk állt, de az addig kapott összegnél többet nem tudott kiszorítani.

György Ferenc igaz, hogy ezentúl nem főállásban látja el a makói női kézilabda szervezését, de a sportágért mindenre képes vezető ígéri, a városhoz több szállal is kötődő játékosokra építve egy új csapatot szervez. Mint ismert, a vezetés úgy döntött, pusztán az anyagiak hiány amiatt, hogy a harmadik vonalban indulnak. Elsősorban a városhoz több szállal is kötődő játékosokkal kezdik meg július 23-án a felkészülést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dudás Zita a nagyok nyomdokain

Dudás Zita, a Muréna Búvárklub junior válogatott sportolója parádés teljesítménnyel rukkolt elő a… Tovább olvasom