Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Zsótér Donát most még kívülről figyel

Csigolyasérüléssel tért haza az U20-as világbajnokságról Zsótér Donát, így a kisteleki labdarúgó lemarad az NB I mai rajtjáról. A 19 éves játékost a 2015–2016-os szezonban is a Puskás Akadémiának adta kölcsön klubja, a Videoton – furcsamód ezt azonban ő is csak közvetett módon tudta meg.
 Tízen az élvonalban

A labdarúgó NB I 2015–2016-os szezonja a tavalyi 16 helyett 12 csapat részvételével veszi kezdetét. A csapatok által kiadott keretekben összesen 10 Csongrád megyei származású játékos található.
Békéscsaba: Bagi István (Csongrád, középpályás, 26 éves, 32 NB I-es meccs), Laczkó Zsolt (Szeged, középpályás, 28 éves, 106 NB I-es meccs/6 gól, 22-szeres válogatott), Debrecen: Sós Bence (Hódmezővásárhely, középpályás, 21 éves, 1 NB I-es meccs/1 gól), Ferencváros: Batik Bence (Szeged, védő, 21 éves, 23 NB I-es meccs/1 gól), Gyömbér Gábor (Makó, középpályás, 27 éves, 159 NB I-es meccs/12 gól, 1-szeres válogatott), MTK: Hrepka Ádám (Szeged, támadó, 28 éves, 194 NB I-es meccs/52 gól, 3-szoros válogatott), Paks: Kecskés Tamás (Szentes, középpályás, 29 éves, 174 NB I-es meccs/3 gól), Puskás Akadémia: Zsótér Donát (Kistelek, középpályás, 19 éves, 24 NB I-es meccs), Vasas: Ádám Martin (Forráskút, támadó, 19 éves, 0 NB I-es meccs), Szivacski Donát (Szeged, középpályás, 18 éves, 7 NB I-es meccs).

Ma rajtol a labdarúgó NB I 2015–2016-os szezonja – egyelőre Zsótér Donát nélkül. A kisteleki származású, Tisza Volán-nevelésű, 19 éves labdarúgó idén is Felcsúton, a Puskás Akadémia csapatában szerepel, ám hat hete a futballpálya közelében sem járt.

– Az U20-as világbajnokságról sérülten jöttem haza, a 3-as és a 4-es csigolyámból is letört egy darab. Hat hét pihenést írtak elő, jövő hétfőn megyek kontrollra, ha minden rendben, ezután kezdhetem meg a felkészülést – mondta lapunknak a középpályás.

Öröm az ürömben, hogy a hirtelen jött szabadság alatt Zsótér hazalátogatott Kistelekre, találkozott a rokonokkal, barátokkal.

– Szuper volt, hogy ott tudtam lenni nagymamám 80. szülinapján, de kár, hogy ilyen áron. Mindegy, a nehezén túl vagyok, most már a futballra szeretnék figyelni. Augusztus végén, szeptember elején már százszázalékos állapotban leszek – fogalmazott Zsótér.

Az U20-as válogatott játékos sorsa a nyáron furcsa körülmények között dőlt el: miután lejárt a féléves felcsúti kölcsönszerződése, a játékjoga visszakerült a Videotonhoz, majd úgy adták ismét kölcsön, hogy nem egyeztettek vele.

– A nyáron nem keresett a Videoton, nem beszéltem a vezetőkkel, a klub honlapján pedig hamarabb megjelent a rólam szóló hír, mint hogy aláírtam volna a kölcsönszerződést. Félreértés ne essék, semmi gondom ezzel, szeretem a felcsúti csapatot, csak furcsa volt, hogy nekem nem szóltak erről – fogalmazott.

Zsótér idén is a Puskás Akadémia mezében szerepel. Fotó: puskasakademia.hu
Zsótér idén is a Puskás Akadémia mezében szerepel. Fotó: puskasakademia.hu

A Puskásnál a nyáron Robert Jarni lett az edző: a játékosként vb-bronzérmes, az olasz Juventusban és a spanyol Real Madridban is szereplő szakembertől sokat tanulhat a középpályás.

– Még nem dolgoztam vele, de a társaktól azt hallom, hogy kiváló munkát végez, kicsattannak az erőtől a rajt előtt. Találkoztunk már személyesen is, egyeztettünk – remélem, hogy nála is ki tudom harcolni a helyem a csapatban. A 12 csapatos bajnokság biztos, hogy erősebb lesz, mint a tavalyi, de mivel jól igazoltunk, szerintem a legjobb öt közé is bekerülhetünk – tette hozzá Zsótér Donát. A Puskás Akadémia ma 18 órakor az MTK otthonában kezdi a szezont.

Kezdés az élvonalban

Az NB I 1. fordulójának programja, ma, 18:
Újpest–Paks, Diósgyőr–Vasas, MTK–Puskás Akadémia, 20.30: Honvéd–Videoton, vasárnap, 18: Békéscsaba–Debrecen, Haladás–Ferencváros.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap I. Pick-nik nyílt nap a Kisstadionban

Vasárnap 14 órától először rendezi meg a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Pick-nik a javából nyílt napját az újszegedi Kisstadionban. Tovább olvasom