Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Younger, Kayes: Kenguruhúst elég bonyolult szerezni Magyarországon!

A Szeged Beton VE három játékosa, Aaron Younger, Joseph Kayes és Varga Péter adott interjút a delmagyar.hu-nak. Szóba került az apaság, a csapategység, az All Blacks és a kenguruhús is.
Köszönjük a kérdéseket, online interjúnk véget ért!

kati38:
Sziasztok! Pepe, hogy tetszik az apaság? Sok boldogságot az egész családnak!
Varga Péter: - Szia kati38! Csodálatos dolog az apaság, a maga örömeivel és néha-néha "nehézségeivel". Emő rengeteget segít nekem abban, hogy könnyen menjen az apaság, ezért nagyon hálás vagyok neki! Köszönjük szépen a jókívánságokat, viszont kívánom neked is.

H. N.:
Pepe! 
Nagyon tetszik a csapat idén, parádés a játék, és jó látni, hogy a padon is nagy az egység, sokra hivatott a társaság. Egyetlen dolog, ami miatt izzadtunk párszor a nézőtéren, hogy már gyakorlatilag megnyert meccseken (Szolnok bajnoki, Sturm, a hétvégén Honvéd) kienged a csapat a negyedik negyedre. Miben látod ennek az okát?  
És egy kicsit lazább kérdés: kikkel vagy a legjobb barátságban a csapaton belül? 
Hajrá Beton!
Varga Péter: - Köszönjük, hogy örömet tudunk neked is szerezni. Az említett meccsekről annyit, hogy dolgozunk ezen a problémán, még nem vagyunk olyan szinten, hogy az utolsó döfést bevigyük az ellenfélnek, és padlóra küldjük. Kicsit talán túl hamar megnyugszunk, és túl nyugodtan vesszük a végét. Beszéltünk már erről, dolgozunk azon, hogy ezt kiküszöböljük. A csapatnak az az egyik erőssége, hogy jóban vagyunk egymással. Nyilván vannak régebbi barátságok, mint például Lehmann Pistával, de a csapatból mindenki közel áll a másikhoz.

thenorbi07: - Sziasztok! Joseph, igaz, hogy minden meccs előtt otthon eltáncolod a Hakát, hogy feltüzeld magadat? Aaron, azt hallottam, együtt laktok Joseph-el, melyikőtök szokott főzni? Szoktatok közös főzős estét tartani? Mi a kedvenc magyar ételetek? Joseph, úgy tudom, hogy egyik ismert hazai TV-sorozatban filmszerepet ajánlottak neked és nem fogadtad ezt el? Miért nem? Aaron, a kedvenc gólom tőled az volt amikor az Eger ellen kiütötted Szécsi Zoli kezéből a labdát. Tudatosan készültél erre? Netán gyakorlod ezt edzésen valahogy?
Joseph Kayes: - Szia thenorbi07! Nem mindig, csak néha "hakázok"! Kedvenc étel? Az összes magyar kaját szeretem. A TV-sorozatos rész igaz, de nem tudtam elfogadni, a sok edzés miatt nincs erre időm.
Aaron Younger: - Néha felcseréljük a "szobalányruhát", de általában Joe főz, mert utál takarítani, így az rám marad. Néha nemzeti étel is kerül az asztalra, de kenguruhúst azért elég bonyolult szerezni Magyarországon. A marhapörkölt a kedvencem. A gólom Szécsinek? Baksa Lacival minden héten ezt gyakoroljuk, keményen edzettünk ezért, és boldog vagyok, hogy összejött, Laci is nagyon büszke rám.

A Szeged Beton VE három játékosa, Aaron Younger, Joseph Kayes és Varga Péter adott interjút a delmagyar.hu-nak. Fotó: Schmidt Andrea
A Szeged Beton VE három játékosa, Aaron Younger, Joseph Kayes és Varga Péter
adott interjút a delmagyar.hu-nak. Fotó: Schmidt Andrea

Lacimaci: - Joseph, Aaron: miért Magyarország, miért Szeged? 
Joseph Kayes: - 2008-ban kerültem Szegedre: egy évvel korábban a magyar juniorválogatott járt kint nálunk egy tornán, akkor látott Fecsó bácsi, az ő és Kásás Zoli bácsi segített. Ekkor a Melville-ben együtt játszottam Aaronnal, meg is nyertük az ausztrál bajnokságot. Első szegedi szezonom után a Beton védőjátékost keresett, és mint menedzser, beajánlottam Aaront - ő is megtetszett Kásás Zoltánnak. Ezúton is köszönjük, hogy ilyen lehetőséget kaptunk.

Zotya100: - Joseph, Te vagy a kedvencem! Remek centerré értél, Fecsó bának jó szeme van! (Volt is mindig.) Engem is az érdekelne, hogy hosszú távra tervezel-e Szegeden. Remélem igen! 
Aaron, ugye nem bántad meg, hogy a mi városunkba jöttél? Kiváló játékos vagy! Hazautaztok-e az ünnepekre, vagy Nálatok nincs is karácsony? Remélem találkozunk forraltborozás közben a városban! P
epe, én is szurkolok Nektek egy újabb babáért! Milyen érzés egy ilyen remek csapat kapitányának lenni? 
Minden jót mindhármótoknak, hajrá Szeged!!!!!
Joseph Kayes: - Természetesen szeretnék sokáig maradni, jól érzem magam a városban, de sajnos nem ennyire egyszerű a helyzet. Nyitott vagyok a folytatásra minden tekintetben.
Aaron Younger: - Abszolút nem bántam meg, élvezem az ittlétet, szeretnék maradni, de a szerződés meghosszabbításáról még nekem is tárgyalnom kell. Mi is ünnepeljük a karácsonyt, megyek is haza, de számomra mozgalmasak lesznek az ünnepek, mert a válogatottal folyamatosan edzünk majd. Remélem, hogy elég jó voltam az évben ahhoz, hogy a Télapó hozzon nekem ajándékot.
Varga Péter: - Köszönöm Zotya! Fantasztikus érzés nem csak a csapat kapitányának, de a tagjának is lenni, remélem, hogy a szegediek minél tovább büszkék lehetnek ránk. Azon dolgozunk, hogy minél több örömöt okozzunk a szurkolóknak!

Podesta:
Üdv Joseph! Mit tud a hakáról? Ezt mindenkinek kötelező betanulnia?
Joseph Kayes: - Nem kötelező, de azt gondolom, Új-Zélandon minden fiú ismeri. Minden gyermek az All Blacks-tag, azaz a válogatott
 rögbi tagja akar lenni, úgyhogy nem csoda, hogy ismerik.

A Szeged Beton VE három játékosa, Aaron Younger, Joseph Kayes és Varga Péter adott interjút a delmagyar.hu-nak. Fotó: Schmidt Andrea
A Szeged Beton VE három játékosa, Aaron Younger, Joseph Kayes és Varga Péter
adott interjút a delmagyar.hu-nak. Fotó: Schmidt Andrea

polgár: - Aarontól és Josephtől azt kérdezném, hogy Ausztráliában, illetve Új-Zélandon mennyire ismert és elismert sportág a vízilabda? Mekkora iránta az érdeklődés? 
Mennyire nagy a két ország közötti versengés ebben a sportágban? 
Péter! Sokszor halljuk sok sportágból, hogy a csapatkapitány a kapocs a csapat és az edző között. Ez pontosan mit jelent, milyen feladatokat kell a gyakorlatban ellátnod például? 
Végül mivel talán te vagy a leginkább "tűz közelben": mennyit változott ez az edző - csapat kapcsolat a tavalyihoz képest? Mert kintről azt látni, hogy rengeteget.
Aaron Younger: - Kik ismerik a sportágat hazámban? Anyukám és apukám! A viccet félretéve, többen tudják Magyarországon, hogy mi vízilabdázunk, mint tudják azt azt otthon.
Joseph Kayes: - A fontos meccseken azért sokan kint vannak otthon is, mert ezek után nagy bulik szoktak lenni, lehet sörözni, szórakozni. Rivalizálás egyáltalán nincs, mármint ebben a sportban, de a nemzeti sportokban természetesen óriási a versengés, ilyen a rögbi, a labdarúgás, a krikett és így tovább.
Varga Péter: - Fontos, hogy kapocs legyek, amely kiegyensúlyozza a két fél viszonyát, ennek az eredményét láthatják a szurkolók is. Egy edzői kérést, ami nem a vízilabdával kapcsolatos, én tolmácsolok a csapatnak, például hogy mikor és hol kell megjelennünk.

gszlaszlo: - Joseph: miért vízilabda, és miért nem rögbi? Aaron: - Hogy képzeljük el a Melville Water Polo uszodáját? Péter: Második gyerkőc?
Joseph Kayes: - 19 éves koromig rögbiztem is a póló mellett, csak aztán jött a magyarországi lehetőség, így emellett döntöttem. Jól tettem, mert nagyon élvezem a játékot, és sikerek is érnek, de ki tudja, talán egyszer még rögbizni is visszamegyek. Amikor otthon vagyok, jó lenne beszállni rögbizni, ám mivel a vízilabda a munkám, nem kockáztathatok meg egy esetleges sérülést, így a baráti meccsek is kimaradnak.
Aaron Younger: - Előző csapatom uszodájáról beszélünk. Egész életemben ott edzettem, játszottam, gyönyörű helyen, a Swan folyó mellett fekszik, ahonnan néha a delfineket is láttuk edzés közben. Talán a világ egyik legszebb uszodája. 
Varga Péter: - Röviden: tervbe van véve!

bradley: - Két légiósunk nagy erőssége a csapatnak. Fiatalok, és nagyon jó fejek! Hosszú távra terveztek Szegedre? És kíváncsi lennék arra, hogy mi hazájuk nemzeti étele?
Joseph Kayes: - Szeretnénk sokáig itt lenni, ez nem titok, de jelenleg egyéves szerződés köt még mindkettőnket a klubhoz, és még nem kezdtünk tárgyalni a folytatásról. Új-Zélandon a barbecue húsok a legnépszerűbb ételek.
Aaron Younger: - Különösebben nincs tradicionális ételünk, talán a tengeri herkentyűk, valamint a kenguru steak a legjellemzőbb hazánkra. 

A Szeged Beton VE három játékosa, Aaron Younger, Joseph Kayes és Varga Péter adott interjút a delmagyar.hu-nak. Fotó: Schmidt Andrea
A Szeged Beton VE három játékosa, Aaron Younger, Joseph Kayes és Varga Péter
adott interjút a delmagyar.hu-nak. Fotó: Schmidt Andrea

csuka imre:
Nagyon tetszenek Aaron bombái! Tőle kérdezném, hogy egy ausztrál fiúból miért lesz vízilabdás. Miért nem ausztrál focista, vagy teniszező?
Aaron Younger: - Édesapám és a bátyám is futballozott, de úsztak is. Én is elkezdtem mindkettőt, de futni utáltam, az úszás viszont megtetszett. Labdával együtt még érdekesebb volt, így döntöttem a vízilabda mellett. Anyukám teniszezett, de ezt a sportágat én soha nem próbáltam ki.

krisz15:
Mennyire tudják otthon, Új-Zélandon, hogy ilyen jó csapatban játszol, és idén már két nagy meccset is, a Rijeka elleni BL-t, és a Honvéd elleni Magyar Kupa döntőt eldöntötted?
Joseph Kayes: - Új-Zélandon azok, akik foglalkoznak a vízilabdával, tudják, hogy a Beton milyen jó csapat, ám a legtöbbeket azért főleg a rögbi foglalkoztatja. 

Isildur87: Gratulálok az eddigiekhez fiúk! Joseph! Kemény Fecsó bácsi Szegedre igazolásodkor azt mondta rólad, "Soha nem látott őstehetség, amilyennek születni kell". Ezt mára bizonyítottad. Hogy estek akkoriban a szavai?
Joseph Kayes: - Természetesen nagyszerű érzés volt hallani ezeket.  Ezzel azonban nagy felelősség is hárult rám, mindenki elvárta tőlem ezt a teljesítményt, és ezeknek a szavaknak mind a mai napig szeretnék megfelelni.

12.54: megjöttek a többiek, Joseph és Aaron is. Kezdjük is el az interjút!

12.49: elsőként Varga Péter érkezett meg a Corso Caféba, hamarosan jönnek a légiósok is. Továbbra is várjuk a kérdéseket!
   
Továbbra is tart a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának veretlensége. A hétvégén Vincze Balázs vezetőedző együttese a Honvéd otthonában nyert bajnokit 8-6-ra. 

A győzelemről, a kupasikerről és a Vasas elleni feladatoktól Aaron Youngertől, Joseph Kayestől és Varga Pétertől kérdezhetnek, akik hétfőn 13 órától a szegedi Corso Caféban válaszolnak a delmagyar.hu olvasóinak kérdéseire, amelyeket ezen cikk kommentjeinél tehetnek fel.

Olvasóink írták

 • 13. mihály79 2011. november 21. 14:02
  „Aaron, Joseph!
  Hogyan tudjátok elviselni a család hiányát? Hogyan tartjátok velük a kapcsolatot? El tudjátok képzelni,hogy Magyarországon alapítsatok családot?”
 • 12. kati38 2011. november 21. 12:47
  „Sziasztok! Pepe, hogy tetszik az apaság? Sok boldogságot az egész családnak!”
 • 11. H.N. 2011. november 21. 12:22
  „Pepe!
  Nagyon tetszik a csapat idén, parádés a játék, és jó látni, hogy a padon is nagy az egység, sokra hívatott a társaság. Egyetlen dolog, ami miatt izzadtunk párszor a nézőtéren, hogy már gyakorlatilag megnyert meccseken (Szolnok bajnoki, Sturm, a hétvégén Honvéd) kienged a csapat a negyedik negyedre. Miben látod ennek az okát?
  És egy kicsit lazább kérdés :) Kikkel vagy a legjobb barátságban a csapaton belül?
  Hajrá Beton!”
 • 10. thenorbi07 2011. november 21. 11:32
  „Sziasztok!
  Joseph, igaz, hogy minden meccs előtt otthon eltancolod a Hakát, hogy feltüzeld magadat?
  Aaron, azt hallottam egyutt laktok Joseph-el, melyikotok szokott fozni? szoktatok kozos fozos estet tartani es otthoni tradicionalis etkeket elkesziteni? Mi a kedvenc magyar ételetek?
  Joseph, ugy tudom, hogy egyik ismert hazai TV sorozatban filmszerepet ajanlottak neked es nem fogadtad ezt el? miért nem?
  Aaron, a kedvenc golom toled az volt amikor az Eger ellen kiutotted Szecsi Zoli kezebol a labdat. Tudatosan keszultel erre? Netan gyakorlod ezt edzesen valahogy?

  Tovabbi sok sikert kivanok nektek, sok-sok szegedi golt es gyozelmet!”
 • 9. Lacimaci 2011. november 21. 11:23
  „Joseph and Aaron, why Hungary and why Szeged? What is the story behind your move to Szeged?
  I wish you guys and the team lots more winning and great success in Hungary and international competitions too.”
 • 8. Zotya100 2011. november 21. 10:20
  „Joseph, Te vagy a kedvencem! Remek centerré értél, Fecsó bának jó szeme van! (Volt is mindig.) Engem is az érdekelne, hogy hosszú távra tervezel-e Szegeden. Remélem igen!
  Aaron, ugye nem bántad meg, hogy a mi városunkba jöttél? Kiváló játékos vagy! Hazautaztok-e az ünnepekre, vagy Nálatok nincs is karácsony? Remélem találkozunk forraltborozás közben a városban!
  Pepe, én is szurkolok Nektek egy újabb babáért! Milyen érzés egy ilyen remek csapat kapitányának lenni?
  Minden jót mindhármótoknak, hajrá Szeged!!!!!”
 • 7. Podesta 2011. november 21. 10:05
  „Üdv Joseph! Mit tud a HAKA-ról? Ezt mindenkinek kötelező betanulnia?
  köszönöm: Podesta”
 • 6. polgár 2011. november 21. 10:04
  „Először is gratulálok az eddig elért eredményekhez!

  Aarontól és Josephtől azt kérdezném, hogy Ausztráliában, illetve Új-Zélandon mennyire ismert és elismert sportág a vízilabda? Mekkora iránta az érdeklődés?
  Mennyire nagy a két ország közötti versengés ebben a sportágban?

  Péter! Sokszor halljuk sok sportágból, hogy a csapatkapitány a kapocs a csapat és az edző között. Ez pontosan mit jelent, milyen feladatokat kell a gyakorlatban ellátnod például?
  Végül mivel talán te vagy a leginkább "tűz közelben": mennyit változott ez az edző - csapat kapcsolat a tavalyihoz képest? Mert kintről azt látni, hogy rengeteget.”
 • 5. gszlaszlo 2011. november 21. 09:21
  „Joseph!
  Why waterpolo and why not rugby?

  Aaron!
  How can we imagine the Melville Water Polo pool ?

  Péter!
  Második gyerkőc?”
 • 4. bradley 2011. november 21. 08:24
  „Két légiósunk nagy erőssége a csapatnak. Fiatalok, és nagyon jó fejek! Hosszú távra terveztek Szegedre? És kíváncsi lennék arra, hogy mi hazájuk nemzeti étele?”
 • 3. csuka imre 2011. november 21. 08:22
  „Nagyon tetszenek Aaron bombái! Tőle kérdezném, hogy egy ausztrál fiúból miért lesz vízilabdás. Miért nem ausztrál focista, vagy teniszező?”
 • 2. krisz15 2011. november 21. 08:19
  „Joe-tól kérdezem!
  Mennyire tudják otthon, Új-Zélandon, hogy ilyen jó csapatban játszol, és idén már két nagy meccset is, a Rijeka elleni BL-t, és a a Honvéd elleni Magyar Kupa döntőt eldöntötted?”
 • 1. Isildur87 2011. november 21. 08:11
  „Gratulálok az eddigiekhez fiúk! Joseph! Kemény Fecsó bácsi Szegedre igazolásodkor azt mondta rólad, "Soha nem látott őstehetség, amilyennek születni kell". Ezt mára bizonyítottad. Hogy estek akkoriban a szavai?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland ellenfelet kapott a Szentes

A holland Leidennel csap össze a Szentes női vízilabdacsapata a LEN-kupa negyeddöntőjében. Tovább olvasom