Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Zubai: Mindenki két hétre csomagolt

A 21. férfi kézilabda-világbajnokság ma este fél kilenckor Splitben a Horvátország–Dél-Korea találkozóval kezdődik, a mieink pedig holnap 18.30-kor Ausztrália ellen vívják első mérkőzésüket.
Az elmúlt napokban a magyar válogatott szegedi játékosaival latolgattuk a csapat esélyeit. Sorozatunk befejező részében Zubai Szabolccsal, a Pick decemberben szerződtetett beállójával beszélgettünk.

– Megfigyelte, hogy a beállókkal mindig baj van?
– Mire gondol?

– A németországi vébé előtt Herbert Gábornak az orra, önnek az ujja tört el, majd a norvégiai Eb-t megelőzően Gál Gyula szenvedett kézsérülést...
– ... Ne is folytassa! Éppen itt az ideje, hogy eltűnjön ez az átok, és lekopogom, eddig nem történt semmi különleges. Két éve Debrecenben a németek elleni edzőmeccsen tört el az ujjam, és emlékszem, kegyetlen érzés volt a röntgenkép láttán szembesülni azzal, hogy számomra a rajt előtt tíz nappal véget is ért a világbajnokság. Aztán, mire a torna elkezdődött, már feldolgoztam az eseményeket, de akkor személyesen is átélhettem, hogy a fotelből nem az igazi szorítani a társakért.

– Sikerült hasznosítani a múlt heti csehországi torna tapasztalatait?
– Minden edzés sokat ér, és úgy gondolom, napról napra jobbak leszünk. Mind támadásban, mind védekezésben akadt még javítanivaló, és ami az egyik legfontosabb tanulság volt, hogy a kipattanó labdákra nagyon kell ügyelnünk, mert ezek meccsenként három-négy gólt jelenthetnek ide vagy oda. Márpedig ezen a szinten az egyáltalán nem elhanyagolható.

Zubai Szabolcs az eszéki csoportmeccsen is kedveskedhet néhány góllal a szlovákoknak. Fotó: Nemzeti Sport
Zubai Szabolcs az eszéki csoportmeccsen is kedveskedhet néhány góllal a szlovákoknak.
Fotó: Nemzeti Sport

– Mondhatjuk, hogy ez az utóbbi évek legerősebb magyar válogatottja?
– Ezt a kijelentést minden évben ki akarják csikarni belőlünk, de csak azt tudom mondani: a szerencsén is nagyon sok múlik. Klasszis játékosaink vannak, összetartó közösséget alkotunk, minden adott a jó eredményhez, csakhogy ugyanezt még néhány válogatott elmondhatja magáról. Ezért hangsúlyos a szerencsefaktor is.

– A barátok készülnek Horvátországba?
– Néhányan biztosan eljönnek szurkolni, és nagyon bízom abban, hogy kedvesem, Nagy Ivett is gyorsan felgyógyul az arcüreggyulladásból, mert ha ideje és egészsége engedi, egy-két mérkőzést ő is szeretne a helyszínen végigizgulni.

– Nagy csomaggal indul útnak?
– Viccel? Mindenki két hétre pakolt. Mi ugyanis a lehető legtovább tervezünk.

A szokás hatalma

Az országos médiumok többsége a válogatottkeret közlésekor Zubai Szabolcsot még a Dunaferr játékosaként tüntette fel. Kíváncsiak voltunk, pusztán megszokásról vagy valami másról van-e szó.

– Szabolcs szerződése január 1-jén életbe lépett a Pick Szegednél – mondta Lele Ambrus, a klub ügyvezető elnöke. – Az átigazolása azonban még folyamatban van, mivel az elmúlt napokat a válogatottnál töltötte, és csak a hazaérkezés után tudta aláírni a dokumentumokat. Némi papírmunka tehát még vár ránk, de mindenkit szeretnék megnyugtatni: Zubai a mi játékosunk, ám a megszokás úgy tűnik, nagy úr.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akasztották a hóhért

Tegnap az első tizenhat versenyzővel megkezdődött az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a 6.… Tovább olvasom