Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Weszelovszky László a Debrecenben folytatja: 60 találat távozott

Szentes, Debrecen - A gólkirály Weszelovszky László (31) távozott a Szentesi VK OB I-es vízilabdacsapatától és a Debrecenben folytatja pályafutását. Várhatóan a héten írja alá 1 éves szerződését a hajdúsági egyesülettel.
– A Debrecen főszponzora újra elkötelezte magát az egyesület, a sportág mellett, így a vezetőség a játékosokkal is konkrét tárgyalásokat kezdhetett – mondta Weszelovszky László, aki a 2011–2012-es bajnokságban a Szentesi VK élvonalbeli vízilabdacsapatát erősítette – így esetemben is felgyorsultak az események, szóban már megállapodtam a hajdúságiakkal, az ügyvédek készítik a szerződést, ami várhatóan 1 évre szól, és a héten írhatom alá.

Weszelovszky László Gyöngyösi Andrásnál folytatja karrierjét.  Fotó: Karnok Csaba
Weszelovszky László Gyöngyösi Andrásnál folytatja karrierjét. Fotó: Karnok Csaba

A szélső, átlövő távozása nagy veszteség a Kurca-parti klubnak, hiszen az alapszakaszban elért 202 találatból Wesze 60-at szerzett, és ezzel elhódította a gólkirályi címet. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: „A vízilabda csapatsport, ezért is állítom, a LEN-kupát megnyerni nagyobb siker volt, mint a két gólkirályi cím együttvéve". Gyöngyösi András, a Debrecen szakvezetője már volt az edzője, bízik benne, olyan a kapcsolatuk, hogy mindent megbeszélhetnek majd.

– Remek évet zártam Szentesen, és jól éreztem ott magam, a városban nagyon szeretik a vízilabdát – közölte Weszelovszky László –, de azért váltottam, mert Debrecenben jobbak a feltételek, a körülmények és a csapat, amely legutóbb 5. lett a bajnokságban. Az is motivál, hogy ismét megmutathatom magam a nemzetközi porondon, indulunk a LEN-kupában és a következő pontvadászatban, ahogy hallottam, már a legjobb 4 közé kerülés a célkitűzés. Amire, úgy gondolom, reális az esélyünk, mert a Vasas és a Honvéd meggyengült, maradt az Eger és Szeged, és kérdés, a Szolnok mire lesz képes, mindig nagy tervekkel vágnak neki a bajnokságnak.

Weszelovszky még elmondta: szeretne minél jobb teljesítményt nyújtani, bizonyítani új klubjában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyei focikörkép Makóról Csongrádról és Szentesről

A Csongrád megyei labdarúgócsapatokat érintő kirándulásunk során ezúttal a Makónál, a Csongrád-Turbónál és a Szentesi Kinizsinél jártunk. Tovább olvasom