Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Zaporizzsjei görögtűz

Szilveszterkor önkéntelenül is az ember eszébe jutnak a tűzzel összefüggő emlékei. Engem, s azt hiszem minden Pick-kézilabdást, az idén a legfurcsább tűzzel összefüggő élmény a Bajnokok Ligája csoportmérkőzés egyik helyszínén, Zaporizzsjében ért.
Azt már november eleji helyszíni tudósításomban megírtam, hogy a Pick Szeged játékosait a dnyepropetrovszki repülőtérre érkezésétől kezdve olyan élmények érték, amilyet sehol eddig nem tapasztalhattak. A pálmát azonban a mérkőzés előtti napon tartott edzésen történtek viszik el.

Az idősebb Pick-játékosok még emlékeznek az 1996-ban Bukarestben, a BL-csoportmeccsen történt áramszünetre, de az a mostani élményhez képest szinte említést sem érdemel. A mérkőzés helyszínén előző napon a házigazdáknak edzéslehetőséget kell biztosítaniuk – így rendelkezik a sportági európai szövetség. Kovács Péter a szokásos lazítógyakorlatokkal kezdte a foglalkozást. A jó hangulatot azonban kellemetlen szag kezdte elrontani. Aztán megjelent a füst is.

– Hogy milyen tapintatlanok ezek az ukránok. Ilyenkor hegesztenek – jegyezte meg a tréner, mert a hegesztés alkalmából keletkező szag uralkodott a helyiségben, s a társaságot a terem másik végébe terelte. Azon gondolkodott Lele Ambrus, a csapat ügyvezető elnöke, hogy szóvá teszi ezt a házigazdáknál, amikor egy magából kikelt vendéglátó elkezdett kiabálni. Már kezdett mindenki megnyugodni, amikor egyszer csak a mennyezetből görögtűz zúdult a terem padlózatára, amelyen aztán mint a láva elkezdett folyni. Pillanatokkal később pedig sötétségbe borult a létesítmény. A Pick-játékosok pedig tapogatózva szedték össze cuccaikat, a labdákat, s gyorsan futott ki mindenki a csarnokból. Ettől kezdve pedig elkezdődött a találgatás: vajon a mérkőzés napján még áll majd a terem? Másnap állt, sőt a Pick Szeged nyert, s mindannyian annak tulajdoníthattuk ezt az esetet: előre megtartották a házigazdák a vendégek sikerére a tűzijátékot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dupla Első Beton-öröm

Telt ház előtt fejeződött be az újszegedi sportcsarnokban lapunk a Szeged Városi Sportigazgatóság… Tovább olvasom