Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Weszelovszky László két idényre aláírt a Szeged Betonhoz

Az olimpiai bajnok Varga Tamás után egy újabb nagy név folytatja pályafutását a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatában. A gárdából négy évvel ezelőtt távozó akkori gólkirály, Weszelovszky László is úgy döntött, otthagyja az olasz bajnokságot a Gyöngyösi-legénység kedvéért.
Négy évvel ezelőtt szomorúak voltak a Szeged pólócsapatának szurkolói. Egyik kedvencük, Weszelovszky László ugyanis úgy döntött, elhagyja nevelőegyesületét, és továbbáll a Fradiba. Lépését azzal indokolta, hiába lett 53 góllal az alapszakasz gólkirálya, Kemény Dénes szövetségi kapitány mégsem küldött neki meghívót a válogatottba. Laci úgy okoskodott, Pesten közelebb lehet a tűzhöz, hátha a Ferencvárosban felfigyelnek képességére.

– A tervemből sajnos nem lett semmi, később sem postáztak válogatott-meghívót a címemre – nyilatkozta a 26 esztendős vízilabdázó. – Pedig életem nagy vágya, célja, hogy egyszer belebújhassak a címeres köpenybe. Nem áltatom magam, a pekingi olimpia végéig erre biztosan nem nyílik alkalmam, de utána talán rám mosolyog a szerencse.

Az ember ezek után akár azt is gondolhatná, Weszelovszky megbánta négy évvel ezelőtti döntését.
– Erről szó nincs! – mondta határozottan. – Soha egyetlen döntésemet sem bántam még meg, az akkori eligazolásom sem kivétel ez alól. Mai fejjel is hasonlóan cselekednék. Jó volt az így, világot láttam, tapasztalatot szereztem, sokat változtam. Játszottam a Fradiban, aztán az Egerben, utána megint a Fradiban, az elmúlt évadot pedig az olasz Camogliban töltöttem. Négy év alatt felszedtem tíz kiló izmot, rutinosabb, dörzsöltebb lettem.

Gólokat várnak

Tegnap reggel 9 órára volt hivatalos Körtvélyessy Péter elnök irodájába Weszelovszky László. Háromnegyed óra múlva a Szeged Beton első embere már tárcsázta is szerkesztőségünk számát.
– Wesze is aláírt, két évre a mi játékosunk! – jelentette be az örömteli hírt. – Nagy szükségünk van rá, mert bár az alapszakaszban mi kaptuk a legkevesebb gólt, de az élcsapatok közül sajnos mi is dobtuk. Laci képességeit jól ismerjük, sokat erősödtünk vele, rengeteget segíthet a csapatnak.

Legutóbbi állomáshelyén, Olaszországban nem érezte jól magát. Hiába szerepelt együtt Szécsi Zoltánnal és Binder Szabolccsal, a három magyar sem tudta megmenteni a Camoglit, a gárda elbúcsúzott az ottani első osztályból.
– Ha nem esünk ki, akkor is hazajöttem volna. Kint nem éreztem jól magam. Az elején még csak-csak, de aztán már elegem lett. Persze, ha nyaralásról van szó, egyhetes kinntartózkodásra bármikor kapható vagyok. Csakhogy olyan csapatban játszottam, melyet a Szentes is agyonverne. Lehet, hogy sokan nem értenek velem egyet, de vállalom a véleményem: az olasz bajnokság gyengébb, mint a magyar.

Adódik a kérdés, ha annyira el is vágyott a Ligur-tenger partjáról, miért a Szegedet választotta?
– Szeretem a várost, ha majd befejezem a pólót, akkor is itt fogok élni. De az még egy kicsit odébb van. A klub nagy terveket szövöget, úgy gondolom, abban én is tudok segíteni, remélhetőleg nem is keveset. A korom, a tapasztalatom, a tudásom talán feljogosít arra, hogy a Beton egyik vezéregyénisége legyek. De nem úgy, hogy ráerőltetem magam a többiekre, a játékommal kell kitűnnöm. Az elmúlt években sokat változtam, komolyodtam, már kibuliztam magam. Alig várom, hogy kezdődjön az új bajnokság. Jó csapatunk lesz, nagyon jó! Figyelje meg, a döntőben leszünk, az tuti. Annak idején gólkirályként távoztam innen, nem lenne ellenemre, ha visszatérésem után mindjárt megismételjem azt a teljesítményt. De csak akkor, ha az nem megy a csapat rovására. Mondtam, hogy változtam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pontot rabolt a Floratom Szeged

A férfi asztalitenisz Extraligában az utolsó előtti fordulót Pécsett játszotta a Floratom Szeged AC… Tovább olvasom