Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A Fradi elítéli a balhézó szurkolókat

A Ferencváros elítéli azokat a szurkolókat, akik a keddi, Hertha BSC elleni barátságos meccs előtt és közben inzultálták a vendégdrukkereket - derül ki a klub csütörtöki közleményéből.
A zöld-fehérek azt is leszögezik, hogy a keddi találkozónak nem az FTC Labdarúgó Zrt. volt a szervezője, ők kizárólag a pályát és a csapatot adták az eseményhez, ezért - állításuk szerint - a biztonsági személyzet sem a Zrt. vezetőinek felelt.

Ahogy arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt: a keddi összecsapáson körülbelül 20 huligán az Albert-stadionnál "Heil Hitler!" üvöltéssel támadt rá a németekre. Üvegekkel dobálták meg őket és a csoporttal tartó német újságírókat, akik végül a stadion egyik vécéjébe menekültek be.

A "balhé" a találkozó alatt is folytatódott: a rendbontók rátámadtak a vendégszektorokban szurkolókra, a berlini drukkerek a kerítésen átmászva menekültek a sajtópáholy felé. A Berliner Morgenpost szerint csak ekkor jelentek meg a rendezők és vették védelembe a vendégtribünön tartózkodókat. A dobálózás azonban nem szűnt meg a ferencvárosi huligánok mobilon egyeztették a következő lépéseket.

"A Ferencváros vezetése elítéli azokat a cselekményeket és jelszavakat, amelyek kedd este történtek az FTC-Hertha BSC meccsen. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy ezt a szurkolói magatartást a Ferencváros közössége és vezetése nem tolerálja és a későbbiekben mindent megteszünk azért, hogy hasonló cselekmény a jövőben ne fordulhasson elő" - olvasható a Fradi közleményében.

"A Labdarúgó Zrt. tulajdonosai és vezetői azon dolgoznak, hogy a Ferencváros neve a későbbiekben ne fonódhasson egybe rasszista megnyilvánulásokkal és egyéb szurkolói rendbontásokkal. Úgy gondoljuk, hogy az ilyen elemek nem lehetnek részei a Fradi Családnak" - írja a klub.

"Mindazonáltal szeretnénk leszögezni, hogy a keddi meccs szervezője nem az FTC Labdarúgó Zrt. volt, kizárólag a pályát és a csapatot adta az eseményhez, ezért a biztonsági személyzet sem a Zrt. vezetőinek felelt. A kedden szolgálatot teljesítő őrök csak és kizárólag a Hertha elleni meccsre kaptak megbízást a szervezőktől" - zárul az iromány.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. flexsnake 2009. július 17. 06:15
  „19. de már feloszlatták őket. Nincs miről írni : D”
 • 20. Nemzetirock 2009. július 16. 21:33
  „moderálva”
 • 19. aranka2 2009. július 16. 21:06
  „Kedves Dm, a cikkek végén a kapcsolódó cikkek általában azon a témakörön belül vannak, amiről az illető cikk szólt. Itt most hozzászólásom fölött sport tematikájú írások vannak. Ez tévedés! Ez a cikk NEM sportról szól, hanem huligánokról, bűnözőkről és náci barmokról.”
 • 18. Yossarian 2009. július 16. 18:40
  „jhellemző a Fradi vezetésére ez a reakció. nekik semmi közük hozzá, ők nem felelősek, stb. ha most az MLSZ igazán következetes lenne, bezáratná a Fradi pályát, és kegyetlenül megbüntetné a klubot. a heilhitlerező sz.rládáknak meg régen rács mögött lenne a helye.
  de hát ez magyarország ugye ...”
 • 17. kotilaszlo 2009. július 16. 17:56
  „Igen, igen. A családi belépő! Szegény gazdag ember ki a saját pénzét beleveri ebbe a szaros magyar valamibe amit itt állítólag focinak hívnak, még nem tudja, hogy ebben az országban még nem tudja, hogy nem biztos a pénz diktál. Főleg nem ennél a fradinák vagy a mia rossebnek nevezett gyülekezetnél. Itt kérem a meleg indentitású, kopaszra borotvált fejű kb. 6 nm2 tetoválással rendelkező élőlények képesek mindent a saját akaratuk érvénye szerint alakítgatni. Elkergettek ők innen már gazdag tulajt, csak azért mert izraelita volt. Ja kérem egy ilyen erős magyarságtudattal rendelkező szurkolótábor mindent megtehet.

  Ezekről a szurkolókról vagy mia a fenékről még annyit. Voltam sajnos kötelességből a zöldrágcsálók egyik meccsét biztosítani. Hát bammeg annyi ökröt egy rakáson. A legjobbat akkor röhögtük egy jó páran amikor itt Szegeden levidéki bunkózták a szurkolókat. Na a " meleg " fradistáknál a legjobban ekkor az ordibált aki előtt a zászlaján különböző kisvárosok ill. általam sajnos soha nem hallott falvak és kistelepülések neve állt.
  Szóval náluk nagy a csorda szellem.”
 • 16. flexsnake 2009. július 16. 17:54
  „aztán ítélje már el a focihuligánokat is akik az utcán üvöltöznek. Be kéne zárni a fradit az uteval együtt.
  Meg betiltani a focit. 10-20 évvel rövidíti az életet és magasra növeli a hirtelen szívmegállás kockázatát. A sport egészségtelen! :D”
 • 15. N.P. 2009. július 16. 16:33
  „Majd bárki nézze meg, hogy ennek a szurkolói klubnak a vezetője hogyan osztja az észt a HIR TV-n, mint politológus. Több kérdése nem lesz a témához.”
 • 14. robinhood46 2009. július 16. 15:22
  „Kedves igazságkereső,
  a gondolatok, amelyekről írtál, valósak. Nagyon fontos, hogy ráébredjünk arra, hogy mindentől függetlenül vannak dolgok, amelyek mindenki számára fontosaK a NORMÁLIS ÉLETHEZ. Tudomásul kell venni, hogy a tóbbségnek is vannak jogai, és érdekeit is érvényesítenie kell. Remélem, hogy az ilyen eszmecserék hozzájárulnak ahhoz, hogy tegyünk egy lépést előre, egy olyan lépést, amely senkinek sem árt, hanem mindenkinek használ. üdvözlettel: Robin”
 • 13. flexsnake 2009. július 16. 15:19
  „hehe”
 • 12. zehn 2009. július 16. 14:53
  „Keleten a helyzet változatlan. Szavak, szavak, unalomig ismételt mondatok. "Mindent megteszünk", meg ilyesmi. Hát akkor tegyék már meg azt a mindent! De azonnal!”
 • 11. apátfalvifaszagyerek 2009. július 16. 14:51
  „moderálva”
 • 10. Strat-n 2009. július 16. 14:34
  „A gáz az, hogy még mindig van Fradi. Egyszerűen be kell szüntetni a többi klubbal együtt. <moderálva>... szégyenkezzünk. És nem arról a 20 emberről beszélek, hanem az egész fociról általában.”
 • 9. eldorádó 2009. július 16. 14:04
  „"zöld-fehérek azt is leszögezik ...kizárólag a pályát és a csapatot adták az eseményhez"

  a randalírozó szurkolók pedig az újpesti ultrák voltak zöld trikóban, he!?

  Az angol FTC tulajdonos családi belépőkről álmodik - el kellene döntenie végre, hogy vagy az ultrák vagy a kispolgárok csapata lesz a fradi! Az előbbiek tuti ráfizetés, főként, ha Kisteleki megint bírságolni fog...”
 • 8. igazságkereső 2009. július 16. 14:04
  „@robinhood46. Keresd vissza, én már több hozzászólásomban megírtam,hogy sajnos nem normális a mi országunk.Ha normális lenne, akkor nem lenne miről értekeznünk itt egymással, sőt van olyan hozzászóló is a hozzászólásainkra- nevét, legalább is az itt használt álnevét sem -, aki tökéletesen bizonyította naivitását.Legalább is a válaszvéleményeiből az tűnik ki.De mi lenn már akkor, ha végre ez társadalom egy emberként eszmélne rá arra, hogy mi a jól felfogott érdeke és közösen lépne fel érdekei megvalósításáért.Ehhez sajnos néhány tucat ember kevés, és az is fontos lenne, hogy ne kukaborogatással,autófelgyújtásokkal legyen tarkítva egy ilyen közös összefogású érdekérvényesítés kiharcolása. Sajnos addig, amíg egy elmeosztályhoz hasonlít országunk, sokat tenni nem lehet,de következetes ellennyomással gyengíteni lehet azok hülyeségeit, akik ebbe a helyzetbe hozták és tartják szándékosan az országunkat. Mi erről a véleményed kedves robinhood46?”
 • 7. aranka2 2009. július 16. 13:56
  „Ezeket a ... barmokat igen gyorsan börtönbe kell zárni, hogy megmentsük Magyarországot. Ha ugyanis ezek a mocskok szabadon őrjönghetnek, hamarosan Magyarországot tartja majd a civilizált világ náci csürhének.”
 • 6. airwaves 2009. július 16. 13:34
  „Fradi Család ???? Ezt nevezem bakkerr! Néhány tucat idióta barom neve az, hogy család... " Heil Hitler "-el nekirontani német szurkolóknak??? Bernard Shaw mondta régen: "Nem tudom, hogy élnek-e emberek a Holdon? De ha igen, akkor a Földet használják elmegyógyintézetnek." Milyen igaz!”
 • 5. robinhood46 2009. július 16. 13:34
  „Kedves Barátaim,
  ez nem Fradi, ez Magyarország. Ez szégyen. Nem szabad a fejünket a homokba dugni. Így lassan Európa szégyene leszünk, vagy már vagyunk. Sajnos nem egyedül kullogunk a sor végén. Egy ország, amely hagyja magát párszáz állattól terrorizálni, ahol lehet Heil Hitlerezni, ahol zúghat a Sieg, Heil! ahol Gyózike az ország szellemi szintje, ahol egy üveg italért lehet 100.00 forintot kérni a bárban, ahol esténként nem lehet az utcára menni, mert a többség tiszteletben tarja söpredék "rombolási" jogait, és visszahúzódik a kunyhójába. Emberek, normálisak vagyunk mi? Hagyjunk, hogy a apró kisebbség megfélelmítsen bennünket? Hagyjunk, hogy a bankok a 100. 000 forintos törlesztést 190. 000 -re emeljék? Tudja-e valaki, hogy mennyit kell egyeseknek igen kevés pénzért dolgoznia? Normális a mi országunk?”
 • 4. sujokbálint 2009. július 16. 13:19
  „20-30 éve mindig elítéli...”
 • 3. Otaku 2009. július 16. 13:10
  „Lássuk a szurkolói közösség véleményét.

  Nagyon gyanús, hogy provokációról van szó.”
 • 2. Logaritmus 2009. július 16. 13:00
  „moderálva”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BL-selejtező: két góllal nyert a Debrecen

A DVSC-TEVA hazai környezetben 2-0-ra nyert a svéd Kalmar FF ellen a labdarúgó Bajnokok… Tovább olvasom